25 augustus 2016

Hoe is het met de vakantie bucketlist gegaan?

Voordat mijn vakantie begon, vorige maand alweer, had ik een to do lijst gemaakt. Ik was bang dat we alleen op onze luie r*t in de tuin zouden zitten. En om dit te voorkomen had ik een thuisvakantie bucketlist opgesteld. Voor je het weet is de vakantie over, heb je lekker zitten keutelen, maar weet je eigenlijk niet meer wat je gedaan hebt. De lijst was behoorlijk lang geworden. Eigenlijk wist ik van te voren al dat het niet zou lukken om alles van het lijstje af te vinken. Dat is inderdaad niet gelukt, maar ik vind dat we een goede poging gedaan hebben. We hebben zelfs een aantal dingen gedaan die niet op het lijstje stonden.

vakantie collage

Dit waren de punten van ons lijstje:

Onszelf iedere dag aantrekkelijk maken

Ha! Dat is heel goed gelukt. Als je onder aantrekkelijk maken verstaat dat je om de dag, misschien twee dagen doucht. En héél veel droogshampoo gebruikt (in mijn geval), of lekker veel haargel (in Rogiers geval). Als je lekker rustig van je vakantie geniet wordt je ook niet echt vies. Je hoeft niet te zweten van het harde werken… En het ‘proberen’, waar we onszelf natuurlijk aantrekkelijk voor maakten, is ook prima gelukt. Ik vond dat we een goede poging gedaan hadden, maar helaas was het niet gelukt. We hebben daarom maar besloten om toch aan de ovulatietesten te gaan. Hopelijk hebben we zo meer geluk.

Drie keer per week sporten

Nou, dit was een duidelijk gevalletje ‘niet gelukt’. Rogier en ik hebben beide welgeteld nul keer gesport. We hebben echter wel iedere dag gewandeld of gefietst. En na de vakantie ben ik weer supergoed begonnen. Het ging beter dan voor de vakantie, dus voor mijn conditie heb ik het blijkbaar niet gemist.

Fiets voor papa regelen

Gelukkig hebben we die. Rogier heeft een goede herenfiets besteld bij fietsenwinkel.nl, en die werd de week voor de vakantie bezorgd. We hebben hem meteen voor veel tochtjes gebruikt, dus echt geen spijt van. De fiets die hij uitgekozen heeft is de Gazelle Orange c7+. Echt een aanrader volgens Rogier. Alleen begrijp ik niet zo goed dat hij zo graag een mannen-stang wil met achterzitje. Maar aan de andere kant, het is heel grappig om hem op te zien stappen. Vooral met een strakke broek.

kapper

De eerste keer met Jim naar de kapper

Dat is zeker gelukt. Ik heb het hele gebeuren gefilmd, en een lokje haar bewaard uiteraard. Jim was nogal beduusd, dus hij deed niet moeilijk. Bovendien was het een hele leuke kapper, waar je zeker met je dreumes of peuter naartoe kunt gaan.

Heg kortwieken

Dit is héél goed gelukt. We hebben de hele tuin netjes gemaakt (die er na de storm van afgelopen weekend trouwens weer heel rommelig uitziet). En daarna hebben we die BBQ eindelijk georganiseerd!

kersen eten met oma

BBQ-en

De BBQ was heel goed gelukt. We hadden allemaal familie uitgenodigd, opa B. heeft de hele avond naast de BBQ gezeten. Hij is echt zo’n store BBQ-man. We hebben geprobeerd om voor iets minder, maar dan kwalitatief beter vlees te gaan. Bijvoorbeeld van Koop een Koe. En we (lees Rogier) hebben vispakketjes gemaakt met kabeljauw, zalm en mosselen, groenten gegrild en vegetarische dingetjes gemaakt. Oma M. zorgde voor heerlijke salades en tante P. voor de saté. Al met al heel geslaagd.

Vloggen

Vloggen is deels gelukt. Ik heb filmpjes gemaakt, ik heb er één geëdit, maar daar is het bij gebleven. Het is niet echt mijn ding dat vloggen. En editten helemaal niet. Ik hoop het nog wel te doen, met de filmpjes van het strand, Artis en de andere uitjes, maar echte geweldige vlogs zullen het niet worden ben ik bang. Gewoon gezellige familiefilmpjes.

Blogcursus

Ik ben de blogcursus begonnen, maar ben blijven steken na les 1. Te druk met andere dingen, haha. Hopelijk heb ik in oktober tijd om er weer mee verder te gaan.

Nieuwe kledingkast kopen

Eerlijk gezegd zijn we helemaal vergeten om een nieuwe kledingkast te kopen. En eigenlijk is dat maar goed ook. Tijdens Lowlands afgelopen weekend hebben we namelijk (te) veel geld uitgegeven. Wat we nu nog over hebben kunnen we goed gebruiken de komende maanden. Vanaf oktober moeten we het met minder stellen, omdat mijn contract afgelopen is. Ik hoop dat ik snel een nieuwe baan vind, maar dat weet je natuurlijk nooit.

Alle uitjes

Ik had zoveel uitjes opgeschreven data niet alles gelukt is. Voor sommigen was het gewoon té lekker weer.

Wel gelukt

Strand – meteen de eerste dag dat Rogier en ik allebei vrij waren. We zijn naar strand IJmuiden aan Zee geweest, dat is mijn favoriet.

 

artis

Rogier en ik hebben allebei een foto van toen we peuter waren, onder dit beeld. We hebben geprobeerd de foto na te maken met Jim. Niet gelukt. 🙂

Artis – in de laatste week, toen het weer weer ietsje minder werd zijn wij lekker naar Artis geweest. We hadden verwacht dat de drukte enorm zou zijn, maar dat viel mee gelukkig. Rogier en ik ebben veel gezien en genoten, Jim ook, maar op een andere manier. Zijn hoogtepunten waren de duiven, de liften in het aquarium, de schuifdeuren van het apenhuis, en de plastic flappen tussen de verschillende verblijven daarbinnen. 😉

Uit eten – na Artis zijn we meteen lekker uit eten geweest. Bij één van mijn favoriete restaurants: de Wagamama. Lekker snel dus er is weinig tijd om verveeld te raken voor je dreumes of peuter. En je mag gewoon een bordje erbij vragen voor je kindje, dat scheelt ook. En wist je trouwens dat je je toetje of sidedish gratis krijgt als je een foto van je gerecht op Instagram deelt?

Niet gelukt

‘t Wed – Het is niet gelukt naar het duinmeertje ’t Wed te gaan, maar wel naar de Oosterplas. Ietsje kleiner en ietsje dichter bij. (Kwartier fietsen, om een beetje op te scheppen.)

Zwembad de Houtvaart – Ook niet gelukt, maar wee zijn wel naar een ander buitenzwembad geweest: de Heerenduinen in IJmuiden. Dat is net wat ruimer, en ze hebben er wat meer kinderbadjes.

Speeltuin – te mooi weer en teveel andere dingen te doen. Bovendien hebben we achter ons huis twee kleine speeltuintjes, dus dat is gewoon lekker makkelijk. Maar als Jim ietsje ouder is en er zelf om gaat vragen gaan we het zeker doen.

Boerderij Zorgvrij – ook hier was het te mooi weer voor. De paar daagjes dat dat niet zo was zijn we naar Artis geweest en de stad in. Ik wil er binnenkort wel heel graag met Jim naartoe. Hij houdt enorm van dieren, en van de kleine kinderboerderij. Ik ben erg benieuwd wat hij van zo’n grote boerderij vindt.

Wat hebben we nog meer gedaan?

Borstvoeding – Ik had het niet gepland, maar we zijn gestopt met borstvoeding. Ik had er al wel een beetje genoeg van, maar Jim wilde nog niet stoppen dus we gingen door. Tot hij ineens stopte. Drie dagen lang. En toen weer wilde beginnen. Toen had ik het een beetje gehad, dus ben ik gestopt. Hij lijkt er wel vrede mee te hebben. Heel af en toe vraagt hij er nog om, maar dan heeft hij gewoon dorst, honger of zuigbehoefte. En dat is allemaal op een andere manier op te lossen!

waterpark met straal

Waterpark – Omdat het zulk lekker weer was hebben we een zwembadje in de tuin gezet. Eigenlijk twee. Een grote voor ons, en een kleintje voor Jim. Het is een ondiep badje, er kan maximaal 10 cm water in. En je kunt de tuinslang aansluiten op het hoofd van de giraffe. Zoals je op de foto kunt zien is Jim er achter gekomen dat zo’n straaltje lekker voelt, als je het goed richt. Hij had geen zwembroekje aan, dus ik heb enige censuur toegepast.

Dagje Amsterdam – Rogier en ik hebben een datedagje gedaan. We zijn gaan winkelen in Amsterdam, uit eten geweest en naar de bios. Heb je allemaal hier al kunnen lezen natuurlijk. 😉

Bioscoop – Ik ben wel drie keer naar de bios geweest. Naar ‘The Legend of Tarzan‘, ‘Star Trek Beyond‘ en natuurlijk naar ‘Bad Moms‘.

 

Conclusie

Al met al vind ik dat we nog best wat voor elkaar hebben gekregen. Ok, we hebben niet alles gedaan wat we gepland hadden, maar we waren elke dag bezig. Lekker rustig, maar in elk geval wat gedaan. Ik heb er van genoten en vind het erg jammer dat het nu echt over is.

 

 

Is het jou gelukt om alles in de vakantie te doen dat je gepland had?

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 29 augustus 2016

  Goed bezig! Ik loop behoorlijk achter met mijn bucketlist, maar ik had hem voor de hele zomer opgesteld aangezien ik de hele zomer verlof heb. Dus ik heb nog eventjes om daar verandering in te brengen!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Mijn leven over 10 jaarMy Profile

 • Reageren Denise - Follow my footprints 26 augustus 2016

  ‘Lekker rustig ‘toch veel dingen gedaan hebben klinkt al goed. Bij mij is lang niet alles gelukt wat ik van plan was. Ik hoopte na de vakantie van de kinderen (zelf was ik helaas niet 6 weken vrij) een groot deel van (of liefst mijn hele) huis opgeruimd te hebben, maar dat is verre van gelukt. Ook had ik meer blogs willen posten (ik schreef wel een paar lange, met veel tekst én veel beeld, dat kost natuurlijk ook tijd) en had ik veel vaker eens NIETS willen doen. Dat laatste is het minst gelukt van alles.

 • Reageren Nanouk 26 augustus 2016

  Was benieuwd wanneer deze update zou komen! Vroeg me al af wat er van de bucketlijst afgestreept was maar tjonge behoorlijk veel gedaan zeg!!!!

  • Reageren Elisabeth 26 augustus 2016

   Maar we werken nog aan het belangrijkste ?

 • Reageren MetMirjam 25 augustus 2016

  Jullie hebben echt super veel gedaan zeg! Lekker bezig!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete zomerse saladesMy Profile

 • Reageren Kirsten 25 augustus 2016

  Best wel een drukke vakantie, maar inderdaad, als je niet op voorhand zegt wat je allemaal wil doen, komt er meestal niet veel van in huis.. Gekend fenomeen! Leuke activiteiten hebben jullie gedaan!
  Kirsten onlangs geplaatst…Babykamers om bij weg te dromenMy Profile

 • Reageren Paula 25 augustus 2016

  Leuk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge