29 maart 2019

Hoe je waarschijnlijk niet moet Tinderen

Tinder. Tinder, tinder, tinder, tinder. Tinder was van na mijn tijd. Na mijn tijd als vrijgezel. Rogier en ik ontmoetten elkaar in augustus 2011. Volgens wiki is Tinder begonnen in 2013. Ik heb dus nooit de kans gehad het uit te proberen. Tot begin dit jaar. (Want toen gingen we uit elkaar)

Waarom zou je op Tinder gaan?

Zoals ik in mijn vorige artikel vertelde, ik snakte naar aandacht. In november en december hield ik het niet meer, en dat merkten mijn collega’s. Die zijn bijna allemaal bezet (en dat was ik ook nog op dat moment), dus dat was niet zo handig. Ik heb meerdere malen gehoord dat het ‘misschien een goed idee was om op Tinder te gaan…’ gewoon, voor het spelletje. Hoeft niet eens serieus te zijn. En toen probeerden we een open relatie, en de rest is history.

Hoe maak je een Tinder profiel?

Goeie vraag. En waarschijnlijk is de manier waarop ik het gedaan heb niet de handigste. Ik wilde niet dat iedereen me meteen zou herkennen. Officieel waren we nog niet uit elkaar, en bijna niemand wist ervan. Mijn foto maakte me niet uit, ik kon altijd doen alsof er iemand was die op me lijkt, maar met dezelfde naam en leeftijd wordt dat lastig.

Ik noemde mezelf daarom Isabella, en veranderde mijn geboortejaar in 1989. En een verhaaltje liet ik even zitten, want ik had tóch geen idee wat ik daarin moest zetten. Ik maakte wat random selfies, en zette die erop.

Zo dus. Al snel kwam ik erachter dat je heel makkelijk een match krijgt, en snel een praatje. Als er niks in je bio staat, heb je een hoop om te bespreken. En in mijn leven zijn nogal wat serieuze onderwerpen. Open relatie, kinderen, downsyndroom, leveraandoening, appelfiguur. En ik kwam erachter dat ik helemaal geen zin had om over serieuze zaken te praten. Dus schreef ik dat in mijn bio. Alle belangrijke dingen, en dan hoop ik dat de gegadigde de conclusie zelf trekt. Óf alleen als je heel serieus bent over daten en relaties, of als je dat absoluut niet bent. Beide prima. En misschien wel makkelijk om er ook bij te zetten wat ik wél interessante onderwerpen vind. Na een maand of drie is het geëvolueerd tot dit:

En, dan ga je swipen, wat dan?

Swipen geeft heel veel voldoening. Je krijgt als vrouw gewoon heel veel matches. Blijkbaar zijn er veel mannen die alles naar rechts swipen, of gewoon niet zo kieskeurig zijn. Betekent niet dat je altijd een praatje maakt. En zelfs als je een praatje maakt hoeft dat ook nog geen date te betekenen. Maar soms wel. En soms valt die tegen, en soms is die heel leuk.

Ok, hoeveel dan?

In ruim drie maanden en vele uren (misschien wel 100+) swipen, heb ik denk ik honderden matches gehad. Tientallen conversaties, en zes dates met vijf mannen. Allemaal heel verschillend. Sommige dates vielen tegen, sommige waren heel vermakelijk.

 1. De boekhouder. Leuke chat, date viel tegen. Na een half uur, misschien drie kwartier stond ik weer buiten.
 2. De vuilnisman. Hele aardige gast, dat hij vuilnisman is maakte mij echt niets uit. We bleken wat weinig gemeenschappelijk te hebben, maar het was heel gezellig.
 3. Nog een keer de vuilnisman. Deze keer viel het me wat tegen, hij deed niet zo zijn best meer, waarschijnlijk had hij ook wel door dat we niet bij elkaar pasten. Drie kwartier, en toen had ik het wel gehad.
 4. De Engelsman. Ongelooflijk maar waar, ik had nog nooit met een Engelsman gedate. Komt waarschijnlijk door mijn moeder. Die is anglofiel. Je moet je toch een beetje tegen je ouders verzetten. Deze date was echt heel gezellig. Ik maakte de fout met hem mee te proberen te drinken. Werd veel te dronken, en dan word ik vrij luidruchtig. Hij is volgens mij qua persoonlijkheid precies het tegenovergestelde van mij, maar we klikten wel op het gebied van muziek, concerten en eten. Mijn favoriete onderwerpen en bezigheden. Ik zou graag nog een keer met hem daten, heb een paar voorstellen gedaan, maar krijg het gevoel dat hij dat niet zo ziet zitten. Helaas.
 5. De oud-politieagent. Leuke gast, we hebben erg gelachen, maar ik had toch het gevoel dat er te weinig overlap was in onze interesses.
 6. De depressieveling. Klikte echt niet met deze. We hebben een half uur gepraat over onze vorige relatie, kinderen, en het was echt om te huilen zo deprimerend. Nee dus.

Waar ben ik eigenlijk naar op zoek?

Je ziet dat ik er over één best enthousiast ben. Maar je wilde toch geen relatie? Nee, maar wat dan wel? Ok, misschien wel een soort van relatie, maar niet met verplichtingen. En ik wil niet (meteen) zo’n blended family. Stel je voor dat je een nieuw iemand aan je kinderen voorstelt, en dan gaat het uit. Kinderen betrekken alles op zichzelf dus waarschijnlijk ook dat.

En dan mijn ouders, die hebben het hartstikke moeilijk met deze hele break up. Moelijker dan Rogier en ik, lijkt wel. Ik wil ze niet dwingen om elke infatuation die ik heb te ontmoeten en te leren kennen. En bovendien heb ik bijna geen tijd. Fulltime werk, twee kinderen, ik wil maximaal twee avonden, misschien een halve dag in het weekend weg zijn bij ze.

Ik wil heus wel iets gezelligs, maar een beetje lost vast. Ik hoef in elk geval geen grote compromissen te sluiten, omdat ik niet per se en relatie wil. Kinderen heb ik al, meer hoef ik er niet. En ik ben me er heel erg van bewust dat ik niet voor iedereen miss perfect ben. Als je echt iets serieus met mij wil zijn, moet je een hoop bagage verwerken. Wat mij betreft hoeft dat niet. Ik kan die bagage ook thuislaten.

En dan de praktijk

Ik chat echt heel veel op Tinder. Ik vind het geweldig. Misschien ben ik verslaafd. Waarschijnlijk ben ik verslaafd. Dit zijn een aantal screenshots, die een mooie doorsnede geven. In elk geval van mijn chats. Is waarschijnlijk niet echt random, ik ben nou eenmaal degene die swipet en chat. Al heb ik mijn collega’s ook weleens laten swipen en chatten. En dan krijg je ook mooie dingen. Zit een voorbeeldje van bij.

Dit zijn wat screenshots van een steekproef van mijn chats. Een aantal erg leuke, en wat minder leuke. Meeste zitten er wat tussenin.

Het is vrijdag en je wil wat…

Dit is één van mijn eerste Tinderchats. Erg vermakelijk, ik was meteen hooked.

Deze gast had op zijn profielfoto een blote bast dus. Hey leuke match is vrij standaard.

Mooi dat commentaar van mijn collega erop ook… maar goed. Deze meneer test even hoe ver hij kan gaan met de poezenopmerking. Mag hoor, dat is precies de reden dat ik een foto van mij en mijn kat op Tinder heb staan.

Ik laat hem weten dat ik dat soort chat waardeer. Vermeld even dat ik in bad zit, maar dat gaat door een spelfoutje even verkeerd. Ook leuk, appverwarring.

En dan gaat het nog even door.

Blijkbaar zijn er niet veel dames die nuchter zo chatten…

Enzovoorts zou ik bijna zeggen…

Dat krijg je ervan, als je je collega’s hun gang laat gaan

Even voor de aller-allerduidelijkheid: dit was ik niet dus.

Er zitten ook nerds op Tinder

Hij vroeg wat ik voor werk deed en wat dat allemaal inhield.

Deze meneer was heel aardig, en heel grappig. Maar toch voelde ik geen klik, dus niet afgesproken. Als je de grap niet snapt: het is een insider statistiek grap.

De beste tot nu toe

Deze meneer is voor mij nog steeds de beste tot nu toe. We begonnen ontzettend standaard, met wat opmerkingen die we volgens mij allebei vaak gebruiken. En het escaleerde vrij snel.

‘Good evening’ lijkt me iets dat hij vaak zegt. ‘Interesting profile’ ook. Hij liegt trouwens met het ‘only a bit’, weet ik nu, toen niet. Misschien dat hij gewoon weigerde om het te lezen.

Op dat moment ga ik ervan uit dat hij niet serieus is, en dat is prima. Gebruik ik nog even mijn standaard ‘exciting life’ opmerking. En na die comeback was ik verkocht. Nog steeds. Vraag me niet waarom.

Even over het bad, dat doet het altijd goed. Begint hij over zijn tong, ook pretty standard.

En nou ja, als je eenmaal hebt besloten dat het wat is, hoef je verder ook niet veel meer te chatten en ga je gewoon afspreken.

Ik kreeg autopech, dus het duurde nog even voor die date er kwam, maar hij viel niet tegen. We zijn gewoon uit eten geweest hoor, het was dus niet zo’n pure seksdate als je zou afleiden van de chat. En we appen nog steeds. Niet dagelijks, ik ben meestal degene die begint. En ik word heel blij als ik dit zie:

Al betekent dat uiteraard niet dat ik niet met anderen chat. Verslaafd is verslaafd.

Say what?!

Soms kom je arrogante kwallen tegen. Die maar op één ding uit zijn. Moet je tegen kunnen.

Die ‘exciting life’ weer. Waarom zou je iets anders bedenken, deze werkt prima.

Dus. Als ik geluk heb.

Ja, dat is ook fun, maar er is meer fun. Toch?

En toen heb ik de conversatie gescreenshot, en heb ik hem alsnog naar links geswipet. Want zo doe je dat.

Gouden tip heren: Complimentjes werken beter dan beledigingen

Is ex. (3 van de 4.) Hij mag dat. Hierna heb ik mijn whatsapp-foto veranderd in één met filter.

Maar deze mag het niet.

Serieus, doe ff je best gast!

Waar hij naar op zoek is kan ik hem niet bieden. Dat zie ik nu al.

En soms krijg je dit soort vragen

Ok, niet soms, maar vaak.

En dan ga ik zulke antwoorden geven. Sorry. (Not sorry.)

En soms ben je tipsy, zit je in de bus en moet je wakker blijven

En zo ging het verder. En ik ben wakker thuisgekomen. Bedankt man!

Ach, als ik het goed begrijp chat ik niet als de meeste dames, maar ik doe het dan ook niet om de vader van mijn kinderen te vinden. Zo serieus neem ik het allemaal niet. Gewoon, good fun.

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Fleur 1 april 2019

  Goed verhaal… lekker kort…

 • Reageren Fleur 1 april 2019

  Goed verhaal… lekker kort.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge