21 oktober 2016

Hoe voelt het nou om werkloos te zijn?

Hoe voelt het nou om werkloos te zijn? Nou ja, hoe voelt het de eerste drie weken dan, want dat is pas hoe lang ik werkloos ben. Mensen die dit lezen, langer werkloos zijn, en denken “wat weet jij er nou van?” sorry, jullie hebben gelijk, nog niet veel. Maar zo voelt het dus voor mij, die eerste weken werkloos zijn.

poeh-en-jim-en-ik

Het voelt heel anders dan ik dacht

Het voelt echt heel anders dan ik dacht. Niet dat ik me er echt iets bij voorgesteld had hoor, maar toch voelt het anders. De eerste vier, vijf dagen moest ik ontzettend wennen. De laatste weken dat ik aan het werk was keek ik ontzettend uit naar de rust die ik zou hebben, omdat ik zo druk was met afronden. Maar de eerste dagen wilde alles tegelijk en maakte ik mezelf dus eigenlijk veel drukker. Ik wilde meteen vier sollicitatiebrieven schrijven, 10 blogartikelen schrijven om vooruit te werken, koken, opruimen, schoonmaken…. Rogier werd gek van me. Gelukkig was dat na een paar dagen over.

Bijslapen en tot rust komen

Het duurde een paar dagen dus, maar toen begon ik te merken dat ik me niet meer hoefde te haasten. Ik merkte dat ik eindelijk het slaaptekort eens inhaalde. Ik slaap nu elke dag 7 à 8 uur. Dat is enorm lang, vergeleken met de 5 à 6 uur die ik voor werkdagen kreeg. En ik vind het heerlijk om iedere dag rustig te kunnen koken, en receptjes uit te kunnen proberen.

Ook heb ik ineens tijd om een beetje meer op te ruimen in huis en te organiseren. De schoonmaker was bovendien ziek vorige week, dus heb ik ook echt gestofzuigd en gedweild! Het was lang geleden dat ik dat gedaan heb kan ik je vertellen. In mijn zwangerschapsverlof denk ik.

Sollicitatiebrieven schrijven is moeilijk

Allemaal positieve dingen tot nu toe, maar dan iets minder makkelijks: sollicitatiebrieven schrijven. Dat is best lastig ben ik achter gekomen. Zomaar een sollicitatiebrief schrijven is niet moeilijk hoor, doe ik zo. Er staan voorbeeldjes op internet, dat heb je zo nagedaan. Maar echt een goede, leuke, aansprekende brief schrijven… voor een functie die je écht wil… dat is dus hartstikke lastig. Ik ga constant twijfelen of de brief goed genoeg is. Wat als ik niet eens uitgenodigd word voor een gesprek?

Nou ja, dat gedeelte van solliciteren blijkt dus lastig. Ik heb eerlijk gezegd nog niet één brief geschreven. Mijn sollicitatieactiviteiten in mijn werkmap zijn in orde hoor, ik heb zelfs een gesprek volgende week, maar geen sollicitatiebrieven.

poeh-hydrofiele-doek

Super mooie grote hydrofiele doeken met disney prints van Aden en Anaïs.

Eindelijk tijd voor vriendinnen en events

Tot deze maand was ik slechts een enkele keer naar een bloggersevent geweest. Ik had er gewoonweg geen tijd voor. Deze maand kan het ineens allemaal. Superleuk, ik ga maar gewoon naar alles dat er is. Zo ben ik naar de Brand Bazaar geweest in de Box, van LVTPR. Hele leuke merken en producten gezien waar ik graag mee zou samen werken. De meesten moet ik nog mailen, maar er zit iets ontzettend leuks aan te komen met Hello Fresh.

En vorige week was een event van Disney, van Poeh. Echt een superleuk event, Jim mocht mee en heeft lekker zitten spelen met alle Mickey Mouse auto’s. Hij is erg te spreken over zijn nieuwe speen, van NUK die de goodie bag zat. Ik zelf vind de grote hydrofiele doeken met Poehfiguurtjees erop van Aden en Anais geweldig.

Ook staat Jim prominent op film in de aftermovie, kijk maar:

Ook heb ik eindelijk tijd om af te spreken met mensen. Ik ben naar Nieuwerkerk geweest, voor Nanouk van Samen de wereld ontdekken. Daar had ik anders nooit tijd voor gehad. Volgende week komt een vriendinnetje dat in Engeland woont logeren. Nu ben ik thuis voor haar en kunnen we leuke dingen doen. Anders had ik gewoon moeten werken! Ik merk echt dat 32 uur werken en 20 uur bloggen weinig tijd over laat voor leven, haha. En nu kan dat ineens weer.

Wat doe ik dus niet vaker?

Heel raar misschien, maar ik blog dus niet vaker. Ik had gedacht dat ik mezelf moest tegenhouden, zodat ik niet teveel zou doen, maar dat valt heel erg mee. Het enige wat ik meer doe is eigenlijk foto’s maken van mijn probeersels in de keuken, en er dan een receptje van online zetten. Officieel mag ik trouwens ook niet meer bloggen dan ik eerst deed. Dat zou namelijk betekenen dat ik minder tijd heb om te solliciteren, en dan heb ik ook minder recht op ww.

Dit was een soort vakantie

Deze drie weken waren een soort vakantie. Ze voelden als vakantie, en de duur van drie weken was ook wat een vakantie ongeveer is. Vakantie voelt relaxed, rustig, maar als het goed is komt er binnenkort een gevoel van ‘ik wil wel weer aan het werk’ bij. Voordat ik begon bij mijn vorige baan had ik dat gevoel ook. Daarvoor was ik vier weken vrij. Ik hoop eigenlijk dat het gevoel snel komt, want dan krijg ik misschien die drive om die kladjes voor sollicitatiebrieven écht af te maken…

 

Tot nu toe valt het allemaal mee dus, dat werkloos zijn. Maar dit waren pas de eerste drie weken. Ben jij wel eens werkloos geweest, en hoe voelde jij je toen?

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Marguerita 22 oktober 2016

  Haha, ik ben ook werkloos. Al vaker geweest ook. Voordat ik kinderen had was dat altijd ontzettend stressvol. Nu is zo’n rustperiode zonder baan wel even fijn. Hoewel je je alsnog rotrent met brengen en halen naar school, helpen op school, bloggen en idd de events bezoeken waar je eerder geen tijd voor had. Plus een huishouden en solliciteren… Had ook gedacht dat ik vaker kon bloggen, maar dat lukt gewoon echt niet. Veel te druk!
  Marguerita onlangs geplaatst…Knutselen met de TrollsMy Profile

 • Reageren Nanouk 21 oktober 2016

  Mag je serieus niet meer bloggen omdat je anders WW verliest? Echt, het systeem is soms wel een beetje raar hoor! Ik denk dat t solliciteren vanzelf komt. Je bent nu nog in die wen fase waarbij je draai als werkzoekenden moet vinden. Komt vanzelf, dan verstuur je ineens 2 brieven per dag ofzo!
  Enne, super fijn dat je nu tijd hebt om af te spreken! 🙂 ik word daar blij van! 🙂

  • Reageren Elisabeth 21 oktober 2016

   Ja serieus… omdat ik ingeschreven ben bij de kvk

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge