16 april 2015

Kolfruimtes…

… !!! Ieder bedrijf is verplicht om een werkneemster die wil kolven te voorzien van een afsluitbare ruimte, met stromend water. Dat is n nogal summiere omschrijving, en er staat geen ‘gezellig’ in. Dit is bijvoorbeeld de kolfruimte op mijn werk, in de medische faculteit van de VU.

image

Een pantry die ze toevallig over hadden, met keihard tl-licht, witte tegeltjes en airco die waar je ook gaat zitten (op de 5 m2) recht op je blote tieten staat. Het zou wel n hele schone bedoening kunnen zijn, maar helaas, ik vond vorige week n muizenkeutel… ook is er geen afwasmiddel, spuit schoonmaakmiddel, wordt het doekje nooit gewassen en is de afwasborstel antiek. En vies dus.

Één dag in de week werk ik in Rotterdam bij het iBMG (campus Woudestein), daar is de kolfruimte veel mooier. Ik zou m zelfs gezellig noemen. Huiselijk. Huiselijker dan mijn huis in elk geval.

image

Niet perfect helaas. Ook hier geen afwasmiddel, zeep, helemaal geen schoonmaakspulletjes en alleen koud water. Zucht. Zijn er wel perfecte kolfruimtes? Ik heb zin om een soort openbare lijst met score systeem te gaan beginnen. Niet alleen natuurlijk, dat gaat niet, met alle kolvende mama’s in Nederland die mee willen doen. Idee?

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren S. 12 november 2015

  Ik zat wat te googlen op kolfruimtes op de VU, en kwam je blog tegen. Hij is al wel van een tijdje terug, en wellicht kolf je allang niet meer. Maar ik werk ook op de medische faculteit en ben net terug van verlof en ging eens een kijkje nemen op de kolfruimte. Ik werd er net zo treurig van. Dat moet toch beter kunnen op een medische faculteit waar zoveel vrouwen werken. Wellicht toch nog eens de handen in elkaar slaan om iets beters voor elkaar te krijgen? Al is het dan niet voor ons, dan in ieder geval voor alle andere vrouwen.

  • Reageren Elisabeth 12 november 2015

   O, het is wat hè? Ik kolf inderdaad al niet meer, maar in ons gebouwdeel willen ze nu een aparte kolfruimte maken. Wij zitten in de kelder van de F-vleugel, daar kom als je langs de achteringang van de twee grote collegezalen loopt, zeg maar. Mail anders even naar het secretariaat van meta-medica, zij zijn er mee bezig. Succes in elk geval!

 • Reageren Persoonlijk: Stoppen met borstvoeding? - Alweer een nieuwe moeder blog 4 oktober 2015

  […] maanden geleden had ik eigenlijk altijd overproductie. Ik deed hier ook echt mijn best voor, ik kolfde drie keer per dag op mijn werk en als dat nodig was ook nog een keer ’s avonds. Hierdoor was de vriezer vol, er kon echt […]

 • Reageren Lisanne 28 april 2015

  Jammer dat het vanuit werkgevers nog steeds niet echt serieus genomen wordt. Bovenstaande foto’s zijn overigens een hemel in vergelijking met mijn toekomstige kolfplekje. Mocht ik borstvoeding mogen geven, wat ik hoop, dan zal ik na mijn verlof weer full time aan het werk moeten en dus moeten kolven. Werk in de horeca en de enige plek waar ik kan kolven is het personeelstoilet. En geloof me, met al die jonge (mannelijke) koks is dat niet de meest hygiënische plek. Dus ik ben benieuwd hoe dat zich gaat onwikkelen…
  Lisanne onlangs geplaatst…Fashion By Dionne | OOTD ♥ Spring FeelingsMy Profile

  • Reageren Elisabeth 28 april 2015

   Aaargh, klinkt verschrikkelijk. Mijn man is kok en ik heb ook lang in de horeca gewerkt. Je zal ws ook wel wat opmerkingen te verduren krijgen, kunnen ze niet laten…

 • Reageren Niki 26 april 2015

  Check melkpunt.nl eens, zij zijn daar volgens mij al mee bezig!

  • Reageren Elisabeth 26 april 2015

   Goeie tip, bedankt Niki!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge