21 april 2015

Hoe plan je de volgende?

Voor mij en mijn vriend is het duidelijk, we willen in elk geval een tweede. Makkelijk. Ik wil er daarna waarschijnlijk nóg één en hij niet, die discussie voeren we wel wanneer we daar aan toe zijn.

picture LL

Maar hoe plan je die tweede dan? Wanneer, vooral. Maar ook hoe. Je zou denken, dat kan je wel, je weet hoe het moet, dikke knipoog. Maar nu is t wel ff anders hoor! Er is minder tijd voor het ‘maken’, het ‘maken’ is minder romantisch geworden, en ik moet het zeggen, het ‘maken’ is ook minder leuk geworden, nadat je drie kanten op uitgescheurd bent. (Ik overdrijf wel n btje hoor. Een btje, tis echt niet gelogen!) Kortom, ik heb dr geen zin in.
Nou zeggen ze dat je negen maanden nodig hebt om te ontzwangeren, en na die negen maanden zijn de meeste vrouwen ook wel van hun poes-problemen af. Daar zal ik maar op vertrouwen dan. Het is in elk geval een mooie richtlijn voor wanneer. Bij mij is dat 20 augustus, rond lowlands dus. Lowlands is wat mij betreft ook een goed event om een zwangerschap omheen te plannen. Ik wil namelijk wel helemaal los kunnen gaan. Vorig jaar was ik zwanger, en heb ik daarom een keertje overgeslagen.

Iets anders om te plannen is het jaargetijde waarin je verlof hebt. Deze keer was het ongeveer oktober tot februari. Achteraf gezien niet ideaal. Herfst-winter staat gelijk aan kou-wind-regen. Het lijkt me heel a-relaxed om in de hitte hoogzwanger te zijn en te bevallen. Maar drie maanden zwangerschapsverlof in de zomer lijkt me dan weer heel relaxed. Bevallen eind mei, begin juni dus, dat betekent wederom eind augustus begin september zwanger worden. Moet het wel pats boem in een keer lukken. Én moeten me vriend en ik het nog wel even eens worden of dat dan na deze lowlands meteen (ik) of na de volgende (hij) moet gebeuren.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Carmelina 4 september 2016

  Nr 1 is van begin april… Perfect met verlof enz.. De zomer vrij! Tenminste ik had ouderschapsverlof er achteraan opgenomen.. Nu begon eind juli m’n verlof en zit ik braaf te wachten op nr 2…. (Nr 1 is nu 17 maanden) en jeetje wat een hel met dit warmte! Wij hebben niet aan plannen gedaan trouwens.. Ik had voorkeur niet in de zomer hoogzwanger te zijn maar vind het nu wel leuk dat mini begin sept geboren zal worden.. Handig qua school straks en ook deze verjaardag kan alle kanten op qua weer…. Maar goed dat plannen dus… Dat hebben we niet gedaan juist omdat we al zoveel plannen sinds nr 1 er is.. Dus hup gewoon lekker genieten van elkaar en als het gebeurd gebeurd het…

 • Reageren Marijke 3 september 2016

  Hij wilde er 1, ik 2. Het zijn er 2. Maar wel met een verschil van 5,5 jaar. Het kostte wat tijd om hem te overtuigen 😉
  De eerste is van juli. Heerlijk was de hele zomer vrij, nadeel, ze is nu vaak in de zomervakantie jarig. Niet handig. Nummer 2 is van eind februari. Leuk dacht ik, heerlijk in het voorjaar verlof. Ja, hoogzwanger in de sneeuw met de trein….. En de sneeuwbuien had in in april nog, met de kinderwagen lekker buiten wandelen dus. Maar helaas beter plannen zat er niet in.

  Succes!
  Marijke onlangs geplaatst…Favoriete theemomentje van EllenMy Profile

 • Reageren Stephanie 3 september 2016

  Gewoon eraan beginnen komt het komt het. Onder tussen hebben wij 2 jongens de oudste is 8 jaar en de jongste 6 maanden. De oudste ging van een leie dakje maar die tweede was er na een jaar er nog niet. Toen toch zwanger maar bleek het een buitenbaarmoederlijke te zijn. Direct moeten opereren en 1 eileidzr moeten weg laten nemen. 5 maanden later waren we terug zwanger van onze jongste. Onder tussen ben ik al terug zwanger geweest van een derde maar dit is spijtig genoeg een miskraam geworden. ( was niet gepland en een beetje veel te snel ) een derde komt er hopelijk volgend jaar.

 • Reageren Sanne Marlijn 24 april 2015

  Haha same here, ik wil wel drie kinderen en die vent van me maar twee. Ach, we zien het wel. Ik moet wel zeggen dat ik het pittig zwaar vind met een kind en een job aan huis. Zou er nu nog niet klaar voor zijn dus! Lichamelijk trouwens ook niet, ik heb nog behoorlijk wat klachten en zeer littekenweefsel :O
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: unboxing Beautybox april 2015My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge