18 januari 2016

“Een gewone Hollandse piemel”

Jim heeft hypospadie, een afwijking van de plasbuis. In de baarmoeder is deze niet helemaal gevormd, en daardoor zit zijn plasgaatje niet op het topje van zijn piemel, maar daar net onder. Dat is de korte uitleg, de uitgebreide kun je hier lezen. Gelukkig is de vorm van hypospadie die Jim heeft niet ernstig. Hij kan bijvoorbeeld gewoon plassen. Volgens mij zelfs staand, want het gaat zit maar een halve centimeter naar onderen, maar daar heb ik  geen verstand van natuurlijk. 😉

oefenen met narcose masker

Toch is het ‘erg genoeg’ om een correctie uit te laten voeren. Dat zeggen de kinder-uroloog en ongeveer alle mannen die ik er over gesproken heb tenminste. Variërend van “dat wordt een rommeltje”  (over staand plassen) tot “dat levert traumas op”, omdat hij geen normale piemel heeft. Nou ja, ik snap het niet, maar prima. Jim staat al een paar maanden op de wachtlijst voor de hypospadie-correctie en we hebben een datum. Over een paar weekjes wordt hij geholpen. Spannend, want dan moet hij onder narcose. Daarna zit zijn plasgaatje op de gewone plek en kan je niet (of bijna niet?) meer zien dat hij hypospadie had.

Mijn vriend en ik moesten nog een beslissing maken, namelijk over zijn voorhuid. Jim’s  plasgaatje zit nu net op de rand waar zijn voorhuid zou zitten. De voorhuid is daardoor ook niet gesloten, maar zit helemaal aan één kant. We moesten daarom kiezen of we Jim zouden laten besnijden of dat ze een normale voorhuid zouden vormen van het flapje dat er nu zit. Mijn vriend zei nog lachend: “Nou, daar kan jij beter over oordelen mopje. Waar geef jij de voorkeur aan?”  Ik kon nog net mijn mening binnen houden. Je wil per slot van rekening niet per ongeluk je man’s piemel beledigen. Ik heb gezegd dat mannen daar toch écht beter over kunnen oordelen dan vrouwen. Manlief geeft duidelijk de voorkeur aan met in plaats van zonder. Ook de arts was blij dat we voor een “gewone Hollandse piemel” gingen. Niet mijn woorden hè, dat was letterlijk wat hij zei.

 

 

Dus, over een paar weken krijgt Jim in plaats van zijn (volgens mij perfecte maar) iets afwijkende piemel, “een gewone Hollandse piemel”. Ik hoop dat hij er blij mee is. En ik hoop vooral ook dat het niet fout gaat… Je moet er toch niet aan denken dat ze het erger maken?

 

 

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Roxanne 21 januari 2016

  Wat lijkt me dat heftig zeg! Dat je dan je kleintje naar het ziekenhuis moet brengen voor een operatie. Heel veel sterkte!
  Roxanne onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaal (deel 1)My Profile

 • Reageren Vlijtig Liesje 19 januari 2016

  Het advies van de arts zou voor mij ook belangrijk zijn bij zoiets. Maar een gewone Hollandse piemel klinkt prima.

 • Reageren Marjolein 18 januari 2016

  Spannend! Mijn zoontje moet ook onder het mes (ingetrokken balletje)… overigens kan ik uit ervaring zeggen dat een besneden piemel heel fijn is (erg hygiënisch)…
  Marjolein onlangs geplaatst…Veilig eten met je kinderen: 6 tips!My Profile

  • Reageren Elisabeth 19 januari 2016

   Vin ik ook. ßst niet doorvertellen aan mn vriend 😉

 • Reageren Resaarcle 18 januari 2016

  Niet fijn, een operatie in het vooruitzicht. Ik duim voor een vlot herstel!
  Maar ik moest wel lachen om dat piemel beledigen…

 • Reageren Ilse van Kreanimo 18 januari 2016

  Oh ja zeg spannend.
  En ik ben het eens met je dat mannen daarover beter kunnen oordelen.
  Ik duim. 🙂
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…De trotse moeder?My Profile

 • Reageren Nicole 18 januari 2016

  Spannend dat hij onder het mes gaat! Ik zou precies dezelfde keuze hebben gemaakt. Ik hoop dat alles goed gaat!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwanger zijn met Lupus (CDLE). Hoe is dat?My Profile

 • Reageren Malou 18 januari 2016

  Haha, wat een uitspraak zeg van die arts. Maar ik snap wel dat jullie daarvoor kiezen. Heel veel succes alvast, het lijkt me vooral erg dat je kindje dan onder narcose is 🙁
  Malou onlangs geplaatst…Bloggers zijn ook mensenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge