12 juli 2015

Mijn favoriete voedingsbeha: de Carriwell Gelwire

Hoe zoek je de juiste voedingsbeha uit? Goeie vraag, het antwoord moet ik je schuldig blijven. Bij mij was het trial and error tot ik de Carriwell Gelwire vond. Ik heb echt heel veel voedingsbeha’s uitgeprobeerd, en ook flink wat aangeschaft, omdat ik dacht dat ze goed zaten. Helaas, na een paar uur of soms zelfs een paar keer dragen bleken ze toch niks te zijn. De stof lubberde uit, de bandjes gingen snijden of er gingen prikkende jeukende draadjes uit steken. Gelukkig heb ik deze beha gevonden, anders was ik misschien wel met borstvoeding gestopt, zo wanhopig werd ik ervan. Ik zal je over mijn zoektocht vertellen en uit de doeken doen waarom ik zo blij ben met de Carriwell Gelwire.

gelwire_bh_zwart

Tijdens mijn zwangerschap heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar waar je op moet letten bij de aanschaf van een voedingsbeha. Het enige nuttige advies was volgens mij dat je, als je voor je bevalling een beha koopt, een maat groter moet nemen. Je borsten zullen immers nog (veel) groeien. Nuttig advies, maar daar schemert ook al wat waarheid doorheen: het is bijna onmogelijk om tijdens je zwangerschap een voedingsbeha aan te schaffen die straks perfect zit. Ik heb zonder borstvoeding al een lastige maat (E75) en weet heel goed dat het aanschaffen van een beha nauw luistert. Ik heb me er daarom maar bij neergelegd dat het voor de bevalling weinig zin had om een goede beha te zoeken.

Op het lijstje dat ik van de kraamzorg had gekregen stond echter dat ik er toch écht al twee moest hebben voor de bevalling. Omdat ik er al vanuit ging dat het geldverspilling was heb ik twee hele basic voedingsbeha’s van de H&M gekocht, die eigenlijk nog best goed zaten voor dat geld. Na de bevalling zou ik wel verder kijken.

 

In mijn kraamweek zei de kraamverzorgster dat ik in elk geval geen beha met beugel moest nemen, dan zou ik zeker een borstontsteking krijgen. De beugels kunnen de melkklieren namelijk afknellen, waardoor ze niet leeg gedronken worden en kunnen gaan ontsteken. Klonk mij heel aannemelijk in de oren, ik was blij dat de twee beha’s die ik had geen beugels hadden.

Zoals ik al dacht bleken deze toch niet zo lekker te zitten toen ik ze eenmaal ging dragen. De bandjes gingen snijden en er bleken allemaal prikkende draadjes in te zitten. Bovendien werd ik na een paar dagen gillend gek van de hangtieten die ik steeds in de spiegel zag. Ik hou van stevige lingerie, dan lijk je veel slanker, dat moet toch ook met een voedingsbeha kunnen? Weer op zoek dus.

Ik denk dat ik er wel twintig aangehad heb, allemaal online besteld, want ik wist niet zo goed naar welke winkel ik zou moeten met een dergelijk assortiment. Ik heb een aantal keer gedacht dat een beha goed zat en hem aangeschaft. Mooi niet dus. Ze lubberden allemaal binnen no-time uit en gingen snijden…

Ik vond het dus echt heel vervelend dat ik geen goede beha’s had, ik kon er wel om janken. Ook begrijp ik niet dat er zoveel slechte voedingsbeha’s op de markt zijn. Je wil toch lekker in je vel zitten, ook als je borstvoeding geeft? Of liever, juist als je borstvoeding geeft, want anders wil je stoppen. En dat is dan om een achterlijke reden, geen goede beha…

carriwellbraarrives-315x270

Ik bedacht dat ik waarschijnlijk toch echt een beha met beugel nodig had, als ik een goede stevige wilde, maar ik durfde het echt niet aan. Borstontsteking lijkt me echt verschrikkelijk en ik doe alles om te voorkomen dat ik dat krijg. Ik ben heel blij dat ik deze Carriwell Gelwire beha op internet tegen kwam. Deze beha heeft geen harde beugel, maar wel een zachte. De naam zegt het al, gemaakt van gel. Deze beha geeft me genoeg steun, veel meer dan alle andere voedingsbeha’s die ik geprobeerd heb. Het is niet zoveel als een gewone beugelbeha, maar dat wil je ook niet. Dat gaat echt knellen en wordt pijnlijk.

 

Carriwell-GelWire-Nursing-Bra_700_600_4W8U4

De maatvoering is niet zoals gewone beha’s met cup en rugwijdte, maar hetzelfde als kledingmaten, Small, Medium, Large en Extra-Large. In onderstaande tabel kun je je maat opzoeken. Ik dacht aanvankelijk dat de beha hierdoor niet goed zou passen, maar bij mij zit de Large perfect.

 

gelwire_voedingsbh_maattabel_1395498818

De Carriwell Gelwire is te krijgen in drie kleuren, zwart, wit en grijs met een stipje. Ok, hier is nog wat winst te behalen, maar verder heb ik niets te klagen. De beha is uitstekende kwaliteit, ik draag hem nu ongeveer een half jaar, bijna elke dag. Hij is ook om de dag gewassen en hij ziet er nog gewoongoed uit en zit nog stevig. Ik kan hem echt aanraden, hij heeft me weer helemaal gelukkig gemaakt met borstvoeding, toen ik het even niet meer zag zitten.

 

Bestel de Carriwell Gelwire bij bol.com (€42,95), bij Prenatal (nu €31,96!) of bij de baby- en kinderspeciaalzaak LittleCool (€39,95 + €2,95 verzendkosten).

 

 

Leuk? Lees ook deze blogposts over borstvoeding:

 

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageren San 6 april 2018

  Misschien wat laat maar alsnog bedankt voor dit artikel! Juist door dit artikel ben ik (nu met mijn derde zwangerschap!) radeloos op zoek gegaan naar een fatsoenlijke bh met beugel. Door dit artikel heb ik deze bh gekocht (ben over 4 weken uitgerekend!) en blij dat ik ben :-). Het is de allerbeste voedingsbh die ik ooit aangehad heb 🙂 Happy me. En voor mij niet geheel onbelangrijk…..ik hou juist van hooggesloten bh’s en werd gek van al die laag uitgesneden, en vaak slechte kwaliteit bh’s…..My god…..zo enorm veel geld aan ‘foute’ bh’s verspild 🙁 Nogmaals enorm bedankt! Eindelijk bij kind nr. 3 een fantastische gevonden :-).

 • Reageren Leoni 25 september 2016

  Ik heb bij beide kinderen de Noppies BH met beugel gebruikt. Beide een jaar gevoed en nooit borstontsteking gehad. Ook een beugelbeha van de kruidvat gehad. Die was mooi en zat goed. ’s Nachts droeg ik een beha zonder beugel van Livera eigen merk. Nou heb ik geen hele grote borsten, misschien scheelt dat wat.

 • Reageren Steph 29 augustus 2016

  Je post is alweer even geleden maar als ik iemand kan helpen in de wondere wereld van de voedingsbeha’s dan graag 🙂

  Met een H85/90 na mijn bevalling heb ik wel gekozen voor een beugel. Gelukkig geen last gehad van borstontstekingen maar wel goede steun gehad dus geen zere nek en rug.

  Hij is wel een stukje duurder..maar heb hem al die tijd gedragen en zal hem zo weer kopen:
  http://www.mammae.be/nl/collectie/borstvoedingsbeha-s/mammae-plus

  Een fijne bijkomstigheid; discrete borstvoeding (want dat vond ik vrij lastig met mijn maat) en kolven zonder handen.

 • Reageren Ester 7 september 2015

  Absoluut de beste bh bij borstvoeding. Ben er ook achter bij mijn derde kind, haha! Ik heb wel een borstontsteking gekregen door een beugelbh, viel er mee in slaap en toen zat hij scheef waardoor een beugel de boel afknelde.

  • Reageren Elisabeth 7 september 2015

   Ah jakkes!

 • Reageren floor 7 september 2015

  Nadeel vind ik dat hij zo ontzettend hoog sluit. Daardoor komt hij snel boven kleding uit. Ik geloof best dat hij lekker zit maar het oog wil ook wat en mooi is hij niet….

 • Reageren Pamela 22 juli 2015

  Wist je dat je deze beha ook tijdens de zwangerschap al kan dragen? Door het tussenstukje dat je erbij geleverd krijgt is deze bh in omvang optimaal verstelbaar

  • Reageren Elisabeth 22 juli 2015

   Ja dat zal inderdaad goed gaan! Ik wist m gewoon pas te vinden toen ik al bevallen was… 🙂

 • Reageren Saskia 14 juli 2015

  Borstontsteking door beugels in een bh? Dat valt wel mee denk ik hoor, hier in ieder geval nooit gebeurd 🙂 Zelf heb ik de voedingbh’s van noppies.
  Saskia onlangs geplaatst…Favoriete Blogjes!My Profile

 • Reageren José 12 juli 2015

  Ik heb wel een aantal voedingsbeha’s met beugels. Daar heb ik tot nu toe nog geen borstontsteking van hekregen, maar ze zijn gewoon onhandig tijdens het voeden. Hier dus voornamelijk simpele hema voedingsbeha’s in gebruik. Ik vind ze prima! Natuurlijk niet super charmant, maar met borstvoeding geven zijn borsten toch voornamelijk gebruiksvoorwerpen in plaats van ‘sexy’ 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge