10 juli 2015

Het is officieel: Ik word oud!

het is officieel, ik wordt ou

Afgelopen maandag hadden mijn vriend en ik een date-night. Jim ging aan het begin van de middag naar opa en oma en Rogier en ik gingen gezellig samen naar Amsterdam. Eerst hebben we een beetje gewinkeld, daarna zijn hebben we op het terras van Sumo sushi gegeten en ’s avonds hadden we kaartjes voor Paradiso. We hebben het superleuk gehad, lekker met zijn tweetjes even zonder baby. En we hebben in totaal maar eventjes over Jim gepraat. In totaal zo’n 30 minuten, schat ik, netjes toch?

 

Het was heel gezellig dus, maar wel een beetje confronterend. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik écht oud wordt. Het is niet dat ik me oud voel hoor, het is gewoon dat de jongeren om me heen steeds jonger worden. En ze hebben een stijl die me helemaal ontgaat. Het is blijkbaar in om spijkerbroeken met een hoge taille te dragen. Die trend had ik door, maar ze doen het op een manier die ik niet snap.

Ik dacht dat een broek met hoge taille moest zitten zoals die die dat bij Beyoncé doen. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven, maar in elk geval chic. Zo, zeg maar:

 

Beyonce met hoge taille

Ik heb ook een broek met hoge taille, en ik hoop toch echt dat die zo zit. Of iets dat er op lijkt. In elk geval niet zo:

 

Broek met hoge taille strak tussen de billenNiet zo chic, vind ik persoonlijk. Als jij het wel leuk vindt kan je hem hier, bij Etsy bestellen. De omschrijving is ’90s high waisted mom jeans’. Misschien is het omdat ik de jaren 90 bewust heb meegemaakt, maar ik ben nog niet om. De meiden die ik in zo’n jeans zag lopen hadden de jaren 90 duidelijk níet bewust meegemaakt. Ze zagen er stuk voor stuk prachtig en hip uit, op die tussen de billen getrokken broek na dan.

Tegenwoordig, met al de social media en blogs wordt fashion op de straat gemaakt, niet in de bladen. Niet meer top-down dus, maar bottom-up. Ik kan die jeans niet beter beschrijven dan dat: Bottom. Up!

 

Het zal wel aan mij liggen dus… Ik ben 33 en duidelijk niet meer hip. Het is officieel: ik word oud!

 

Meld je aan bij Vente Exclusive

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Fotoverslag Lowlands 2015 (deel 1) | Alweer een nieuwe moeder blog 28 augustus 2015

  […] heb ik wel vaker hoor, ben er aan gewend. Deze Lowlands besefte ik überhaupt dat ik toch misschien wel een beetje ouder wordt dan de gemiddelde festival bezoeker. Ik was zeker niet de oudste hoor, maar ook zeker niet de […]

 • Reageren Nele 14 juli 2015

  Heel herkenbaar – bij mij is dit al jaaaaaren. Ben dan ook wat ouder dan jij en t wordt er niet beter op, meid! Courage x

 • Reageren Vlijtig Liesje 13 juli 2015

  De mom jeans zijn berucht om het ‘grote kont effect’. Ik laat ze lekker aan mij voorbij gaan.

 • Reageren Simone 12 juli 2015

  Heeft niks met oud worden te maken, is een kwestie van smaak. Ik ben 23 en vind het ook oerlelijk.

  • Reageren Elisabeth 12 juli 2015

   O gelukkkig 🙂

 • Reageren Eline 11 juli 2015

  Haha herkenbaar. Ik voel me ook af en toe zo oud 🙂

 • Reageren Nanouk 10 juli 2015

  Op modegebied ben ik bejaard… Heb ook soms t idee dat de jeugd nu sneller hipper is ofzo. Ik begon pas rond m’n 15e beetje met mascara en ‘hippe’ kleding (van toen dan) te dragen maar nu is dat al in groep 8 aan de gang! Of t ligt aan mij en ik was gewoon een laatbloeiertje 😉

 • Reageren Miss Mags 10 juli 2015

  Ik word ook oud 😉 Ik snap het ook niet en dat met nog veel meer dingen wat de jeugd tegenwoordig doet, denkt en draagt.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge