1 augustus 2015

Help, mijn Medela Freestyle werkt niet meer!

De eerste keer dat het me gebeurde sloeg de paniek toe bij me. Nou had ik zo’n mooie Medela Freestyle kolf gekocht, ik was er helemaal tevreden over, deed hij het niet meer…

Medela Freestyle Motor

Tenminste, hij deed het nog wel, maar de zuigkracht was veel minder. Bijna helemaal weg… Gelukkig herinnerde ik me het advies dat ik gehad had bij de online aankoop: “Het membraan van de Medela Freestyle moet iedere dag goed ontvet worden. Alleen uitkoken is niet genoeg, anders kan de zuigkracht verminderen.”

Medela Freestyle mebraan

Zou dat het soms zijn? Ik smeerde het membraan in met afwasmiddel, sopte het flink, spoelde het goed schoon, en probeerde opnieuw te kolven. Opgelost!! Hij deed het weer prima. Sindsdien maak ik het membraan standaard zo schoon. Soms vergeet ik het echter, dat gebeurde me van de week weer eens. Mijn vriend zat toevallig naast me en zag mijn beteuterde gezicht: “Is hij weer eens niet genoeg ontvet mopje?” Hij weet er inmiddels ook alles van… “Zal ik hem even schoonmaken voor je?” Wat een man hè? En jahoor, daarna deed de kolf het weer super.
Het kan natuurlijk zo zijn dat je kolf écht stuk gaat. Lijkt me héél irritant! Ik hoop echt dat dat je niet zal gebeuren. In elk geval wilde ik deze tip delen. Probeer dit eerst even als je het gevoel hebt dat de Freestyle kolf niet meer werkt, misschien lost het alles wel op. Scheelt een hoop frustratie, toch?

 

 

 

Interessant? Lees ook mijn andere posts over borstvoeding.

Bijvoorbeeld deze:

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageren Kim 30 april 2017

  Ik ben heel erg blij met deze tip. Ik dacht dat mijn kolf ook kapot was, maar nu doet hij het weer super goed. Bleek dat ik het membraan ook niet goed genoeg ontvette. Bedankt!!

 • Reageren Fotoverslag van Lowlands 2015 (deel 2) - Alweer een nieuwe moeder blog 4 oktober 2015

  […] hem schoonmaken…), en daarom werkte hij niet. Oja, daarom zou je hem schoonmaken, omdat die Medela Freestyle anders niet werkt! Rogier wilde hem wel even afwassen (zie foto), maar daarna was het alsnog heel koud, en dat werkt […]

 • Reageren Gastblog: kolfdagboek van een pilote - Alweer een nieuwe moeder blog 4 oktober 2015

  […] Help, mijn Medele Freestyle werkt niet meer! […]

 • Reageren Bij Milkproof vind je écht leuke borstvoedingskleding - Alweer een nieuwe moeder blog 20 september 2015

  […] Help, mijn Medele Freestyle werkt niet meer! […]

 • Reageren Sheila 7 september 2015

  Kolven is niet 1 van mijn favoriete bezigheden en het schoonmaken van de kolf al helemaal niet. Wat een gedoe zeg! Nu mijn zoontje 3 maanden geweest is doe ik alle losse onderdelen regelmatig in de vaatwasser. Werkt prima!

 • Reageren Saskia 5 augustus 2015

  Goede tip! Onze kolf was een aantal weken terug helemaal gestopt met zuigkracht, gelukkig hebben we een nieuwe gekregen 🙂

  • Reageren Elisabeth 5 augustus 2015

   Ja ik las het, super vervelend!

 • Reageren José 1 augustus 2015

  Oh, wat een handige tip voor de freestyle gebruikers. Ik gebruik een doodnormale handkolf voor de paar keer per week dat ik moet kolven, werkt ook perfect!

  • Reageren Elisabeth 1 augustus 2015

   O wat goed! Zou ik niet volhouden hoor…

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge