15 juli 2016

Gezellig dagje Amsterdam

Gisteren waren Rogier en ik uitgenodigd bij de Wagamama in Amsterdam voor een etentje. We besloten om er een gezellig dagje van te maken. Met zijn tweeën, zonder Jim dus. Die werd ’s ochtends opgehaald door Rogiers ouders en bleef lekker een nachtje logeren.

Alleen geïnteresseerd in de winactie? Skip het verslag hier.

Dagje Amsterdam collage

Dagje Amsterdam

Rond een uur of één vertrokken we per trein vanuit Haarlem. We werden pas rond zessen bij de Wagamam op het Leidseplein verwacht, dus we hadden genoeg tijd om lekker een beetje door Amsterdam te wandelen. Ik kom dus echt nooit meer in het centrum, sinds ik naar Haarlem verhuisd ben zo’n vier jaar geleden. Zoals altijd zomers was het lekker vol met toeristen. Allemaal aan het winkelen. Rogier merkte op dat hij eigenlijk nog wel een zomerjas nodig had. Ik zelf hoefde eigenlijk niks te hebben, maar als ik in Amsterdam ben wil ik wel altijd even langs bij de forever 21. (Ik ben 34 ja. Hoezo?) Ook wij gingen winkelen dus…

Winkelen is niks voor mij

Het is niet dat ik niet van winkelen voor mezelf hou, maar ik vind online shoppen gewoon zo veel handiger. Vooral in de winkels in Amsterdam, en helemaal wanneer er uitverkoop is zoals nu, is er gewoon geen overzicht. Als ik een winkel binnenkom is het enige wat ik zie een bende. Een bende kledingstukken en een bende vrouwen die daar in zoekt. Dan zoekt de moed me dus echt in de schoenen. Het eerste wat ik wil doen is de sorteerfunctie gebruiken, en alleen de kledingstukken die ik nodig heb selecteren met mijn maat. Maar dat kan natuurlijk niet. Alleen in een webshop dan.

Mijn man daarentegen…

Rogier heeft juist het tegenovergestelde. Hij wil kleding zien en voelen en online shoppen doet het daarom niet voor hem. Gelukkig zijn de herenafdeling over het algemeen niet zo’n chaos als de damesafdeling. We zijn aan het begin van de Nieuwedijk begonnen en hebben ons door winkels zigzaggend naar het Leidseplein gewerkt. Die man van mij is onvermoeibaar als het op winkelen aankomt. Ik kan me zo goed voorstellen hoe sommige mannen zich voelen als ze mee moeten met winkelen. Je begint met goed moed, probeert als goede partner opties aan te dragen, probeert mee te denken als er gepast wordt, als er beslissingen gemaakt moeten worden. Maar op een gegeven moment begin je echt dingen te denken als:  “moeten we nou alweer een winkel in?!” of “ga je nou alweer zo’n zelfde jack passen?!”. En op een gegeven moment zeg je ze hardop.

bijenkorf thee taart selfie

Thee met taart bij de Bijenkorf

Ik overdrijf natuurlijk een beetje, het was heel gezellig en Rogier heeft leuke dingen gekocht. Maar ik had wel af en toe een pitstop nodig. Na de Nieuwedijk zijn we daarom thee met taart gaan eten bij de Bijenkorf. Dat lijkt een slecht idee als het zo druk is in de stad, maar al die toeristen weten het café op de 1e verdieping niet te vinden. Daar vonden we makkelijk nog een plaatsje, in de zon. Ze hadden hele bijzondere verse kruiden thee. Niet alleen de standaard verse munt thee, maar ook met gember (die nam Rogier) en thijm en citroen (die nam ik). En allebei een lekker taartje natuurlijk.

shoplog zara

Shoplog Zara

Shoplog

Rogier vond al snel een jeans overhemd met korte mouwen, bij de We. Ook mouwloos donkerblauw shirt met ijsjes en palmboompjes er op, voor de hittegolf die er aan zit te kommen. (Ja dat weet ik zeker). Bij de Zara slaagden we heel goed voor Jim. Een broekje van joggingsstof met een gitaar erop, en een shirtje met gitaren er op (beide de keus van mijn vriend). Twee overhemden, maar dan met een coole snit (mijn keus natuurlijk). En een zomerjas/-sweater in het model van een bikerjack. Echt héél cool. Jim had nog geen zomerjas, en we deden hem altijd een vest aan als het te koud was, maar vanaf nu doen we dit coole ding aan dus.

lekker donkerblauw allemaal weer

Lekker donkerblauw allemaal weer…

Ik denk dat we deze spullen allemaal in het eerste uur gevonden hadden. Alleen dat zomerjack voor mijn vriend… Dat bleek lastig. Hij wilde een dun leren jack. Ik wilde dan dat hij één met het model bikerjack nam, want dat vind ik het leukste staan bij hem. Er waren er genoeg in de winkels, maar Rogier is groot. En breed. En is misschien wat aangekomen de laatste jaren. En daardoor heeft hij van veel merken XXL nodig. Die maat is lastig te vinden. Rond vijf uur hadden we éindelijk een leuke gevonden, goede maat, kleur en model. We vonden hem allebei leuk, komt hij er ineens mee dat hij eigenlijk geen geld heeft voor een leren jack! We waren al bij het Spui, dus hebben we ál die winkels naar iets gezocht dat hij niet eens kan betalen!

Kan je je voorstellen dat ik toen een beetje gefrustreerd werd? Maar goed Rogier bedacht toen dat hij dan wel een spijkerjack wilde. Daar was ik in eerste instantie tegen, want daar krijg ik een soort jaren ’90 flashback van… Maar hij heeft volgehouden, en uiteindelijk heeft hij er één gevonden bij de Levi’s winkel. In de aanbieding, voor 45 euro, en hij staat echt heel leuk.

Wagamama

Toen konden we éindelijk naar de Wagamama. Één van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. Als je het niet kent, het eten dat ze er hebben is eclectisch Japans/Aziatisch. Misschien met wat westerse invloeden. Het meeste is lekker licht, heel smaakvol, vers en met veel groente. Bovendien is het heel handig als je niet veel tijd hebt, want je hebt je eten over het algemeen binnen een kwartier na bestellen.

wagamama winactie rotterdam

Ik  koos de Yasai Ramen (vegetarische noedel soep, met tofu en omelet) en chili inktvis als bijgerecht. En ik nam het verse sapje Super Green (met selderij, appel, en venkel). Superlekker allemaal, en heel licht zodat er genoeg ruimmte en trek overblijft voor het toetje.

Rogier koos wat zwaardere gerechten. De Lam Teriyaki en een gestoomd broodje met pulled pork als bijgerecht. Met bier natuurlijk, maar wel Japans Iki bier. Ook hij vond het heerlijk, maar hij had veel minder ruimte over voor het toetje en dat vond hij jammer natuurlijk!

Toch hebben we allebei een toetje genomen, ik de cheesecake met witte chocolade en gember, en Rogier de chocoladetaart. Superlekker allebei, maar Rogier had echt moeite met het hele stuk op eten. Ik zou dan gewoon wat laten staan, maar dat wil hij absoluut niet. Zonde vindt hij dat. Zonde om eten weg te gooien. Ik denk dan juist: zonde om calorieën te eten waar je niet van geniet…  maar goed, ieder zijn ding…

 Winactie (gesloten)

En dan de winactie. Wil je nou ook graag op uitnodiging (gratis dus) bij de Wagamama eten? Dat kan. Ik mag maar liefst vijf! dinertjes voor twee personen weggeven. Allemaal ter ere van de opening van het nieuwe restaurant in Rotterdam, aan de Witte de Withstraat. Het restaurant opent officieel op 8 augustus, maar 5, 6 en 7 augustus mag je als je wint alvast een keertje gratis komen eten.

Wat moet je doen?

Reageer onder dit artikel, of onder het bericht op Facebook, Instagram of Twitter, dat je graag wil winnen. Je hebt tot en met zondag. Daarna trek ik de winnaars, geef ik de emailadressen door aan Wagamama en met hen kun je de precieze datum afspreken.

 

 

Ik kan je Wagamama echt aanraden. Wagamama heeft heerlijk eten en een supersfeer. Dus, doe je mee?

 

 

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageren Maurits Gresnigt 17 juli 2016

  Super actie! Ik doe graag mee, want heb al veel goede verhalen gehoord over Wagamama maar nog nooit geweest. Ideaal dus!

 • Reageren Shanice 16 juli 2016

  Ik hou van lekkere, lichte en gezonde dinertjes! Ook hou ik van groente en smoothies!? Maak graag een kans!!?? Gr Shanice. shanice_hout@hotmail.com

 • Reageren Nelleke 16 juli 2016

  Leuk! Wij loten ook graag mee. Mmmmm, wel weer eens tijd voor een avondje quality time!

 • Reageren Rebecca Jonckbloedt 16 juli 2016

  Leuk! Ik doe mee

 • Reageren Mariska 16 juli 2016

  Ik doe mee met de winactie! Sinds onze zoon is geboren, zijn we nog maar 1x uit eten geweest met z’n tweeën. Ons zoontje is ondertussen alweer 10 maanden… daar is iets fout gegaan ?

 • Reageren Fleur 16 juli 2016

  Wil graag komen eten!

 • Reageren Jacqueline 16 juli 2016

  O ja, ik doe graag mee! Woon vlakbij Rotterdam en de Witte de With is een goede plek om uit eten te gaan, dus ik heb hoge verwachtingen. 😉
  Jacqueline onlangs geplaatst…Ook al zit ik in een rolstoel: het gaat ècht goed met meMy Profile

 • Reageren Rianne 16 juli 2016

  Ik doe ook mee! Ik begin alvast met duimen 🙂

 • Reageren Ilse Koppenhol 16 juli 2016

  Ken het helemaal nog niet, maar klinkt echt heel goed.

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 15 juli 2016

  Ik doe ook graag mee! Het klinkt goed, dat zou een leuk uitje met manlief worden.

 • Reageren Paula 15 juli 2016

  Lekker dagje naar Rotterdam! Dusss, ik doe graag mee met deze leuke winactie

 • Reageren Eline 15 juli 2016

  Klinkt als een leuk dagje Amsterdam! Wagama in Rotterdam zou ik graag uitproberen, het vegetarische gerecht klinkt lekker! Ik doe graag mee aan de winactie!

 • Reageren Resaarcle 15 juli 2016

  Wat een supertof muzikaal t-shirtje voor Jim! Dat ga ik lekker na-apen voor mijn minimanneke!
  Als er ook ge-wagamama’d mag worden in Antwerpen, doe ik mee met de winactie ☺️.

 • Reageren Nanouk 15 juli 2016

  Ik doe graag mee! Rotterdam is om de hoek en t klinkt als lekker eten!!! Quality time met m’n vent kunnen we goed gebruiken 🙂

 • Reageren ellen 15 juli 2016

  Lijkt me reuze top om dit samen te doen met mijn moppies.. Wie zijn dol op,,,

 • Reageren Janneke 15 juli 2016

  Jammie!! Super leuk en lekker! Ik doe graag mee met de actie 🙂

 • Reageren Brenda 15 juli 2016

  Ik zou heel graag winnen! Het is wel een x tijd voor een uitje voor mij en mijn man. Is alweer lang geleden.

 • Reageren Rebecca 15 juli 2016

  Ik ben heel benieuwd, heb er eerlijk gezegd niet eerder over gehoord. Dus zou graag willen winnen! Met de tweede op komst (september) een fijn uitje voor met zn tweetjes!

  Trouwens, dat over het online shoppen herken ik heel erg. Ik hou er niet van dat alles overal ligt en in de winkel hebben ze dan vaak dan juist niet de goede maat. Dus zeker voor mijn dochter pak ik toch liever een tablet erbij.

  Mijn man daarentegen houdt niet van shoppen, dat doe ik dan weer voor hem ? maar dat vind ik stiekem niet erg.

 • Reageren Liesbeth 15 juli 2016

  wat superleuk! Ik doe graag mee aan de winactie!

 • Reageren Steph muller 15 juli 2016

  Jaaaaa ik wil graag meedoen!!

 • Reageren Linda Geers 15 juli 2016

  Ik wil graag meedoen met de winactie!

 • Reageren Laura 15 juli 2016

  Leuk! Ik doe graag mee met de winactie ?

 • Reageren Sabine 15 juli 2016

  Ik hou van Wagamama. Ik ken het eigenlijk alleen van vakantie, dus ik ben heel benieuwd hoe de ‘Hollandse’ Wagamama smaakt.

  • Reageren Elisabeth 15 juli 2016

   Dus je doet mee aan de winactie??

 • Reageren Marlijnn 15 juli 2016

  Klinkt super lekker! Wil ik wel winnen 😉 En ik moet ook maar eens bij de zara langs voor kleren voor Zl.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge