24 december 2016

De eerste keer… naar Disney on Ice

Zoals ieder jaar rond kerst en oud en nieuw is er dit jaar weer Disney on Ice. Een geweldige show voor de hele familie. Dit jaar kregen we de kans om gratis te gaan, en ik twijfelde even, omdat Jim nog zo jong is, maar we hebben het maar gewoon gedaan.

Disney on Ice

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat het echt geweldig was. Volgens mij weet iedereen wel dat de Disney on Ice shows ontzettend spectaculair zijn, en erg entertaining. Zeker als je zo’n Disney fan bent zoals ik. Dat was ook niet waar ik van tevoren bang voor was, dat waren de praktische dingen. Kun je wel met een peuter van net twee naar Disney on Ice, mogen we eten meenemen, waar laten we de kinderwagen als we daar zijn… Dat soort vragen had ik. Gelukkig was het allemaal geen probleem. Als je door zulke praktische vragen twijfelt kan ik je geruststellen, het is allemaal ontzettend relaxed, laat je je daardoor niet weerhouden.

Kun je met een tweejarige naar Disney on Ice?

Ja dat kan prima! Zelfs nog jonger is het geen probleem. Zorg gewoon dat je een volwassene per jong kind hebt, dan weet je het zeker. Ik heb ook baby’s gezien, en dreumesen, het ging allemaal prima.

Wat als hij er doorheen gaat praten (of nog erger, huilen)?

Nou dat maakt helemaal niks uit. De ijsvloer is opgezet in zo’n grote hal van de Jaarbeurs (of de RAI). Superhoge plafonds, het geluid verdwijnt zo ongeveer. Niemand die er last van heeft als er doorheen gepraat, gezongen of gehuild wordt. Wordt het gejank echt te erg kan je altijd eventjes gaan lopen. Want ook dat is geen probleem.

Wat als hij niet zolang stil kan zitten?

Jim kon niet zolang stilzitten. Het eerste uur was hij helemaal gefascineerd, maar toen kwam er een korte pauze en daarna ging het niet meer. Rogier is toen gewoon met hem op de trap gaan zitten. Daar kon hij een beetje op en neer klimmen en lopen, en tegelijk nog wat zien van de voorstelling.

Zal hij het zich kunnen herinneren laten?

Haha, nee. Jim is het nu alweer vergeten. We hebben een programmaboekje gekocht, met daarin hele mooie foto’s van alle figuren en verhalen in de show, maar vanochtend wist Jim er al niks meer van. Jammer, maar wij weten het in elk geval nog.

Wat doen we met de kinderwagen als we daar zijn?

De kinderwagen meenemen is echt geen probleem. Je kan hem overal neerzetten waar je wil. Het is makkelijker als je plaatsen aan het gangpad hebt natuurlijk, maar in elk geval kun je hem ergens kwijt.

Mogen we snacks en drinken meenemen?

Ja dat mag gewoon. Tenminste, het kan gewoon. Niemand checkt tassen, dus je kan het gewoon meenemen. Er is trouwens ook genoeg te eten en drinken te koop, maar dat is aardig aan de prijs. Ik zou gewoon iets meenemen dus. En trouwens, als je nog borstvoeding geeft ofzo is dat ook geen probleem. Het is warm genoeg, en donker genoeg als je het onder de voostelling doet. EN echt overal baby’s en kinderen. Lijkt me helemaal ok.

Is het er koud of juist heel warm?

Toen we binnenkwamen was het ontzettend warm, maar later kreeg ik het een beetje koud. Je houdt je jas gewoon bij je, dus die kun je gewoon aandoen als je het koud hebt.

Er zijn nog kaarten!

Het is nog niet uitverkocht, dus als je nog iets leuks zoekt om te doen, dit is écht een aanrader. Voor de hele familie. Kijk op ticketmaster voor plaatsen.

 

Volgend jaar gaan we weer!

Zeker weten. Maar dan verkleed. 😀 Hou jij ook zo van Disney?

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Rosalinda Hammink 8 augustus 2017

  Wat leuk! Ik hoop dat ze dit jaar weer een show hebben. Zou er erg graag zelf heen willen gaan, lijkt me een hele beleving!

 • Reageren Gerdi 24 december 2016

  Super tof! En wat fijn dat Jim zich zo goed heeft gedragen..
  Gerdi onlangs geplaatst…Review | Purpuz Planner 2017My Profile

 • Reageren Melissa 24 december 2016

  Volgend jaar verkleed? Hij zag er nu al über cute uit met zijn Rudolf trui! 😉
  Melissa onlangs geplaatst…Philips Airfryer | Gezonder “frituren” zonder vetMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge