28 augustus 2015

Fotoverslag Lowlands 2015 (deel 1)

Het is een lang verhaal geworden, dus ik heb het opgedeeld. Dit is deel 1, deel 2 kun je hier lezen)

lowlands 2015 entrance night

Imiddels ben ik weer thuis en aan het bijkomen, jeetje wat is dat anders als je eenmaal moeder bent! Ik had twee dagen vrij om bij te komen, maar uitslapen was er natuurlijk niet bij. Baby is gewoon om half zeven wakker en géén smoesjes van mama (of papa). Ookal heb ik het relatief rustig gehouden tijdens het festival, ik ben er achter dat het tóch vermoeiender is dan je denkt. Je slaapt natuurlijk minder, krijgt een beetje last van je lijf van het slepen met spullen, slapen op een luchtbed en de hele dag rondbanjeren en -dansen. Bovendien, het waren misschien maar een paar biertjes, maar dat waren wél de eersten in ruim anderhalf jaar! Die kwamen binnen 😉 En ik ben natuurlijk ook geen 20 meer! (Wel 33…)

Ik heb het relatief rustig gehouden dus, want ik geef nog borstvoeding natuurlijk, en dat wilde ik zodra ik mijn mannetje weer zou zien maandagochtend meteen weer doen. Dat was kolven dus, en ook al gooide ik de afgekolfde melk weg, voor de zekerheid wilde ik dat er 24 uur tussen mijn laatste biertje en de eerste voeding zat. Bovendien had ik met mezelf afgesproken dat ik alleen vrijdagnacht helemaal los mocht gaan.

Het is allemaal gelukt. Vrijdag avond ging ik los, zaterdag heb ik nog maar een paar slokjes bier gedronken (voornamelijk omdat ik brakjes was) en zondag helemaal nuchter. In totaal heb ik zeven keer gekolfd, meer was niet nodig gelukkig. Bovendien hoefde ik dat maar één keer alleen te doen, de rest van de keren had ik aanspraak.

Ik heb genoeg foto’s gemaakt, vandaar een PLOG!

Vrijdag

Jim met cracotteLowlands begint eigenlijk op donderdag, dan is de camping al open en dit jaar was zelfs het festivalterrein al gedeeltelijk open, maar ik wilde deze lachebek niet zo lang alleen laten. Ik ben daarom pas vrijdag aan het eind van de ochtend vertrokken. Papa Rogier was donderdagavond al naar het festival, dus Jim en ik hadden lekker wat tijd samen. Aan het einde van de ochtend kwam mijn moeder hem halen en bracht mij, heel lief, meteen even naar het station.

Leesvoer op weg naar Lowlands

Alleen reizen is natuurlijk niet zo gezellig als met een groep, maar gelukkig bestaat de kiosk en kocht ik mijn standaard items: appelflap, Lipton Ice Tea Green, een makkelijk blaadje en natuurlijk Cappucino Extra Sterk. De trein was best druk, maar gelukkig ging bijna iedereen er in Amsterdam Centraal uit voor Sail, dus vanaf daar kon ik lekker ruim zitten.

Birkenstoch in de bus naar LowlandsIn Lelystad was het niet druk bij de bussen, ik kon bijna meteen vertrekken. Dit is de laatste foto van mijn schone Birkenstocks. Dat zijn echt de ideale festivalschoenen voor mij, ik heb ze alleen uitgedaan in mijn slaapzak. Bij de ingang van Lowlands stond helaas wel een rij, ik heb ongeveer drie kwartier gewacht denk ik. In de zon, n dat was best warm. Ik heb een before en after selfie gemaakt…

Gelukkig stond de tent al, ik hoefde alleen mijn luchtbed op te blazen en daarna kon deze ‘lichte’ leverpatiënt lekker aan het bier!

Luhtbed opblazen

Eerste biertje

Het loont om goed te eten op een festival, een goede bodem zorgt voor minder brakheid. Dat kan heel goed op Lowlands, wij kozen voor de zuurkool bij Van ’t Land. Ik eet daar iedere keer dat ik op Lowlands bijna iedere dag, echt heel lekker!

Zuurkool van 't LandDaarna kon het feest écht beginnen. Ik moet trouwens zeggen dat ik eigenlijk niet meer om de bands ga. De bandjes zijn een leuke bijkomstigheid, maar het festival zelf is ook al leuk. Er is genoeg straattheater, eten, rare mensen om naar te kijken en een goed nachtprogramma om een dansje te doen. Als je toevallig een leuk bandje tegen komt is dat mooi meegenomen. Ik plan daarom niet mijn hele dag vol met bandjes kijken, ik wil meestal een paar dingen zien en de rest zie ik wel. Anderen van de groep waar ik mee ben doen dat wel, doen ook goede research, dus ik haak dan gewoon bij hun aan. Zo zie je nog eens iets ‘nieuws’.

Klik voor 3voor12 website

Klik voor 3voor12 website

De rest was bij de Alfa, daar speelde Rudimental. Ik kende ze niet, ‘top 40 Drum & Bass’ was het, werd me verteld. Ze speelden hun hit ‘Feel the Love’ (2012), en de hele Alfa (behalve ik dus) zong mee. Ik kende de hele band niet, dus ik had een beetje een “onder welke steen heb ik gelegen gevoel”. Dat heb ik wel vaker hoor, ben er aan gewend. Deze Lowlands besefte ik überhaupt dat ik toch misschien wel een beetje ouder wordt dan de gemiddelde festival bezoeker. Ik was zeker niet de oudste hoor, maar ook zeker niet de jongste. En de bands die ik écht wilde zien kwamen uit de jaren ’90. Dat is twee decennia geleden!

Dat was bijvoorbeeld Limp Bizkit, ook in de Alfa. Viel me een beetje tegen, ze hadden blijkbaar toch minder hits dan ik dacht of ze hadden geen zin om ze te spelen. Covers hadden ze wel zin in, en het publiek eigenlijk ook wel, maar het voelde toch een beetje raar. Daarna was het eigenlijk wachten tot Underworld begon in de Heineken-tent. We wilden eigenlijk wel vooraan staan, dus we zijn er alvast gaan staan toen de vorige act afgelopen was. Het was wel een tijdje wachten dus, maar het was het waard. Het was echt een heel goed optreden, ik denk wel één van de beste die ik ooit gezien heb. Het was ook heel druk in de tent, maar omdat ik vrij vooraan stond kon ik mooi zien wat voor leuke dansjes mr. Karl Hyde deed. En hij zei rake dingen.

Klik voor de 3voor12 recensie

Klik voor de 3voor12 recensie

Daarna was het kolftijd…. Dat kwam een beetje aan als anti-climax, maar het moest gebeuren natuurlijk. We wilden ook een trui halen, dus we moesten toch terug naar de tent. Daar heb ik zoals gepland, onder de party-tent gezeten, met een biertje en gezelligheid. Ik heb gelukkig geen last van schaamte voor dit soort dingen, bovendien was ik niet nuchter natuurlijk, dus dat ging allemaal best. De opbrengst was ongeveer de helft van normaal, veel bier drinken levert écht een negatieve vochtbalans op denk ik. Na een half uurtje zijn we terug naar het festivalterrein gegaan en hebben we goed gefeest in de Bravo tot een uur of half drie. Patrice Bäumel en Four Tet waren echt heel dansbaar, toen Âme begon viel het me een beetje tegen. Na een half uurtje zijn we daarom een kopje thee gaan drinken bij het theehuis, zodat we goed tot rust kwamen en lekker konden slapen. Dat is goed gelukt, en redelijk lang ook, maar ik was toch wat brakjes de volgende dag…

 

Preview voor deel 2: Zo kwam ik zaterdag uit mijn tent… (lees het hier)

zaterdag ochtendhumeur

 

Hoe was jouw vrijdag? Op lowlands of niet?

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageren Wat denkt papa nou over die borstvoeding? (de papaborstvoeding-tag) | Alweer een nieuwe moeder blog 6 september 2015

  […] het kolven niet lukte toen we op Lowlands waren: “Dan moet jij het eruit […]

 • Reageren Fotoverslag van Lowlands 2015 (deel 2) | Alweer een nieuwe moeder blog 4 september 2015

  […] Dit is deel 2 van het verslag van mijn Lowlands, het eerste deel vind je hier. […]

 • Reageren Nanouk 30 augustus 2015

  Hihi toch maf hoor zo als moeder op een festival, kolvend en wel, maar zo te lezen heb je t erg naar je zin gehad! Benieuwd naar deel 2!

  • Reageren Elisabeth 31 augustus 2015

   Én ik was niet de enige dus 🙂

 • Reageren Paula 30 augustus 2015

  Leuk. En over brak gesproken: je broertje had er ook last van, zo te zien. Maar goed dat jij ging kolven, lekker rustig, ook voor de anderen een momentje van bijkomen ?.

 • Reageren Bregje 29 augustus 2015

  Leuk om mee te kijken! Was dit jaar op Pinkpop en vond het fysiek ook best een aanslag, zo’n festival! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Lunchbreak!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge