2 januari 2016

Ja!

ja

Ja! Jim kan een woordje zeggen. Ja. Het is er nog pas één, ja, maar het is er één! Ja. Hij kan het op allerlei manieren. Ja, als antwoord als ik vraag of het goed gaat. Ja! Als ik vraag of hij zijn flesje wil. Ja… als ik na een driftbui vraag of het nu weer goed is… En ja voor eigenlijk al het andere.

 

 

Jahahahaha! (Krijsend plus een vingertje) als hij écht iets wil hebben. Ja. (Met zware stem en zijn kinnetje omhoog) als hij toeziet hoe mama het pakt. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! (Dolbij met een diepe zucht) terwijl hij zich op zijn knuffelpanda stort en die platknuffelt.

 

Ja? (Vragend) als hij je aankijkt en zich afvraagt wat we nu gaan doen. Jah? (Vragend met een verbaasde blik) alsof hij zich afvraagt waar het hele leven eigenlijk toe dient.  Ja. (Kort en vastbesloten) als hij begrijpt wat er gaat gebeuren en hij zich er helemaal in kan vinden.

 

Jajajaja. (Lachend) als hij wel kan waarderen wat papa of mama doet. Jaaaaaaaaaaaaaaah. (Met lage stem en een grijns) als hij zelf een ongelooflijk leuk grapje heeft gemaakt. Ja-hihihi-hiiiiiiiiiiieeeeeeee! (Een grinnik die overgaat in een soort gillend gehinnik) als het écht niet meer te doen zo grappig is, dat kiekeboe spelletje, of kietelen, of nep laten vallen…

 

Heerlijk. Ik ben heel blij dat Jim een woordje kan zeggen. Hij kan alleen zo veel zeggen met één woordje dat ik me afvraag of hij ooit nog andere zal leren. Waarschijnlijk wel natuurlijk. Laten we zeggen dat dit een heel positief begin is. Wie wil dat nou niet, een dreumes die overal ja tegen zegt?

Maar daar zit het hem nou net. Ik weet heel goed dat Jim binnenkort andere woordjes zal leren. Mama, papa, panda, opa, oma, en inderdaad, ook nee… Er zal een tijd komen dat wat hij nu met het woordje ja doet, hij precies zal doen met het woordje nee. En dan niet zo enthousiast.

Tot die tijd zal ik maar lekker genieten dan, van die positiviteit. Ja!

 

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. 🙂

 

 

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Shan 5 januari 2016

  Ik moest echt even lachen van herkenning 🙂
  De tijd vliegt en ik was deze ja-periode dan ook even vergeten, maar wat een leuke opfrisser dit !

 • Reageren DreamerKirsten 4 januari 2016

  Zalig hoe je verwoordt dat ‘ja’ zo veel betekenissen kan hebben 🙂
  Er zullen vast snel andere woordjes volgen!

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 4 januari 2016

  hahaha wat lief! Spencers favoriete woord is ‘KIJKEN!” en wijst ‘ie ergens naar met zijn vingertje

 • Reageren Vlijtig Liesje 4 januari 2016

  Dat is inderdaad niet verkeerd, zo’n ‘jazegger’! Ik zou er inderdaad maar flink van genieten.

 • Reageren Kim 3 januari 2016

  Ja!!…wat leuk!! En wat gebruikt hij het ook leuk 🙂 Bij onze dochter is het woord ja ongeveer een half jaar weg geweest, maar het is net eindelijk weer terug. Hoera!

 • Reageren Ilse van Kreanimo 3 januari 2016

  Zo fijn als ze beginnen met praten hè.
  Leni, onze jongste, is nu net anderhalf (van één januari) en babbelt al erg goed. Komt omdat ze zoveel leert van de oudste twee, denk ik.
  Maar ik vind het ook zo héérlijk genieten en dat vond ik ook in je post terug – het geluk om dat ene woordje – dat er vlug veel meer gaan worden 🙂

 • Reageren Resaarcle 2 januari 2016

  Zo schattig!!! Zowel voor het woordje dat alles kan betekenen als de terechte trotse mama!

 • Reageren Vera 2 januari 2016

  Zo leuk om te lezen! Ik moet er hardop om lachen!
  De beste wensen voor 2016 en dat er maar veel gebabbeld gaat worden.
  Liefs van ons

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge