17 juli 2016

Jims eerste keer naar de kapper

Jims eerste keer naar de kapper – Jim was heel lang best kaal. Niet helemaal, maar echt veel haar had hij niet. De laatste maanden kreeg hij echter steeds meer haar. Vooral aan de achterkant. Hij kreeg een soort matje, terwijl hij aan de zijkanten, bij zijn slapen nog steeds vrij weinig haar had. Een beetje een fout jaren ‘90 kapsel dat niet in “New Kids” zou misstaan. Hoog tijd om naar de kapper te gaan!

eerste keer kapper dreumes collage

Met zijn allen

Rogier en ik wilden graag allebei mee met Jim, dus we hadden bedacht dat het wel een goede activiteit voor de zomervakantie was. Daardoor liep Jim eigenlijk nét iets te lang met het foute kapsel rond, maar dat was het waard, want we hadden het allebei voor geen goud willen missen.

Bekijk hier onze hele vakantie bucket list

Knip-inn in Haarlem

De kapper die we uitgezocht hadden zit heel dichtbij ons huis. Aan de Rijksstraatweg zit de Knip-inn, een soort huiskamer kapper. De eigenaar en kapper Ronald is een hele leuke relaxte vent. Perfect om onze Jim voor het eerst te knippen, dachten we. Hij knipt trouwens ook volwassenen heel leuk hoor! Hij is echt niet speciaal voor kids.

Spannend…

We vonden het best spannend hoe Jim zou reageren. Zou hij heel erg gaan huilen? Zou hij wel stil kunnen zitten? Hij is een heel lief en makkelijk kind, maar als hij ergens geen zin in heeft dan gebeurt het niet…

Nou, we hadden ons helemaal geen zorgen hoeven maken. Het ging echt zó makkelijk! Ik heb er een filmpje van gemaakt. Bijna de hele knipbeurt staat er op. Meer dan 10 minuten dus, maar ik heb wat stukjes doorgespoeld hoor dus het is te doen.

Ongelooflijk toch, hoe braaf hij in die stoel zit? Hoe ging de eerste keer kapper bij jullie kleintjes?

 

 

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageren Tessa 25 juli 2016

  Herkenbaar, dat matje, haha! Hier heeft zoon een paar weken terug zijn eerste knipbeurt gehad. Wij hebben nu een thuiskapster dus hij mocht bij mij op schoot voor de tv en dat ging helemaal prima. Alleen de tondeuse vond hij niet leuk. Heb je een plukje bewaard? (filmpje niet helemaal bekeken)

  • Reageren Elisabeth 25 juli 2016

   Ja zeker wel. Klein plukje <3

   • Reageren Tessa 26 juli 2016

    Ik was het bijna vergeten, tot de kapster het zei. Eigenlijk vond ik het veel te cheesy, maar kon het toch niet laten een klein plukje in een plastic zakje te stoppen, haha.

 • Reageren MetMirjam 18 juli 2016

  Fijn dat het zo goed ging! Fiene is nu 1 keer geweest, vorig jaar in augustus haha. Gelukkig ging het bij ons ook zo goed!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Kinderschoeisel op vakantie: Crocs & Ockyz SweakersMy Profile

 • Reageren Channa 18 juli 2016

  Ahh fijn dat hij het zo goed deed! Hier was het even spannend maar een ipad bracht rust in de tent.
  Channa onlangs geplaatst…Waarom opa’s en oma’s de liefsten zijn!My Profile

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 17 juli 2016

  Altijd spannend zo’n eerste keer. Fijn dat het zo goed ging! Onze dochter is nu 1 keer geknipt door onze thuiskapster. Wij hadden haar afgeleid met filmpjes op de tablet, en daardoor ging het ook erg goed.

 • Reageren mathiske's mama blog 17 juli 2016

  Wat fijn dat t zo goed ging. Ons meisje moest met 4 maanden al naar de kapper. Ze is nu een jaar en al 4x geweest. Zo weet ze er wel lekker aan ?
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…P L O G #12. Horror nacht, marktplaats en snotneuzen.My Profile

 • Reageren Paula 17 juli 2016

  Wauw hee, wat een leuk filmpje en zeker een leuke kapper! Relaxed.

 • Reageren Nanouk 17 juli 2016

  Wat schattig! Hij zit gewoon te genieten van het lekkere gefriemel op z’n hoofdje! Wij zijn nog niet geweest met Roan, binnenkort wordt t tijd… Ik stel t een beetje uit. Hij heeft ein-de-lijk haar en dan voelt knippen een beetje stom…

  • Reageren Elisabeth 17 juli 2016

   Ja dat vonden wij ook! Maar het staat echt zoveel beter. Hadden we eerder moeten doen.

 • Reageren Reb 17 juli 2016

  Heel fijn dat hij zo relaxed bleef.
  Ik ben een keer met mijn dochter geweest, twee minuten drama en 18 euro armer. Best veel geld voor twee minuutjes huilen…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge