26 november 2015

Leuk uitje: Allerhande kerstfestival

allerhande kerstfestival border


Ik weet het, Sinterklaas is nog in het land, maar ik heb stiekem ook al wel zin in de kerst. Niet dat ik niet van Sinterklaas hou hoor, maar al die kerstversiering vind ik zo gezellig. Ik verheug me daarom erg op 6 december, dan ‘mag’ het weer. Mijn kersttruien draag ik trouwens al, sneeuwpoppen en sneeuwvlokken kunnen toch gewoon ook tijdens Sinterklaas? Nu las ik dat er dit jaar een Allerhande kerstfestival is, dat lijkt me toch wel een heel leuk uitje. Er is van alles te doen, zowel voor ouders als voor kinderen.

allerhande kerstfestival gluhwijn

Inspiratie voor het kerstdiner

Er zijn verschillende (kook)workshops waar je aan kunt deelnemen. Er zijn beroemde chefs die je met hun ideeen inspiratie kunnen geven voor je eigen kerstdiner en je kunt een cursus wijnproeven volgen. Er zijn de hele dag door demonstraties van handige skills, bijvoorbeeld het openmaken van een oester of het pocheren van een ei. Bovendien zijn er veel producten en gerechten die je kunt proeven.

Winter Efteling

De Sprookjesbosbewoners van de Winter Efteling verzorgen de voorstelling ‘Voel de Warmte’ in het theater van Het Spoorwegmuseum. Ze nemen de kids mee op winterse avonturen in hun sprookjeswereld. Na afloop is er tijd om even met de Sprookjesfiguren op de foto te gaan!

kerst lekkernijen

Happie Hapjestocht

Met de Happie Hapjestocht is wordt het festivalterrein een grote speurtocht. Vind je een stand waar een Happie Bord hangt? Dan kan je kind hier lekkere hapjes proeven en krijgt een vinkje op een persoonlijke stempelkaart. Bij een volle kaart is er hele leuke verrassing!

Knibbelknabbelhuis

In het Knibbelknabbelhuis mogen de kinderen zelf aan de slag. Ze kunnen leuke en lekkere kerstkoekjes en cupcakes versieren Voor de ouders zijn er workshops glazuren, chocoladetruffels of marsepeinen roosjes maken.

allerhande kerstfestival choco

Schaatsbaan

Uitgegeten? Tijd voor een rondje op de schaatsbaan! De kids kunnen zich hier perfect uitleven en genieten van een lekkere kop warme chocomelk (met of zonder slagroom) en voor de ouders staat er natuurlijk een glaasje glühwein klaar. Of kies je zelf ook liever voor een warme choco?

allerhande kerstfestival border

Het Allerhande kerstfestival

Wanneer: 11 t/m 13 december

Waar: Spoorwegmuseum in Utrecht

Prijs: €10,- voor een volwassene, €5,- voor kinderen van 6 t/m 17 jaar, voor kinderen t/m 5 jaar kun je een gratis kaartje bestellen.

Bestel hier je kaarten

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Judith | myfoodblog.nl 26 november 2015

    Ik ga ook naar het festival. Geen idee dat dit er ook allemaal te doen was, dus nu heb ik er extra veel zin in :)!
    Judith | myfoodblog.nl onlangs geplaatst…Kip tandoori saladeMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge