30 augustus 2015

“I support fed babies”

i support fed babies banner
Het lijkt een inkoppertje, maar het is echt waar. Baby’s moeten gevoed worden, en daar kan je niet tegen zijn, toch? Ik ben (relatief gezien) net moeder, mijn zoontje Jim <3 is nu 9 maanden oud. Net als de meeste nieuwe moeders gaat mijn hele leven ineens over babyvoeding, babyslapen en babypoep. Ik ben er zo geïnteresseerd in geworden dat ik een blog ben begonnen en er regelmatig over post. Regelmatig over slapen en over poep, maar ook over borstvoeding. En over flesvoeding. Allebei. Waarom niet?

 

Baby’s moeten eten.

 

Het valt me op dat ik bij dit soort posts meestal wel een paar nieuwe pagina-likes krijg op Facebook. Fijn! Eensgezinden, denk ik dan. Maar, al is het saldo positief, ik raak met dat soort posts ook standaard een paar likes kwijt. Komt dat nou doordat pro-borstvoeding mama’s mijn blog liken na een borstvoedingspost, en disliken na een flesvoedingspost? En flesvoedende mama’s mijn blog dan juist liken, maar disliken als ze een borstvoedingspost te zien krijgen? Als dat zo is vind ik dat erg jammer. Het hele pro-borst/anti-fles vs. pro-fles/anti-borst gedoe vind ik sowieso heel jammer. Dat hoeft toch niet?

 

Ik heb het al eerder gezegd: “Zullen we even relaxed doen over borstvoeding?”

 

Dat betekent zeker niet dat ik anti-borstvoeding ben. Ik geef borstvoeding. Aan mijn zoontje van 9 maanden. Nog steeds ja! Dat betekent ook niet dat ik anti-flesvoeding ben. Zeker niet. Baby’s moeten gevoed worden. Dat kan ook met kunstvoeding. Het is een persoonlijke keuze, ik vind niet dat je borstvoeding móet geven als moeder.

 

Ik vind wel dat je móet doen waar je je goed bij voelt, want je baby verdient een blije moeder.

 

Deze collage deelde een vriendin van me op Facebook. Ik heb hem ook weer gedeeld. Meerdere keren, en mensen na mij ook. Helaas weet ik niet precies waar hij oorspronkelijk vandaan komt (hier?), ik zou graag de bron noemen en jullie er allemaal naartoe sturen. Want ik ben het hier helemaal mee eens!

I support fed babies

Er is meer geschreven over het wel en wee van baby’s voeden (en babypoep, babyslapen en meer van dat leuks), en hoe wij moeders daar mee omgaan. Dit zijn blogs die me het meest zijn bijgebleven:

 

En dit zijn de twee meest gelezen posts van mijn eigen blog:

 

Er zijn er vast veel meer, ik zou het leuk vinden als jullie je favoriete blogs over borstvoeding, én flesvoeding hieronder delen! Je eigen spammen mag natuurlijk ook!!

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Borstvoeding: hoe gaat het nu? - GoodGirlsCompany 16 september 2015

  […] het blog van Elisabeth kwam ik op het idee om een update te geven. Zij schreef het nuchtere blog : I support fed babies. Het maakt niet uit hoe je je kindje voed, het gaat er om dat het te eten krijgt. Die visie hang ik […]

 • Reageren Wat denkt papa nou over die borstvoeding? (de papaborstvoeding-tag) | Alweer een nieuwe moeder blog 6 september 2015

  […] tag kreeg ik als tip van Lori van Mama’s Jungle, in reactie op mijn “I support fed babies” post. Ze heeft hem zelf bedacht en ik vind hem heel grappig en een superleuk idee. Mijn vriend […]

 • Reageren Nanouk 30 augustus 2015

  Bedankt voor het noemen van mijn blogs! Door deze blogpost zal je mogelijk weer een paar likes kwijt raken 😉 Maar ik vind dat je het goed verwoord. Zolang babytjes goed gevoed zijn, is alles prima! 🙂

 • Reageren Mama's Jungle 30 augustus 2015

  Leuk stukje, ik kende veel artikelen 🙂

  Ken jij de papa borstvoeding tag al?
  http://www.mamasjungle.nl/papaborstvoeding/

  • Reageren Elisabeth 30 augustus 2015

   Nee, wat leuk! Ik ga vragen of vriendlief hem invult 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge