1 juli 2015

Jim’s dagmenu – 7 maanden oud

Jim eet broodkorst

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn baby’s dagmenu postte (hier), bijna twee maanden. Toen begon hij net met hapjes en was hij een beetje aan het vogelen met zijn melkvoedingen. De hapjes deed hij wel, al was het met lange tanden, maar melk was ook niet zo interessant meer. Halve flessen afgekolfde melk verdwenen in de gootsteen bij de opvang. Hoefde hij niet meer, maar hij maakte mama wel een keertje extra wakker ’s nachts!

Het gevogel is gelukkig minder geworden, melk is nu gewoon niet meer nummer 1. Borstvoeding geven lukt eigenlijk alleen nog maar als hij écht honger heeft en het liefst knettermoe is, anders ligt hij te spartelen. De wereld is te leuk, tieten worden pas weer interessant in de pubertijd. De hapjes daarentegen gaan geweldig. Het liefste eet hij drie stuks fruit ’s ochtends, tussen de middag een boterham, en ’s avonds ook behoorlijk wat ‘avondhap’. Ook slaapt hij gelukkig weer door ’s nachts, phew!

Soms lijkt het wel alsof er een vorm  van regelmaat is ontstaan, de dag verloopt nu ongeveer zo:

6:00 Borstvoeding, als ontbijt blijft het toch fijn. Gezellig, half slapend en daarna weer echt slapen tot een uur of acht. Lekker, kunnen papa en mama in het weekend nog even uitslapen.
9:00 Fruithap, een behoorlijke. En protesteren als die niet snel genoeg naar binnen geschoven wordt.
10:30 Borstvoeding of flesje melk. Niet zo veel meer, bij borstvoeding hou ik over, en van een flesje van 180 ml laat hij meestal wel wat staan. Daarna weer slapen tot ongeveer half één.
12:30 Stukjes brood met halvarine. “Ate a sandwich” staat er dan in Bitcare, de app van het kdv. Dat is misschien een beetje overdreven, maar hij is goed op weg.
15:00 Fles pap, blijft lekker, daarna weer slapen
17:30 Avondhapje, met groente en aardappel, pasta of rijst. En soms een gekookt ei, kip of bonen. Vooral de zoete groenten gaan goed, smaak oranje.
19:30 Borstvoeding voor het slapen gaan.

Gisteren zijn we weer naar het consultatiebureau geweest, en Jim is goed gegroeid. Precies volgens hij lijntje, op de borstvoedingscurve dan. De wijkverpleegkundige zei dat we eventueel de melkvoeding ’s middags konden vervangen door waterig sap, limonade of thee, want dan gaan kindertjes meestal meer avondmaaltijd eten.

groeicurve 7 maanden

Ik vind het lastig om te doen eigenlijk, want die papfles is zijn favoriet als mama niet in de buurt is. Misschien zouden we die dan om 10:30 moeten doen, maar dan eet hij misschien zijn brood niet. Lastig, we denken er nog even over. We hebben nog even natuurlijk, pas met negen maanden moet hij echt over zijn naar drie keer melk. Dan kan ik immers alleen nog maar in mijn lunchpauze kolven op mijn werk.

 

Hoe ging dat bij jullie, wanneer gingen jullie over op drie keer melk?

 

 

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Nanouk 1 juli 2015

  Hoi, leuk om te lezen! Hummeltje is ook 7 maanden maar hij is een flesbabytje dus dat is geloof ik heel anders dan bij bv. Wij zitten al een tijd op 3 flessen. Soms slaat hij zelfs de middagfles al over omdat we hem dan bij z’n brood (hele boterham eet ie al op) ook fruit geven. Vooral aardbeien kan ie door blijven eten! Heb er toevallig laatst een blog over geschreven… We bleken hem te weinig eten te geven (oeps). Denk trouwens dat ieder kindje z’n eigen tempo heeft dus als Jim nog 4 keer melk drinkt is dat vast ook helemaal prima!

  • Reageren Elisabeth 1 juli 2015

   O leuk, ik ga je blog lezen 🙂

 • Reageren Eline 1 juli 2015

  Goed om te horen dat Jim het zo goed doet en fijn dat ‘ie zo lekker doorslaapt (volgens mij echt een zegen op een gegeven moment). Lastig om te bepalen of je de papfles helemaal uit zijn menu weghaalt en wat dit voor effect heeft op hem.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge