5 mei 2016

Wat ik geleerd heb van mijn eerste moederdag

Vorig jaar beleefde ik mijn eerste moederdag. Eigenlijk hechtte ik er niet zoveel waarde aan. Dat dacht ik tenminste. Ik liet mijn vriend het gewoon zelf regelen en ik heb ook geen hints gegeven voor cadeautjes of iets dergelijks. Ik ging er van uit dat hij zelf wel kon bedenken wat ik leuk vond. Dit is het verslagje dat ik vorig jaar na afloop schreef.

eerste moederdag buit

Mijn eerste moederdag

“De buit is binnen! Ik heb een heerlijk eerste moederdagje gehad. Zondagochtend kon ik lekker uitslapen tot een uur of acht, en ik werd wakker van een lachende “zingende” baby Jim, dat is altijd fijn. Papa was gisteravond in slaap gevallen op de bank, maar toen hij eenmaal wakker en in bed erbij gekomen was, kon het feest beginnen!”

 

“Eerst het cadeautje van Jim, dat hij op het kinderdagverblijf gemaakt had. Een tegel met twee voetjes als bloemen op stengels, en er opgeschreven: ‘Love grows here! Ik hou van jou mama. Dikke kus van Jim’. Het eerste knutselwerk van hopelijk een hele lange reeks. En toen de cadeautjes van mijn vriend Rogier, twee tijdschriften en schrijfgerei. Dat lijkt misschien een beetje magertjes, maar een puntenslijper hadden we al een jaar nodig en ik ben bijna dagelijks op zoek naar een gum. Er zat trouwens ook een schaar bij, een hele coole met animal print: vissenschubben. Maar je weet hoe dat gaat met scharen, je hebt er twintig in huis, maar kan ze nooit vinden. Vandaar ook het ontbreken op de foto.”

 

eerste moederdag knuffelen

“We hadden nog even tijd om te kletsen en knuffelen, en toen moest Rogier alweer werken. Hij is kok bij de Plantage in Vogelenzang en daar waren ze extra vroeg open voor een speciaal moederdagontbijt. Leuk voor die moeders, helaas voor mij. Gelukkig was Jim er nog om me te vertroetelen!

Rogier was nog maar net de deur uit toen ik een telefoontje kreeg van de nieuwe bewoner van ons oude appartementje. Er waren net bloemen bezorgd, voor mij, voor moederdag. Heel lief, van Krystle, ze woont in Engeland en waarschijnlijk had ze niet meegekregen dat we verhuisd zijn. Snel Jim in de wagen gezet en even langs de W.F. Hermansstraat, leuk om je het huisje waar Jim geboren is terug te zien. Een prachtig boeket, met een superlief kaartje.”

 

“Eenmaal terug heerlijk in de tuin gezeten, met de tijdschriften, en een paar puzzeltjes gemaakt met het potlood en de gum. En toen was het al snel tijd om naar mijn eigen moedertje te gaan.”

 

eerste moederdag oma

“Jim en oma zagen er prachtig uit toch, samen? Heerlijk Thais gegeten en een cadeau gegeven natuurlijk. Ik had een mooie foto van Jim op canvas laten afdrukken. Moederdag en vaderdag worden zoveel makkelijker als je zelf kinderen hebt. Ik had geen inpakpapier in huis, dus ik heb de papiertjes uit de laatste twee beautyboxen gebruikt om het cadeau in te pakken.”

moederdagcadeau oma

 

“Zag er nog best mooi uit vond ik. Je moest alleen niet aan de achterkant kijken….”

 

moederdagcadeau oma achterkant

 

“Kortom, een hele fijne dag, ik verheug me al op volgend jaar!”

 

Wat ik geleerd heb van mijn eerste moederdag

Zoals je kunt lezen hield ik de toon positief (of was ik sarcastisch?). Toch was ik stiekem een beetje teleurgesteld. Dit jaar heb ik het daarom iets anders aangepakt. Ik heb volop hints gegeven wat ik graag wil hebben. Bovendien is Rogier dit jaar gewoon lekker vrij de hele dag. Ik hoop dat hij me misschien wel laat uitslapen. Misschien moet ik dat nog maar eens duidelijk vragen…. Je weet het nooit met mannen. Wat kunnen ze nou wel zelf bedenken en wat niet? Lastig hoor…

 

Hoe was jullie eerste moederdag?

 

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren MamavdDag 7 mei 2016

  Mijn eerste moederdag was wel oké. Zoonlief was nog erg jong. Vooral de felicitaties vond ik erg leuk, want ja… je bent net moeder geworden.
  MamavdDag onlangs geplaatst…Egoïstische moederdagcadeaus :o)My Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 6 mei 2016

  Die van mij is warempel zo lang geleden dat ik het me niet herinner. Dus het zal wel oké geweest zijn : )

 • Reageren Nagi 5 mei 2016

  Dit jaar wordt mijn eerste Moederdag. Onze zoon is 27 februari geboren. Ik hoop inderdaad ook op lekker even uitslapen en een ontbijten op bed. Dat zou echt een heerlijk cadeau zijn. Misschien nog even wat hints geven, want mannen pakken hints niet altijd even goed op haha 😉 Ik verheug mij nu al op zondag! Iedereen een hele fijne Moederdag gewenst!

 • Reageren Resaarcle 5 mei 2016

  Mijn vent en dochtertje kwamen met een grote bos zonnebloemen want ze hadden onthouden dat ik op reis had gezegd dat die velden vol zonnebloemen me zo goedgezind maken!

  • Reageren Elisabeth 5 mei 2016

   Ah wat lief!!

 • Reageren Mary-Lou 5 mei 2016

  De eerste moederdag waar hij aandacht aan besteedde was ik zelfs nog zwanger. Ik kreeg een super lief kaartje en een rompertje. Ook na de geboorte is hij er aandacht aan blijven besteden; uitslapen, ontbijtje, kadootjes van de opvang en van hem ook. Ik heb niets te klagen. En toch snap ik je teleurstelling heel goed. Praktische kado’s zijn zo… praktisch.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Gevangen in vrijheidMy Profile

 • Reageren Lilly 4 april 2016

  Super fijn dat je zo’n leuke eerste moeder dag hebt gehad. Ik ben nu zwanger en kan niet wachten tot mijn eerste moeder dag aanbreekt. Ik verheug me er nu al op! We gaan binnen kort een weekendje weg dat hadden we nog te goed van valentijn. Dus eerst daar maar eens flink van genieten!

  Lilly

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge