27 november 2015

Voor mijn kleine grote liefde

Deze moeder stuurde mij een mailtje met de vraag of ze een gastblog mocht schrijven, een brief aan haar kindje dat alweer één wordt vandaag! Natuurlijk mag dat, ik vind het superleuk als ander moeders, net als ik, hun gevoelens en ervaringen willen delen.

 

Ik vind dat het een prachtige lieve mooie brief is geworden, en: herkenbaar! Ik ben niet de enige die dat vindt, toch?

 

ladybug

 

Lieve, lieve schat,

 

Één jaar. Een jaar met jou. Mijn kindje, mijn liefje. Zo klein en al zo groot. Wat is het jaar voorbij gevlogen.

Het lijkt nog maar gister dat je vader en ik met een positieve zwangerschapstest in de handen stonden. We konden onze ogen niet geloven. Ons leven zou gaan veranderen vanaf dat moment. Mijn zwangerschap en het uitkijken naar jouw komst bracht veel positieve energie maar was ook spannend.

Voor we het wisten waren de negen maanden voorbij en kwam de uitgerekende datum dichterbij. Je vader vond het zo spannend dat hij liefst niet meer ging werken.

Na een pittige bevalling kwam jij gezond en wel ter wereld. Wat een vreugde en trots.

Nu zijn we al een jaar verder. Je bent van een bijzonder mooi baby’tje uitgegroeid tot een mini-mensje met een eigen wil. Je hebt zoveel geleerd en er is al zoveel gebeurd. Veranderende dagritmes, van alleen melk naar vast voedsel, allerlei drink- en slaapuitdagingen. Wat een achtbaan! Maar elke keer weer voor die heerlijke lach en die prachtige ogen!

Wat is het fijn om jouw moeder te zijn. Ik kan zo genieten van de kleine dingen.

Trots ben ik op jou. Op zoveel verschillende momenten. Elke keer als je iets hebt geleerd, sta ik ontroerd te kijken of je aan te moedigen. Voor het eerst iets vastpakken, omrollen, zitten, staan, je eerst woordjes…

Je eerste lachje! Dat was een welkome beloning na alle pijn en moeite die ik heb gedaan om je borstvoeding te kunnen geven. Een jaar later krijg je nog steeds ’s morgens borstvoeding. Ik had toen niet gedacht het zo lang vol te houden.

Mijn kleine grote liefde, ik wil je bedanken voor wat je me geeft. Dat je me een nieuwe soort liefde laat ervaren. Één die zo sterk is en puur. In mij zit een leeuwin die jou wil beschermen. Een leeuwin die ik niet kende. Moederliefde.

Je bent een nieuw hoofdstuk in ons leven. Je hebt een deur gesloten en een raam geopend en je hebt de zon weer doen schijnen. Je vult ons leven met genot.

Pas één jaar bij ons… Ik kan niet wachten op wat het komend jaar gaat brengen.

 

Gefeliciteerd liefje!

 

Mama

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren Michelle Bedeltjes 11 december 2015

    Leuk gedaan zeg. Het is wel een goed idee om zoiets te schrijven voor je kind. Als je kind dan oud genoeg is kan het je artikel nog eens teruglezen en dan is het leuk om te zien hoe je toen dacht!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge