11 december 2015

Onze kerstboom: Hoe kitscher hoe beter

Afgelopen zondag (6 december) ging Rogier met Jim naar zijn ouders. Ik had dus een ‘vrij’ dagje en het leek me de perfecte gelegenheid om de kerstboom op te zetten. Helaas kwam ik er al snel achter dat de oude nepboom niet meer kon. Er zaten al lichtjes in, maar die deden het niet meer, en bovendien stond hij er nogal wankel bij voor een huishouden met drie katten en een dreumes. Nou ja, na tien jaar trouwe dienst… Ik belde mijn moeder en we zijn lekker gaan kerstshoppen!

Ik heb een nieuwe nep kerstboom aangeschaft. Hij lijkt (vind ik dan) heel echt. Het is een Forever Green Sanford, hoogte 150 cm. Wij hebben niet zo’n heel grote woonkamer en ik wilde de boom buiten bereik van Jim, op een tafeltje plaatsen, dus hoger hoefde niet. De buitenste takken zijn niet van de sprieterige kunstspul, maar lijken echt op de takken van een sparrenboom. Hij was wel aan de prijs (€139,- bij Ranzijn), maar ik ga er vanuit dat hij jaaaaaaaaaaren mee gaat.

kerstboom collage kitschToen we toch aan het shoppen waren kon ik net zo goed nog wat extra ornamenten meenemen. Mijn verzameling breid ik ieder jaar uit. Ik hou van veel kleur en veel glitter. Alles door elkaar, zo schreeuwerig en kitscherig mogelijk. Ooit had ik een heel klein boompje met alleen maar nijlpaarden. Die waren wel verschillende kleuren natuurlijk, oranje, rood, groen, blauw en geel. Ieder jaar wanneer ik de kerstspullen weer pak zijn er weer een paar gebroken. Ach, heb ik tenminste weer een goede reden om iets nieuws te kopen.

Ik kon het niet laten om foto’s e maken van mijn prachtige verzameling. En er is nog veel meer! Ik wil eigenlijk ook iets diy-erigs doen met Jim. Zijn handje in glitter op een kerstbal of iets dergelijks. Hebben jullie misschien een idee? Enne, wat vinden jullie van onze kerstboom?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge