12 november 2015

De Ja-Nee Koelkaststicker

koelkaststicker

 

Twijfel jij weleens of je een product in de koelkast moet bewaren of dat je dat juist beter niet kan doen? Het Voedingscentrum heeft nu een koelkaststicker gemaakt die je op je koelkast kan plakken. Er staan 12 veel gebruikte voedingsmiddelen op waar vaak twijfel over bestaat, zodat je in één oog-opslag kan zien wat je waar moet bewaren.

 

Dit zijn de voedingsmiddelen die op de sticker staan.

 

WEL in de koelkast:

Appels – nooit geweten, maar ze blijven drie weken langer goed als je ze in de koelkast bewaard, schijnt. Je hoeft echter niet per se in de koelkast te bewaren…

Druiven en aardbeien – ja, die blijven ook langer lekker als je ze in de koelkast bewaard natuurlijk.

Eieren – om de groei van bacteriën te remmen.

Bloemkool en broccoli – je wil het niet ruiken als die gaan rotten, bleh!

 

NIET in de koelkast:

Tomaten – ze worden er niet lekkerder op…

Wortel, komkommer, aubergine en paprika – dat wist ik niet, die bewaar ik juist wel in de koelkast. Meer vanuit het oogpunt, waar anders? (Kleine keuken…)

Citrusvruchten – het beste koel en donker buiten de koelkast. Hmmmm, schuur dus?

 

De koelkaststicker is van 9 tot 27 november 2015 GRATIS verkrijgbaar op de groenteafdeling in supermarktketens Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt en Coop. Of bestel hem in de webshop van het Voedingscentrum.

 

Ik vind het een leuke informatieve sticker, ik was verbaasd over een aantal voedingsmiddelen dat ik tot nu toe dus altijd verkeerd bewaard heb. Helaas lost de sticker niet al mijn bewaarproblemen op. De koelkast is gewoon een handige bergruimte als je niet al te groot behuisd bent. Ze hebben duidelijk de voedingsmiddelen genomen waar twijfel over bestaat. Iedereen weet wel dat je vlees in de koelkast moet bewaren en hagelslag niet, dus die staan er niet op.

 

 

Wat vind jij van de sticker, handig of een beetje overbodig? En wist jij al waar je deze twaalf producten moest bewaren?

 

 

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Paula 13 november 2015

  Ik heb de sticker in mijn handen gehad, maar weer teruggelegd.
  De meest dingen weet ik wel, maar ik ben het er niet helemaal mee eens (in mijn situatie). De eierentip ga ik wel doen.
  De (nieuwere) huizen zijn zo goed geisoleerd dat je nergens meer een koel plekje hebt (zoals bij ons). Wij hebben toevallig een garage waar nog een fris windje door kan waaien, daar leg ik dan de bloemkool/broccoli neer, anders is de groentela meteen vol.
  Zacht fruit, tomaten, paprika en (aangesneden) komkommer, knoflook, hup in de groentela. Een aangesneden komkommer is anders na een dag gele derrie geworden.
  Beter advies is ook, als het kan, koop niet te veel groenten en fruit in voorraad.

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 13 november 2015

  Wat handig! Ik ben groot fan van dingen in de koelkast bewaren ivm ruimtebesparing haha, dus meestal prop ik alles erin. Behalve bananen, heb een keer gelezen dat dat niet goed zou zijn…

 • Reageren Vlijtig Liesje 13 november 2015

  Oeps… ik bewaar komkommer en paprika’s wel in de groentekast, maar wel wel in de groentela.

  Ik vind de sticker dus leuk en nuttig!

 • Reageren Vandaagismooi.nl 13 november 2015

  Wat een handige sticker zeg, ik had er nog nooit van gehoord maar ga er snel eens eentje scoren! Thanks voor de tip!

 • Reageren Resaarcle 13 november 2015

  Ik organiseer mijn keuken duidelijk helemaal verkeerd. Lijkt me wel handig, zo’n sticker!

 • Reageren José 12 november 2015

  Paprika’s bewaren we wel gewoon in de koelkast. Zou niet weten waarom niet eigenlijk (ze blijven ook gewoon lang goed in de koelkast). 🙂

 • Reageren Jeanine 12 november 2015

  Druiven bewaar ik eigenlijk nooit in de koelkast, zat er vandaag toevallig nog over te denken. Lijkt me best een handige sticker!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge