2 november 2016

Review van de HelloFresh Family Box

Review van de HelloFresh Family Box – Vorige week mochten wij de Familybox van HelloFresh uitproberen. Dat kwam reuze goed uit natuurlijk, want ik was bezig met een challenge die ik mezelf gezet had: groentegerechten die kinderen wél lusten. De Familybox van HelloFresh is speciaal samengesteld voor het hele gezin. Officieel vanaf twee jaar, maar Jim is bijna twee, dus ik vond hem wel een geslaagd proefkonijntje. We hebben alle drie de maaltijden bereid, geproefd en beoordeeld op gemak, smaak en gezondheid.

hellofresh-familybox-1-collage

Wat is de inhoud van de HelloFresh Familybox?

De HelloFresh Familybox bevat ingrediënten voor drie maaltijden. Dit zijn de hoofdingrediënten van de maaltijden, zoals de groente, noedels en vlees of vis. Ook worden specerijen en kruiden meegeleverd. De standaard benodigdheden als olijfolie, peper en zout zitten niet in de box.

In onze box zaten deze drie maaltijden:

Klik op de links voor een uitgebreid verslag van mijn ervaring met het koken van de recepten.

Voor hoeveel personen is de HelloFresh Familybox?

Je kunt zelf kiezen voor hoeveel personen je de Familybox bestelt, van één persoon tot zes personen. Ons gezinnetje bestaat uit drie personen, en we hebben daarom ook gekozen voor de Familybox van drie personen. Jim is natuurlijk nog erg klein, en hij eet niet voor een hele persoon. We hadden daardoor bijna iedere dag iets over, maar dat hebben we lekker de volgende dag opgegeten.

hellofresh-familybox-3-collage

Zijn de producten in de HelloFresh Familybox van goede kwaliteit?

HelloFresh vindt de versheid van producten erg belangrijk, ze heten immers niet voor niets HelloFresh. 😉 De producten die in onze box zaten zagen er inderdaad allemaal supervers uit. De vis rook helemaal goed, en je hoeft je er echt geen zorgen over te maken dat de producten te lang buiten de koeling zijn, want ze worden gekoeld geleverd. Sommige producten in de Familybox waren biologisch, zoals de maïs van Ekoland, maar niet alles. HelloFresh legt op hun website uit dat ze wel hun best doen om goede leveranciers van vlees te vinden, zodat dierenleed beperkt blijft.

Zijn de recepten uit de HelloFresh Familybox makkelijk te bereiden?

Bij elk gerecht zit een aparte receptkaart. Hier staat in stapjes uitgelegd wat je moet doen, zodat je de beste volgorde weet en niks vergeet. Bovendien staan er fotootjes naast waar je kunt zien wat er moet gebeuren. De recepten waren goed uit te voeren, zeker als je vaker kookt is het makkelijk te doen. Het enige puntje dat ik lastig vind is het lezen. Al die letters…. Maar dat ligt toch vooral aan mezelf en mijn (gebrek aan) concentratie. 😛

Voldoen de gerechten uit de HelloFresh Familybox aan de richtlijnen voor gezonde voeding?

Op de receptkaarten staan naast de hoeveelheden ook de voedingswaarde van de maaltijden. Op deze manier kun je makkelijk bekijken of de maaltijden voldoen aan de richtlijnen.

Hoeveelheden

Als je het hebt over hoeveelheden hoort de warme maaltijd per persoon 150 gram groente (gaar), 100 gram vlees of vervanger (rauw) te bevatten, en 150-250 gram van een zetmeelcomponent als aardappel, rijst of brood. Van de zetmeelcomponent en groente zat in elke maaltijd van de box die wij hadden genoeg. Van de vlees of vervangers zat er officieel niet in elke maaltijd voldoende. De maïssoep bevatte 40 gram feta per persoon, en het pasteitje dat bij de broccoli-koolrabi stamppot zat bevatte denk ik ook niet de voorgeschreven 75 gram gare gehakt. Zelf vind ik dit echter niet zo’n probleem. De meeste Nederlanders krijgen namelijk al voldoende eiwit binnen bij hun andere maaltijden, omdat we zoveel brood en melkproducten gebruiken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde Maïssoep Stamppot & pasteitje Schelvis met noedels Gemiddeld
Energie (kcal) 622 615 546 595
Eiwit (g) 23 17 33 24
Koolhydraten (g) 77 73 70 73
Vet (g) 22 24 12 19
w.v. verzadigd (g) 2 15 2 6
Vezels (g) 11 12 7 10

De drie maaltijden die in onze box zaten bevatten alle drie rond de 600 kcal, dat is prima voor een warme maaltijd. Slechts één van de drie maaltijden bevatte veel verzadigd vet, die met het pasteitje. In de andere twee maaltijden zat juist heel weinig verzadigd vet. In de noedels met schelvis en snijboontjes zat door de vis juist veel eiwit, maar weinig voedingsvezel.

Niet elke maaltijd is helemaal supergezond dus, maar als je de gemiddelde voedingswaarde berekend van de drie maaltijden is die prima. En dat is ook wat HelloFresh wil uitdragen: gevarieerde producten en maaltijden, die daardoor gezond zijn (en lekker natuurlijk).

hellofresh-familybox-2-collage

Zijn de maaltijden uit de HelloFresh Familybox geschikt voor jonge kinderen?

Jim vond alle maaltijden uit de Familybox lekker. Ik denk dat je met deze maaltijden ongeveer net zo veel kans hebt als ouder dat je kinderen het lusten als wanneer je zelf iets bedenkt. Tenzij je iedere dag pannenkoeken of patat wilt eten natuurlijk. HelloFresh zorgt ervoor dat er veel verschillende producten in de maaltijden gebruikt worden. Zo leren je kinderen allerlei smaken kennen, ook van producten die je zelf misschien niet gekocht had, omdat je niet zou weten wat je er mee moet doen. In deze box was dat bijvoorbeeld de koolrabi, dat zou ik niet zo snel zelf kopen. En de schelvis trouwens ook niet!

Het enige wat ik minder geschikt vond voor kinderen. was het zout en de suiker die in sommige (delen van) de maaltijden zaten. Zo was het pasteitje vrij zout en de saus van de noedels en snijboontjes ook. Bij de laatste kon je als ouder gewoon wat minder sojasaus gebruiken, maar het pasteitje was kant-en-klaar. Wij hebben daarom een halfje aan Jim gegeven, in plaats van een hele.

Hoe duur is HelloFresh Familybox?

De Familybox van HelloFresh kost:

Aantal personen Prijs box Prijs per maaltijd
1 €24,00 €8,00
2 €29,00 €4,83
3 €39,00 €4,33
4 €49,00 €4,08
5 €59,00 €3,93
6 €69,00 €3,83

Dat is uiteraard meer dan wanneer je dezelfde producten zelf in de supermarkt zou kopen, maar dan zou je er niet het gemak van de recepten en het thuisbezorgen bij krijgen. Dat kost allemaal veel tijd, zeker als je graag iets nieuws maakt is dat een hoop uitzoekwerk.

Wanneer wordt de HelloFresh Familybox bezorgd?

Op de meeste plekken in Nederland kun je kiezen om je box op zaterdag, zondag, maandag, dinsdag of woensdag te laten bezorgen. Je kiest voor een tijdvak, maar de dag van tevoren krijg je een sms met een preciezere tijd van bezorging.

Eindoordeel

Ik ben echt heel positief over deze HelloFresh Familybox. Voor zover ik het heb gezien zijn de producten supervers en lekker, en zijn de maaltijd lekker en gevarieerd. Als je het geld er voor over hebt en graag nieuwe recepten en producten uitprobeert zou ik je de box zeker aanraden. Óók als je kieskeurige kinderen hebt, of misschien wel júist als je kieskeurige kinderen hebt. Op deze manier leren ze smaken kennen die ze anders misschien niet tegengekomen waren. Vooral als je daar jong mee begint worden ze echte alleseters.

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Melissa 3 november 2016

  Ik heb de familybox van HelloFresh nog niet geprobeerd, we zijn wel fan van de andere boxen. Ziet er goed uit!
  Melissa onlangs geplaatst…Cheesecake maken met Miljuschka Witzenhausen + winactieMy Profile

 • Reageren Malou 3 november 2016

  Ik vind het idee heel leuk, maar deze maaltijden zouden niks voor mij zijn.
  Malou onlangs geplaatst…Weer naar de kinderartsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge