12 februari 2016

Geschikte schoentjes voor je dreumes

Als je vaker mijn blog bezoekt of me volgt op social media zal het je niet ontgaan zijn. Ik ben helemaal verliefd op de Sesamstraat collectie van Puma en heb zelfs een paar schoentjes/slofjes voor Jim gekocht. Ze zijn echt superleuk, al waren ze wel aan de prijs, 40 euro inclusief verzendkosten. Tot nu had ik alleen hele goedkope schoentjes voor Jim gekocht. Zeg maar categorie vijf euro bij de Zeeman… Die zaten voor geen meter en mijn conclusie was daarom dat hij nog niet toe was aan schoenen. Nu draagt hij echter die Puma slofjes en zet hij zijn voeten veel beter neer. Ineens begon ik me dus af te vragen, wat zijn eigenlijk geschikte schoentjes voor een dreumes?

sesamstraat koekiemonster elmo geschikte schoentjes

Geschikte schoentjes voor een baby

Laten we bij het begin beginnen. Wat zijn geschikte schoentjes voor een baby? En heeft een baby überhaupt wel schoentjes nodig? Ik heb wat gezocht op internet en vond een handig artikel over de ontwikkeling van kindervoeten. Wat blijkt? Het is juist belangrijk dat het babyvoetje zoveel mogelijk vrij kan bewegen. Het liefste geen schoentjes dus, en zelfs geen sloffen of sokjes! Als je je kindje slecht passend schoeisel aandoet kunnen de voetjes zich verkeerd ontwikkelen. Ahum, ojee… Ik hoop maar dat ik Jim’s voeten niet teveel schade aangedaan heb.

Geschikte schoentjes voor een dreumes

Als je kindje begint te lopen wordt het natuurlijk een ander verhaal. Maar zelfs dan schijnt het belangrijk te zijn om ze zo veel mogelijk op blote voeten te laten lopen. Als je ze, zodra ze een beetje gaan stappen, met blote voeten op onregelmatige ondergrond (tapijt, zand, gras) laat lopen worden hun spieren en botten sterker.

Wanneer is het tijd voor de eerste kinderschoenen?

Als je kindje zelfstandig kan lopen op een harde ondergrond kun je aan het eerste paar schoenen beginnen. Het is wel belangrijk dat deze nog flexibel zijn. Ook groeien kindervoeten soms plotseling snel, dus meet ze elke 2 à 3 maanden op. Gemiddeld groeien kindervoeten één schoenmaat per vier maanden.

Sesamstraat geschikte schoentjes koekiemonster elmo

Jim’s patta’s met Koekiemonster en Elmo

De schoentjes die ik voor Jim gekocht heb zijn gelukkig inderdaad flexibel. Ze zijn dus geschikt voor hem om in te lopen. Hij loopt nog niet helemaal zelf, maar soms al wel een paar stapjes buiten aan het handje. Het is dus wel goed om ze buiten aan te doen bij hem. Binnen kan hij echter nog beter op zijn sokken kruipen en lopen.

We hebben ze in maat 19 genomen, die is eigenlijk nog ruim een maat te groot, maar zo groeit hij er ten minste nog niet snel uit. Het volgende paar is ook al binnen. Die hebben we al zo lang. We zagen deze knalgele sneakers bij de H&M, die konden we niet laten liggen. Die zijn maat 20/21, we kunnen dus nog een klein jaar vooruit met onze schoenenvoorraad.

 

hm sneakers geschikte schoentjes

 

Ik verheug me nu al op het moment dat we het volgende paar uit mogen zoeken! Kenden jullie deze weetjes over schoenen bij je baby en dreumes? En wat vinden jullie van die vette patta’s van Jim?

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nelson Schoenen

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageren Tessa 20 februari 2016

  Ik wist inderdaad dat je kinderen beter op blote voeten kunt laten (leren) lopen. Beetje jammer dat het daar nu niet het seizoen voor is 🙁 Toch wacht ik nog steeds met het kopen van schoenen. Buiten loopt mijn dreumes toch nog niet in binnen redt hij het wel op sokken of blote voeten. Die gele schoentjes vind ik heel gaaf!

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 12 februari 2016

  Echt geweldig die schoentjes! Spencer trekt zelf altijd sokken en schoenen uit, die wil niet anders dan op blote voetjes lopen!

 • Reageren Liselotte 12 februari 2016

  Hele vette patta’s! Ik denk dat ik die gele schoentjes misschien wel ga halen voor mijn meisjes, kan best vind ik!

 • Reageren Nanja Kuper 12 februari 2016

  Cool, die knalgele sneakers!
  De adviezen zijn hier bekend. Voor warme voetjes buiten in de wandelwagen of in de auto heeft Nika slofjes van Melton. Beide kinderen lopen hier het liefst op blote voeten, als ze de kans krijgen gaan de sokken meteen uit. Pas toen Eli echt liep (met 15 maanden) zijn we schoentjes gaan kopen en we wilden goed schoeisel. Het werd Shoesme, ahum, 80 euro. Idioot, 2,5 maand later waren ze al te klein. Maar schoenen-fetisjisten als we zijn vonden we het heerlijk om weer nieuwe varianten te mogen kopen. En nu is het wachten op dat Nika (nu 15 maanden) overtuigd gaat lopen. Ze kan het al prima,maar geeft de voorkeur nog aan kruipen. Als ze echt loopt mogen we los voor haar. En de eerste schoentjes van Eli zijn vrij unisex, dus die staan al klaar!

 • Reageren Kim 12 februari 2016

  Ik vind de Sesamstraat schoenen echt supermooi! Wat wel wordt geadviseerd is in de winter twee broeken over elkaar bij geen sokken, zodat het kind het niet koud krijgt (binnen althans). Wij kregen trouwens het advies om voordat onze dochter los liep helemaal geen schoenen kopen, ook niet met flexibele zool, maar slofjes, maar ik merk dat iedereen daar wat anders over zegt.

  • Reageren Elisabeth 12 februari 2016

   Oja slofjes! Nou zolang ze niet op de straat lopen gaat dat prima toch?

   • Reageren Kim 12 februari 2016

    Ja, maar binnen heb je ze slofjes eigenlijk niet nodig. Wij gebruikten ze juist alleen buiten en best lang omdat onze dochter pas 11 maanden nadat ze rond de tafel etc. kon lopen los ging lopen. De zolen van die puma’s zien er trouwens wel echt super flexibel uit, misschien was dat toch beter geweest dan die slofjes die steeds direct versleten waren 🙂

 • Reageren Mathiske's mama blog 12 februari 2016

  Sommige dingen wist ik al wel, maar dat blote voeten beter was als sokken nog niet. Lijkt me ook zo koud. Soms doe ik.mijn dochter als we naar buiten gaan uggs sloffen aan, anders krijgt ze zo’n koude voeten

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge