11 juni 2015

Moeders zijn nooit ziek

moeder is ziek

Daar hebben ze geen tijd voor. Tsja, helemaal mee eens, maar toch ben ik de afgelopen drie maanden vaker ziek geweest dan ooit. Vijf keer buikgriep in drie maanden, even klagen hoor. “Ja, dat zijn de kdv-bacillen!” Krijg je dan te horen… maar ik vraag het me af. Ík ben steeds ziek, mijn zoontje niet. Toch maar weer even naar de huisarts dus, daar zijn we het laatste half jaar nog niet genoeg geweest…

Ik hou ervan om toch positief te blijven, dus here we go. Ik heb een geweldige skillset ontwikkeld om om te gaan met buikgriep. Ik heb de beste combo van norrit en paracetamol gevonden, want dat zijn de enigen die mogen met borstvoeding. En ik ben er achter gekomen dat je, als je ’t lief vraagt bij de apotheek, proefverpakkingen van volwassenenluiers kan krijgen. Voel je je net wat zekerder als je de luier van de kleintje verschoont voordat je zelf snel naar het toilet rent. Verder ben ik ’n kei geworden in zittend met de baby de trap af gaan en de kinderwagen als steun gebruiken, omdat ik al een paar dagen niks gegeten heb, en heb ik ontdekt hoe je liggend kan kolven. En dat is echt een hele waardevolle skill om te hebben, mochten er bij de volgende onverhoopt weer een stel hechtingen de hoek om komen kijken.

Het plaatje gaat trouwens niet helemaal op voor mij hoor. Ik heb iedere keer toch lekker een dag in bed gelegen. Ik kon ook niet anders, gelukkig was papa er, en oma, en andere oma, en opa, en andere opa, en broer, schoonzus, nicht, neef….. Heel fijn allemaal!

En nog iets leuks, ik heb morgen dus een afspraak bij de huisarts, misschien komt er uit een aantal testen wel dat ik mijn favoriete parasiet heb! En nee dat is niet raar, ik ben gezondheidswetenschapper, die mogen een favoriete parasiet hebben.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Barbara 17 februari 2016

  Mag ik een verzoekpost vragen? Ik ben namelijk razend nieuwsgierig hoe je liggend kan kolven!

 • Reageren Moet ik me schamen als moeder...? #2 - Alweer een nieuwe moeder blog 11 oktober 2015

  […] ik blij ben dat mijn ouders en schoonouders zo dichtbij wonen, en dat ik niet schroom om die in te schakelen als het even echt niet meer gaat. […]

 • Reageren Jeanine 11 juni 2015

  Wat vervelend zeg dat je je zo voelt! Dan 10x liever een verkoudheid. Ik ben nu wel super benieuwd naar wat je favoriete parasiet is. En of het die is hihi. Liefs en succes morgen met je faeceskweken e.d. :’-)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge