3 november 2015

Essena O’Neill: op deze foto was ze dus 16…

Hier was Essena O'Neill dus 16!

 

Er is ineens veel over te doen op social media. Het nu 18-jarige Australische fotomodel Essena O’Neill heeft besloten haar publieke fake leven uit de doeken te dat ze leidde op Instagram. Ze plaatste super-gestylede en bewerkte foto’s, die niet haar echte leven lieten zien, zegt ze. Bovendien ontving ze vaak een financiële vergoeding van de bedrijven wiens producten ze in haar foto’s gebruikte. Ze heeft bijna al haar foto’s gedelete en van een aantal het onderschrift veranderd.

Op zich vind ik niets mis met gesponsorde of betaalde posts, op welk social medium dan ook, zolang je daar open over bent natuurlijk. Essena bekent dat ze niet altijd open is geweest, maar kijk dan naar deze foto bijvoorbeeld: Daar was ze 16! Toen kon ze toch nog helemaal niet overzien wat ze precies aan het doen was en wat de gevolgen zouden zijn?

Dit gebeurt natuurlijk dagelijks, ook in de gewone modebladen. Superjonge meiden staan model om kleding en andere producten te verkopen. Het is dus eigenlijk heel normaal allemaal, en ik weet dan ook niet waarom ik het nu ineens heel erg vind, maar toch vind ik dat.

 

Sorry, moest het even kwijt…

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren saskia 5 november 2015

    Het heeft aardig wat teweeg gebracht. Je hebt wel gelijk inderdaad, ze was zo jong. Maar ergens verbaasde het verhaal mij ook weer niets, dit soort accounts zijn er veel meer.
    saskia onlangs geplaatst…Outfit Sophia: Genieten van de laatste zonnestralenMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge