2 januari 2018

Goede voornemens

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Als ik iets wil dan doe ik het. En dat hoeft dus niet per se met nieuwjaar te zijn. Dit jaar heb ik er toch een aantal. Dingen die ik al lang had moeten doen, maar gewoon geen tijd/zin voor had. Het was gewoon heel makkelijk vorig jaar, om te zeggen: “Nu niet, ik ben zwanger… / net bevallen… / aan het ontzwangeren… /  net een nieuwe baan…”. Het is klaar. Het is 2018, en de tijd vn smoesjes is voorbij.

Naar de kapper

De laatste keer dat ik naar de kapper geweest ben, was juni 2016. Dat is anderhalf jaar geleden… Ik ben maar meteen gegaan. Met best leuk resultaat, vind ik zelf. Weer eens een pony, lekker anders.

Eindelijk mijn wenkbrauwen eens door een professional laten doen

Ik ben er zelf niet goed in. Ik haal meestal veel te veel weg, en door het ontzwangeren heb ik een ‘gat’ in mijn rechterwenkbrauw. Bij Peetoom kun je je haar laten doen, én je wenkbrauwen. Ik was er toch, dus heb het meteen mijn wenkbrauwen ook laten doen. En voor dat ‘gat’ in mijn wenkbrauw heb ik een serumpje genomen.

Naar de leverarts

Ik was van plan om eerst even goed te ontzwangeren voor ik weer naar de leverarts in het Radboud zou gaan. Na een zwangerschap duurt het immers een tijdje voor je buik weer plat is. En dan lijkt het misschien alsof mijn lever gegroeid is, maar zijn het gewoon slappe buikspieren. De eerste paar maanden na mijn bevalling werd mijn buik gelukkig wel weer wat platter, maar de laatste drie maanden gaat het helaas weer de verkeerde kant op. Op zich heb ik er verder niet zo’n last van, geen pijn ofzo, maar ik merk dat ik sneller vol zit. Handig als je aan de lijn doet, maar op de lange termijn wat minder, denk ik. Op zich kan ik prima wat vaker kleine beetjes eten, maar ik wil toch even overleggen met mijn arts. Misschien kunnen ze er iets aan doen.

Rijbewijs halen

Ik heb geen rijbewijs. En ik wil een Tesla. Moet ik toch maar ‘even’ gaan halen dus. Eind 2018 is de Tesla model 3 klaar die ik gereserveerd heb. Hopelijk is dat genoeg tijd voor me om auto te leren rijden. ?

Relaxte mama zijn

Ik wil nog zoveel meer dan deze vier dingen. Meer bloggen, op mijn werk laten zien wat ik kan, meer schoonmaken, opruimen, Antonie zoveel mogelijk helpen om te leren rollen/zitten/tijgeren/kruipen/lopen/praten… Jim gaat eind 2018 naar de kleuterschool. Ik wil een heleboel, maar eigenlijk kan het niet allemaal. Daarom om is mijn voornemen om alles vooral relaxt te doen. En een beetje relaxt te zijn. Ik vind mezelf nooit zo leuk als ik gestrest ben, omdat niet alles lukt wat ik wil doen. Dan ga ik zeuren, en zaniken, en zeiken. Dat is voor niemand leuk, haha.

 

Vier goede voornemens eigenlijk, met de relaxte kanttekening. Twee heb ik er al afgevinkt. Dus de helft is al gebeurd! Eitje. 😛 Heb jij goede voornemens?

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren zebrazonderstrepen 11 januari 2018

  Leuk overzichtje, dat moet haalbaar zij!
  zebrazonderstrepen onlangs geplaatst…5 Redenen waarom een bezoekje aan de bibliotheek een goed idee!My Profile

 • Reageren Nienke 9 januari 2018

  Leuke blog! Ik doe ook het hele jaar aan goede voornemens. Maar begin januari is voor mij wel een mooi moment om een aantal nieuwe voornemens te bedenken. In de categorie uitstelgedrag en smoesjes: foto albums van de vakanties van de afgelopen drie jaar maken. De eerste is al klaar!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge