14 mei 2016

Review Gazelle Bloom (onze moederfiets)

Review Gazelle Bloom – Onze moederfiets: de Gazelle Bloom – We hebben onze Gazelle Bloom nu alweer een paar maanden. We hebben hem al aardig wat gebruikt, dus ik vond dat het eens tijd werd om een review te schrijven. Als je niet zit te wachten op een uitgebreide bespreking van deze moederfiets kan ik je nu meteen vertellen dat hij ontzettend goed bevalt. Het is één van de duurste moederfietsen die te krijgen is, maar dan heb je ook wat. Hij fietst heerlijk en is erg gemakkelijk in het gebruik.

Gazelle Bloom overview

Wij hebben geen auto, dus voor ons is een goede moederfiets essentieel!

 

Gazelle Bloom (moederfiets) review

Ik bestelde mijn Gazelle Bloom bij fietsenwinkel.nl.

 • Hier kun je hem bestellen.
 • Hier vind je alle informatie van Gazelle.
Gazelle Bloom redelijk normaal breed stuur

Genoeg ruimte voor het zitje, maar niet te breed om te sturen.

 

Redelijk normaal stuur

De Gazelle Bloom heeft niet zo’n groot breed stuur als veel moederfietsen hebben. Dat was voor mij de voornaamste reden om hem te nemen. De andere moederfietsen die ik uitprobeerde die wél zo’n speciaal extra breed stuur hadden vond ik heel lastig fietsen. Vooral als ik de bocht om moest. Ze hebben dat stuur natuurlijk met een reden: dan is er meer ruimte voor het voorzitje. Op zich is dat handig natuurlijk, maar het stuur van de Gazelle Bloom is niet zó ontzettend breed, maar toch ietsje breder dan normaal. Wij hebben nu ook een voorzitje bij dat stuur en het is goed te doen. Jim heeft genoeg ruimte om te zitten en wij hebben genoeg ruimte om op te stappen en te fietsen.

 

Stevigheid & Stabiliteit

De Gazelle Bloom is een lekkere stabiele en stevige moederfiets. Hij heeft banden die ietsje breder zijn dan gewone volgens mij, maar niet van die superdikke banden waardoor je minder snel kan fietsen. Ik ben zelf gewend aan tweede (of derde/vierde/vijfde) handsfietsen en dit is echt een verademing.

 

Gazelle Bloom genoeg ruimte

Zoals je ziet is er nog genoeg ruimte tussen zadel, voorzitje en stuur.

 

Fietst lekker

De Gazelle Bloom fietst echt heel lekker. Hij heeft zeven versnellingen dus je kan de zwaarheid precies aanpassen aan de (tegen)wind. Ik heb er al een paar echte fietstochtjes mee gemaakt en dat is echt gewoon goed te doen. Het is natuurlijk geen racefiets, maar je kan er best een aardig tempo mee maken.

 

Gazelle Bloom dubbele standaard

Dubbele standaard.

 

Lage instap

De Gazelle Bloom heeft een verlaagde instap. Niet superveel hoor, maar je merkt het zeker met opstappen. Wij hebben dus een voorzitje, en dan is het gewoon iets lastiger opstappen. Doot de lage instap wordt dat makkelijker.

 

Gazelle Bloom stuurslot

Stuurblokkering door middel van een stuurslot.

 

Dubbele standaard & Stuurblokkering

Wat ik heel handig vind is dat de Gazelle Bloom ook redelijk stabiel is als je heem neerzet. Hij heeft een dubbele standaard en je kan het stuur blokkeren met een stuurslot. Hierdoor kan je je kindje veilig in het zitje zetten en kan je de fiets makkelijker neerzetten terwijl je kindje nog in het stoeltje zit. Toch moet je je fiets nooit loslaten terwijl je dreumes er nog in zit natuurlijk! Ik heb weleens gehoord van het personeel bij de eerste hulp dat het meeste hoofdletsel bij kleine kinderen veroorzaakt wordt doordat ze met moederfiets en al zijn omgevallen. Niet doen dus!!

 

Gazelle Bloom verlengde bagagedrager

Verlengde bagagedrager

 

Verlengde achterdrager

De Gazelle Bloom heeft een verlengde bagagedrager. Daar hebben wij nog geen gebruik van gemaakt natuurlijk, maar dat is erg handig met een achterzitje. Dan is er net even wat meer ruimte tussen jou en je kindje. Of kun je zelfs een dubbelachterzitje op de moederfiets monteren.

 

Framehoogte

Wij hebben de Gazelle Bloom in de tweede framemaat besteld: 53. Deze is met de laagste stand van het zadel net goed voor mij (1.71m). Er is net even wat meer ruimte tussen zadel en stuur en daardoor kan mijn vriend er ook mee fietsen. Hij is 1.98m, maar heeft vrij korte benen, vandaar. 🙂

 

Gazelle Bloom Yepp voorzitje mini

Yepp voorzitje mini.

 

Kinderzitje

Het kinderzitje dat wij er bij hebben genomen is het Yepp voorzitje mini. Deze kun je ook gewoon bij fietsenwinkel.nl bestellen en als je hem tegelijk besteld wordt hij er gewoon opgezet voor je. Superhandig dus.

 • Hier kun je het Yepp mini voorzitje bestellen.
 • Hier vind je alle informatie van Yepp.

 

Extra korting door laagste prijs garantie

Fietsenwinkel.nl biedt laagste prijs garantie ten opzichte van alle andere webshops. Ik heb daarom even gezocht naar een lagere prijs, en die vond ik! Fietsenwinkel.nl heeft uitstekende service, daarom wilde ik liever bij hun bestellen. Ik heb gemaild over de lagere prijs en ik kreeg inderdaad de Gazelle Bloom moederfiets voor diezelfde lagere prijs aangeboden. Zeker doen dus!

 

Conclusie

Echt een aanrader deze Gazelle Bloom moederfiets. Als je het geld er voor over hebt is het dat echt waard.

 

Ben je overtuigd? Bestel dan nu via deze link bij fietsenwinkel.nl!

 

 

 

Andere reviews

Wil je graag nog wat andere reviews lezen? Lees dan deze ook eens:

 

 

In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat je, als je iets bestelt via dit artikel, helpt om ons blog in de lucht te houden.

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageren louise 11 oktober 2016

  Ik heb ook een gazellefiets waarop ik graag een moederstuur ga zetten. Maar ik zit nu met het probleem dat op mijn fiets van die draaiversnellingen zitten, ik zag dat deze op jouw fiets ook zitten, hoe heb je deze kunnen overzetten?

  • Reageren Elisabeth 11 oktober 2016

   Op de Gazelle Bloom zat dit stuur al, dus heb er gelukkig niets meer aan hoeven doen. Ik heb wel gekeken wat je allemaal moet doen om een gewone fiets om te bouwen, maar dat was toch te ingewikkeld voor me… maar mail anders naar https://www.vanvlietbikes.nl zij hebben me heel veel informatie gegeven!

 • Reageren Nathalie 22 mei 2016

  Wat een mooie fiets. Ik moet nog steeds een fietsstoeltje kopen.

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 16 mei 2016

  Klinkt en ziet er uit als een hele degelijke fiets. Ik moet ook nog eens een zoektocht starten naar een fijne moederfiets.

 • Reageren Eline 16 mei 2016

  Hele mooie fiets! Ik heb de Bavatus Mambo en ben er superblij mee!

 • Reageren Mèlanie 15 mei 2016

  Mooie fiets ook. Zelf heb ik sinds twee maanden de Batavus Diva, met een Yepp stoeltje. Is die hoofdsteun nou echt zo handig? Ik twijfelde namelijk…
  Mèlanie onlangs geplaatst…Momenten die ik graag nog had willen delen…My Profile

  • Reageren Elisabeth 15 mei 2016

   Nou onze Jim vindt het wel handig. Hij zit zo te wurmen dat het wel lekker zacht is als hij zijn hoofd ineens stoot ofzo… 🙂

 • Reageren Kelly 15 mei 2016

  Ik had de cortina Roots transport en die beviel super goed totdat hij gejat werd…
  Nu heb ik geen moeder fiets meer omdat ik alleen nog ons zoontje heb die achterop de fiets gezet wordt maar heb nu de gazelle puur nl
  Kelly onlangs geplaatst…Courgetti met fetaMy Profile

 • Reageren Simone 15 mei 2016

  Mooie fiets zeg! Ik ben zelf ook op zoek naar een nieuwe moederfiets, want het is zo fijn: fietsen met de kleine. We zouden eigenlijk gisteren gaan kijken ervoor, maar mijn dochtertje is ziek helaas, dus dat ging even niet door.

 • Reageren Kim 15 mei 2016

  In combinatie met het vorige artikel valt de kleur van het stoeltje op 🙂

  Mooie fiets (en stoeltje)! Ik heb net mijn standaard vervangen door zo’n dubbele standaard, echt veel handiger!

  • Reageren Elisabeth 15 mei 2016

   Haha ja, eigenlijk mocht ik geen lila van mijn vriend. Maar ík ben toch een meisje?! En het is toch mijn fiets? En bovendien maakt het helemaal niet uit… 😛

 • Reageren Malou 15 mei 2016

  Klinkt goed zeg! En het is ook echt een mooie fiets 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dooky in plaats van een hydrofiele luierMy Profile

 • Reageren Mathiske's mama blog 14 mei 2016

  Wat een mooie fiets! Ik heb zelf een gazelle miss grace met 7 versnellingen. Die heeft zo’n zelfde stuur en standaard. Veel plezier en veilige kilometers!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Eerste hulp bij rammelende eierstokken.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge