12 mei 2016

Ehm ja, ik doe mijn zoontje dus nog steeds meisjeskleding aan…

Ongeveer een jaar geleden bekende ik dat ik mijn zoontje soms meisjeskleding aandoe. Gewoon, omdat het leuke kleertjes zijn. Niet omdat ik nou zo graag een meisje wilde. Nou ja, dat was tijdens mijn zwangerschap wel zo, maar inmiddels was ik helemaal blij met mijn mannetje. Van sommige babykleding slaat het gewoon nergens op dat het zogenaamd voor meisjes is, of juist voor jongens.

 

Dit schreef ik vorig jaar:

“Ik vind dat kleurige kleding Jim het leukste staat, het liefste leuke kleurtjes. Blijkbaar zijn die niet bedoeld voor jongens.

Ik koop bijvoorbeeld veel babykleding bij de HEMA. Zij hebben een uitgebreid assortiment babykleding, voor jongens en meisjes. Volgens mij kunnen veel van die kleertjes voor zowel jongetjes als meisjes. Maar HEMA heeft het ‘makkelijk’ gemaakt om het verschil te zien. Jongenskleding heeft een blauw etiketje met de maat erop, meisjeskleding een roze. Jim heeft dus behoorlijk wat kleding met een roze etiketje.

Is het nou echt zo raar dat ik Jim ‘meisjes’-kleding aandoe? Ik maak het heus niet te gek, ik doe hem geen babyroze shirt aan, of een jurkje. Maar een turquoise spijkerbroek, een witte hoodie met lichtblauwe figuurtjes, of een donkerblauwe trui me een vos erop… Roze labeltjes. Pure gender-policing.”

 

Ik overdreef natuurlijk (zoals gewoonlijk), maar ik vind het nog steeds een beetje raar. Waarom zou een jongetje, van onder de vier, geen schattige kleertjes aan kunnen? En ik doe het dus nog steeds. Een paar voorbeeldjes…

 

meisjes broek jim

Lekker rennen door de tuin!

Het broekje heeft een roze etiketje. Er staan beren- en konijnenhoofdjes op. Met roze neusjes. Ik vind dat het wel meevalt allemaal met die vrouwelijkheid.

 

meisjes trui jim

Huisgemaakte babycino

Dit truitje heeft ook een roze etiketje. Ik snap het wel, het heeft een werkje, het streepje is zacht blauw, dus meisjesachtig? Maar ik vind dat het Jim hartstikke leuk staat en hij ziet er echt niet uit als een meisje.

 

unisex romper jim

Mommy I love you sooooooooooooooo <3

Gelukkig wordt niet alles met roze tot meisjeskleding bestempeld. Dit rompertje is, ondanks het roze hartje en de roze druknoopjes, unisex!

 

 

Wat vinden jullie, ziet Jim er als een meisje uit in deze kleren?

 

 

Leuk? Misschien vind je deze artikelen ook interessant om te lezen:

 

Vorige post Volgende post

32 reacties

 • Reageren Linda 29 december 2016

  Ik trek mijn dochters ook wel eens jongenskleding aan hoor 😉

 • Reageren Noortje 9 november 2016

  Mijn dochter heeft juist wel eens kleren aan met een blauw etiket en die ziet er dan echt niet uit als een jongen 😉

  Hij ziet er leuk uit!
  Die trui met blauwe strepen heb ik juist laten hangen in de Hema omdat ik hem jongensachtig vond.

  • Reageren Juf heks 16 november 2016

   Ik zie ook echt geen probleem! Mijn dochter van 11 zoekt zich vaak truien uit op de jongensafdeling omdat die net wat stoerder zijn. Ze houdt niet van te lief. En mijn zoontje van 6 heeft ook wel een meiden broeken aan. En hij vind het heerlijk zitten. Ik baalde vroeger ook dat alles al bepaald dat het allemaal roze voor meisjes qas en blauw voor jongens. En een tussenweg was er niet.

   Ik geef je groot gelijk!!!!

 • Reageren Ilse 7 oktober 2016

  Hier ook hoor! Vooral die handige “leggings” van de zeeman! ?

 • Reageren Yvette de vries 10 september 2016

  Niks mis mee! Ik doe me dochter vaak jongens kleertjes aan, ze heeft ook nog steeds niet veel haar dus vragen altijd of het een jongetje is. Maar trek me er niks van aan, als ik roze aan doe vragen ze het ook dus. Staan hem allemaal hartstikke leuk hoor! Xxx

 • Reageren Resaarcle 5 september 2016

  Moet kunnen! Onze meid draagt al eens stoere jongenskleding, ons manneke draagt kleertjes van onze meid af. En dan staat er al eens een hartje op de achterkant. Omdat we niet wisten of we een jongen of een meisje kregen, kocht ik Toen uk nog in mijn buik woonde unisexachtige kleding. Slechts één stuk bleek toch wat te meisjesachtig uit te vallen, maar verder geen probleem.

 • Reageren Paola 4 september 2016

  Ik zocht een leuke soepele korte spijkerbroek voor zoonlief van anderhalf, en vond die bij de hema. Blijkt er achterop het label ‘Girls jeans’ te staan! Zag ik pas toen hij hem aan had, maar als ik het eerder gezien had, had ik ‘m ook gekocht. Gewoon een lekker broekje. Dus ja, hij draagt ook meisjeskleding, en dat bevalt ons prima, haha!

 • Reageren Sheila 14 mei 2016

  Bizar, dat de winkel bepaalt of iets voor jongens of meisjes is! As if… jouw zoontje heeft hartstikke leuke kleertjes aan. Ik vind al die kleding vrij neutraal en het kan dus prima. Net zoals je beter bij jongens kleding terecht kan, als je je meisje wat stoerder wil kleden. En wat dan nog als je wél wil dat jouw zoontje in een roze tutu loopt? Moet je vooral lekker zelf weten.

  Mijn zoontje is gezegd met lange wimpers, grote ogen en een heel fijn gezichtje. Ik houd van stoere jongenskleding en aan de kleding kan je heel goed zien dat hij een jongetje is. Desondanks vergissen mensen zich vaak en wordt hij aangesproken als een meisje. Door die mooie kijkers, lange wimpers en fijn gezichtje dus. Dat geeft dus aan dat het echt niet uit maakt dat jouw zoontje een broekje aan heeft met roze neusjes. Geen hond die naar de kleding kijkt.
  Sheila onlangs geplaatst…22 x tips Walt Disney World met babyMy Profile

 • Reageren essie 13 mei 2016

  Al zou je hem een roze tutu aan doen, prima toch? Jongetjes droegen 2 eeuwen geleden ook jurkjes tot ze een broek pasten. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Breeching_(boys)

 • Reageren Yvonne 13 mei 2016

  Helemaal niet raar hoor, ik doe onze meiden ook wel eens jongenskleertjes aan als ik iets heel leuks zie wat hen dan stoer staat! Moet wel zeggen dat ik het bij de oudste van 3 bijna niet meer doe, maar de jongste nog wel altijd 🙂

 • Reageren Tessa | Daily Inception 13 mei 2016

  Ik vind het juist stoere kleding, die die aan heeft! Ik vind het een unisex model, jammer dat Hema een definitieve streep zet door jongens en meisjes kleding
  Tessa | Daily Inception onlangs geplaatst…Persoonlijk | Een korte ‘adem’ pauzeMy Profile

 • Reageren Nienke 13 mei 2016

  Ik vind niet dat hij er uit ziet als een meisje hoor! Mijn dochtertje heeft diezelfde blauw gestreepte trui, die is gewoon leuk voor allebei. Ik koop juist best wel vaak ‘jongens’ kleding voor mijn dochter omdat ik het anders gauw zo zoetsappig vind worden. En zwart kennelijk geen kleur is voor baby-meisjes terwijl ik dat juist super leuk vind staan!

 • Reageren PuurHappy 13 mei 2016

  Ik vind dat Jim er gewoon Adorable uitziet. Jongens of meisjeskleding wat maak het uit. Ik zal daar in de toekomst ook nooit moeilijk over doen. En smeer gerust wat blauwe, groene, roze, gele of welke kleur dan ook nagellak op de nageltjes van een eventuele toekomstige spruit.

  Lekker blijven stylen dus…als iets er gewoon leuk uitziet.

 • Reageren Malou 13 mei 2016

  Hij heeft echt een jongenskoppie, dus ik zou echt niet denken dat hij een meisje is hoor. Ik haal voor Nomi trouwens ook wel eens jongenskleertjes. Voordat ze geboren was, was ik al dat roze en zoete kleurtjes een beetje zat, dus toen besloot ik maar eens op de jongensafdeling te kijken en daar vond ik hele leuke dingen voor haar 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Musthaves bij borstvoedingMy Profile

 • Reageren Nicole 13 mei 2016

  Kan toch prima? Dat van de HEMA en die labels was me nog nooit opgevallen. Maar nu je het zegt… alles heeft een blauw label bij ons. Ik vind die kleding die je hem hebt aangetrokken helemaal niet gek hoor voor een jongen.

 • Reageren Vlijtig Liesje 13 mei 2016

  Ik herken het beslist niet als meisjeskleding. En al was dat wel zo, dan zou het me nog niet uitmaken.

 • Reageren Stefanie 13 mei 2016

  Nee hij ziet er niet als een meisje uit, kan prima toch? Zijn leuke stoere kleertjes. En waarom zou een jongen alleen jongens kleding aan mogen en meisjes de meisjes? 😉 mijn oudste dochter wil vaak ook bij de jongens kleding kijken omdat ze die dan net wat stoerder vindt, ook goed! 🙂

 • Reageren Josan 13 mei 2016

  Het valt wel mee hoor. Hahaha bij mij is het andersom. Ik koop regelmatig kleding op de jongensafdeling omdat ik een iets stoerder kleurtje wil of omdat ik de print te zoet vindt.
  Josan onlangs geplaatst…De leukste moeder en dochter kledingMy Profile

 • Reageren Merel 13 mei 2016

  Ziet er inderdaad totaal niet meisjesachtig uit. Ook ik heb weer wat geleerd mbt de labels haha! Maar sowieso zien kinderen er meestal jongens- of meisjesachtig uit door hun uiterlijk. Wij hebben een peuterdochter, die lange tijd (zelfs top tot teen in roze gekleed) aangezien werd voor een jongen ?
  Merel onlangs geplaatst…Merel onderzoekt: seksuele voorlichting vanaf 2?My Profile

 • Reageren Simone 12 mei 2016

  Haha ik vind helemaal niet dat hij eruit ziet als een meisje hoor! Gewoon leuke kleertjes! Dat rompertje voor ‘mommy’ vind ik zo schattig!

 • Reageren Nicole 12 mei 2016

  Ik koop juist regelmatig op de jongens afdeling voor onze meid. Zo vind je op meisjes kleding altijd poesjes terwijl ik juist hondjes wil omdat wij honden hebben. Maar dat schijnt dan jongenskleding te zijn haha. Ook hou ik van stoer..

 • Reageren Marijke 12 mei 2016

  Haha niets mis mee toch. T loopt hier soms ook in een oude spijkerbroek van A. Ja een meisjesbroek dus. Wat voor haar een skinny was, is voor hem een fijn passende broek. Ziet er dus toffer uit dan een hobbezak die voor jongens is

 • Reageren Machteld 12 mei 2016

  Waarom niet? Andersom vindt vaak niemand het een probleem. Ik trek mijn dochtertje van 1 regelmatig kleding aan wat van haar broers is geweest, daar zegt niemand wat over. De kleertjes die je op de foto’s laat zien staat hem heel goed, als je niks gezegd had, zou je het geeneens weten.
  Ik zeg, gewoon doen

 • Reageren jannieke 12 mei 2016

  Hahaha ik wist niet eens dat Hema blauwe en roze labels daarvoor heeft! Ik koop gewoon wat ik leuk vind. Schattig of stoer, kan allemaal prima!

 • Reageren Mathiske's mama blog 12 mei 2016

  Nee hoor, gewoon hartstikke een jongen met jongens kleertjes
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Help! Mijn baby heeft verlatingsangst.My Profile

 • Reageren Kim 12 mei 2016

  Ik vind dat Jim er sowieso heel jongensachtig uitziet (op de foto’s in ieder geval). Mijn dochter draagt juist veel jongenskleding van de Hema, maar ook de meisjesdingen die jim ook draagt. Toen ze kleiner was dachten mensen altijd dat ze een jongen was :-). Bij de winkel Polarn O Pyret gaan ze uit van het idee dat kleding over moet kunnen gaan van broer op zus. Ik vind dat een mooie gedachte.

 • Reageren beepster 12 mei 2016

  haha, herkenbaar en mijn dochtertje heeft ook wel een jongens item aan 🙂

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 12 mei 2016

  Je hebt groot gelijk, hartstikke leuk die kleertjes zo en als je het niet weet zou je ook niet zeggen dat het zogenaamd meisjes kleding is.

 • Reageren Joke 12 mei 2016

  Ik koop ook Hema kledij met blauwe labels voor ons meisje, kan perfect. Jammer dat ze überhaupt een onderscheid maken! Hij ziet er erg schattig uit, en dat broekje hebben wij ook 😉
  Joke onlangs geplaatst…Babyzwemmen: wat met chloor?My Profile

 • Reageren Liess 12 mei 2016

  Ik weet alleen dat t meisjeskleding js omdat je dat zojuist verteld hebt.

 • Reageren Nanouk 12 mei 2016

  Zijn die labeltjes daarom roze en blauw??? Oh wat ben ik blond haha maar dan heeft Roan ook regelmatig meisjes kleding aan. Ik zie op je foto’s aan paar kledingstukken die hij ook aan heeft of had. Ik vind t super leuk staan (bij Roan en Jim!)!!

 • Reageren MetMirjam 12 mei 2016

  Kan prima toch! Net als je zegt; zolang hij niet in een roze tutu rondloopt 😉 – nee maar dit zou net zo goed jongenskleding kunnen zijn!
  MetMirjam onlangs geplaatst…MEGA-Plog: Lang weekend Roompot MierloMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge