17 november 2015

Het voedingsverhaal van Miranda en Liam

Miranda was een van de eersten die reageerde op mijn oproep voor voedingsverhalen. Ze deed dit in een reactie op Facebook, dus misschien heb je het verhaal al gelezen. Het is in elk geval een mooi verhaal en ik vind het helemaal terecht dat ze er trots op is!

 

miranda roverts

Het trotse voedingsverhaal van Miranda

Tijdens mijn zwangerschap had ik al besloten dat ik heel graag wilde proberen om borstvoeding te geven, echter wilde ik er geen strijd van maken. Als het niet zou lukken dan geen paniek en zou het gewoon kunstvoeding worden.

Toen Liam na een heftige bevalling eindelijk geboren werd ademde hij niet meteen op eigen kracht en werd hij meegenomen. Gelukkig kwam het snel goed, maar hij heeft nog wel een aantal uur met ademhalingsondersteuning gelegen. Ik heb dus helaas dat kostbare eerste uur met hem gemist en zag mijn zoon pas na twee uur.

Hem zelf voeden zat er voor nu even niet in, dus ’s middags maar gaan kolven. ’s Avonds (ongeveer 12 uur na zijn geboorte) heb ik Liam voor het eerst aan kunnen leggen.  Drie dagen hebben we in het ziekenhuis doorgebracht en de borstvoeding was goed opgang gekomen! Wat was ik blij!

De foto is gemaakt in mijn kraamweek.


Toen Liam 6 maanden was begon hij te bijten, voor het eerst deed voeden dus zeer en werd het minder prettig. Ik ben toen de middag voedingen gaan vervangen voor kunstvoeding. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk dronk hij de flessen prima en de ochtend- en avondvoeding deed ik nog zelf.

Tot een paar weken geleden, ik merkte dat hij ’s avonds niet meer genoeg kreeg. Toen dus de avondvoeding ook vervangen voor kunstvoeding.

Sinds twee dagen voed ik helemaal niet meer zelf. Het was gewoon letterlijk op.

 

Ik heb dus helemaal niks tegen kunstvoeding, maar ik ben super blij en trots dat ik toch bijna 10 maanden zelf borstvoeding heb kunnen geven. Stiekem mis ik “ons momentje” wel en er is dus alweer een hoofdstuk afgesloten.

Groot worden gaat zo snel!

 

 

Leuk om te lezen? Lees meer voedingsverhalen, andere gastblogs, over borstvoeding of babyvoeding. Misschien lijkt het jou wel leuk om een gastblog te schrijven?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge