4 april 2016

Dat koppie voor je op de fiets

Onbetaalbaar, dat koppie zo vlak voor je op de fiets. Dat had ik me nooit gerealiseerd toen ik nog geen mamafiets met kinderzitje had. Een fiets is handig als vervoersmiddel en voor tochtjes, maar je dreumes zit ook gefixeerd voor je in het kinderzitje. Daardoor heb ik het gevoel dat ik eigenlijk in dezelfde belevingswereld als mijn dreumes zit. We hebben ongeveer hetzelfde uitzicht. Normaal zit hij ze veel lager, in de kinderwagen, of lager als hij loopt of kruipt. Dan zie ik de leuke dingen eigenlijk altijd eerst, en dan wijs ik het aan: “Kijk dat hondje/poesje/eendje Jim!” Maar nu kunnen we allebei ongeveer hetzelfde zien. Nu begrijp ik wat hij écht interessant vindt, wat hij aanwijst en waar hij van in het stoeltje gaat stuiteren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bovendien zit hij zo op de perfecte plek en hoogte om lekker te knuffelen en kusjes te geven.  Mijn dreumes laat zich niet zo makkelijk meer knuffelen namelijk. Hij heeft het té druk. Rondjes om de bank lopen, kasten en lades leeg halen, boekjes ‘lezen’, één van de poezen ‘aaien’. Maar tijd om te knuffelen ho maar. Ja, misschien als de poes het niet eens was met de ‘aai’ of er een vinger tussen de la kwam. Eventjes een kusje als troost en weer door! Ik probeer wel eens een geforceerde knuffel af te dwingen, maar dat is geen succes. Echt geen interesse en zelfs afschuw. Op de fiets kan hij echter geen kant op. Bovendien heeft hij genoeg afleiding op de fiets. Ook al leiden de knuffels en kusjes hem af van het wijzen en roepen naar alles, hij lijkt ze echt te waarderen.

Het mooiste vind ik het nog als hij zijn hoofdje achterover gooit en breed naar me lacht. (Helaas geen foto van…) En pas weer rechtop gaat zitten als ik een kusje op zijn voorhoofd heb gegeven. Heerlijk.

 

 

Geniet(t)en jullie ook zo van de fietstochtjes met jullie dreumes?

 

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Farah 6 april 2016

  Geen kleintjes hier maar heerlijk om te lezen dat je er zo van kunt genieten!

 • Reageren Marjon 5 april 2016

  Oh heerlijk zijn die fietstochten toch. Maxime die zit achterop, maar praat honderd uit over alles wat ze ziet. Echt fantastisch. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Weekly Snaps #13My Profile

 • Reageren Jess 4 april 2016

  Vandaag toevallig voor het eerst gaan fietsen met de draagdoek. Ik ga blij zijn dat ze in een stoeltje past of we een fietskar hebben.

 • Reageren MamaOnderneemt 4 april 2016

  Heerlijk he? De dreumestijd ligt alweer een tijdje achter me. Mijn jongste van drie zit alweer op het achterzitje en ik moet bekennen ook al fietst het nu een stuk lekkerder (geen zwaar kind aan mijn stuur) ik vond het toch gezellig mijn zoontje in het voorzitje.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Ik heb bijna geen vriendinnenMy Profile

 • Reageren Mathiske's mama blog 4 april 2016

  Nog even en dan kan ik gaan fietsen!! Ik kan niet wachten. Ik ga echt filmpjes maken met de gopro ??

 • Reageren MetMirjam 4 april 2016

  Ooh heerlijk he! Zo herkenbaar! Fiene zit dan ook heel hard te roepen naar elk vogeltje en eendje dat ze ziet, echt genieten 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Dreumes TVMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge