14 april 2016

Jim’s eerste dagje strand

Vandaag de eerste throwback thursday. Ik moet wel lachen, nu ik mijn ‘artikelen’ van de eerste weken terug lees. In mijn herinnering waren ze superlang, maar het blijkt dat de meesten nog geen 150 woorden lang waren. Dit verslag van het eerste dagje strand van Jim’s leven was bijvoorbeeld maar 136 woorden. Ik heb het daarom ietsje herschreven.

Jim’s eerste dagje strand

Vorig jaar april, met één van de eerste mooie dagen van het jaar kwamen mijn vriend en ik op het gewéldige idee om naar het strand te gaan. We wonen niet voor niets in Haarlem, dichtbij het strand, en je kan niet vroeg genoeg met de strandopvoeding beginnen! Jim was toen net vijf maanden oud. Wat we precies in gedachten hadden dat we op het strand konden doen met hem weet ik niet meer, maar we voelden duidelijk de behoefte om hem kennis te laten maken met zeewind en zand.

Bepakt en bezakt met de bus

Je herkent het waarschijjnlijk wel, zo’n klein babytje heeft vanalles nodig. Zelfs als je nog volledig borstvoeding geeft. We hadden de kinderwagen daarom volgeladen met van alles: luiers, eten (voor ons), speelgoed. En alles moest in de kinderwagen, hè, want we hebben geen auto. We gingen daarom met de bus.

Plannen met een baby…

Nog iets dat je waarschijnlijk wel herkent, zo’n babytje zorgt er voor dat je altijd later bent dan je denkt. Bij ons was dat niet anders. We misten de bus naar het strand. In april gaat die slechts één keer in het half uur. De andere bussen stoppen er vér voor het strand mee. We zijn daarom uitgestapt bij het winkelcentrum in IJmuiden Zeewijk. Dat was heerlijk jeugdsentiment, daar heb ik op mijn zestiende nog bij de Aldi gewerkt. We hebben nog eens extra snoep, koekjes, groente en fruit ingeslagen (alsof we nog niet genoeg mee hadden) en haalde de volgende bus gelukkig net.

Het strand in april

Wie in de buurt van het strand woont weet, het kan nóg zo windstil zijn in de stad, op het strand waait het áltijd. Toen wij de bus bij het strand uitstapten kwamen we erachter dat het toch best hard waaide.

borstvoeding strand

Jippie de pippie we zijn op het strand!

Jim was meteen aan eten toe, borstvoeding, dus we zijn maar binnen gaan zitten bij de strandtent Zilt. Gelukkig vonden ze dat daar prima.

baby man vader

Gotto love those cheecks!

Daarna hebben we een cappucinootje gedronken en maakte ik deze prachtfoto van mijn mannen. Zie je die heerlijke bolle wangen? En die van Jim mogen er ook wezen! Ik vind het echt mooi om te zien dat je Jim echt nog wel herkend in deze baby. Hij is ook ontzettend veranderd, maar tóch kun je zien dat hij het is.

Rogier en ik wilden toch graag nog even buiten in het zonnetje zitten. We hebben Jim daarom in de kinderwagen gelegd en de extra grote kap van onze Bugaboo Cameleon helemaal naar beneden getrokken. We hebben gevoeld met onze hand in de ligbak, maar daar kwam echt geen zuchtje wind doorheen. We hebben denk ik een kwartiertje op het terras, met onze jas aan, in elkaar gedoken achter een windschot in de zon gezeten, en toen meldde Jim dat hij het wel genoeg vond en lekker in de wagen in slaap wilde vallen. Terwijl wij hem voortduwden uiteraard.

Kinderwagen strand

Rogier demonstreert even hoe hard het wel niet waaide.

We zijn zo ver als de betonblokken ons wilden voeren het strand opgelopen, bijna weggewaaid, en toen zijn we omgekeerd. We hadden het wel gehad en hebben de bus teruggepakt. Ik schat dat we in totaal een uurtje op het strand zijn geweest.

 

Dit was ons eerste dagje strand vorig jaar. Het eerste dagje van ons jaar en Jim’s leven. Hij heeft er niet veel van meegekregen, geen zand of zeewater aangeraakt, zelfs geen zuchtje zeewind gevoeld, maar we zijn toch maar mooi geweest!

 

 

Zijn jullie wel eens in het voorjaar naar het strand geweest met een baby?

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageren Denise - Follow my footprints 18 april 2016

  Haha, daar heb ik een paar jaar geleden een keer een leuke column over geschreven. Ik wil ‘m dit jaar als het strandweer wordt ook nog op Followmyfootprints delen. Het eerste deel ervan staat op mijn gewone website (de 3e column), maar de rest is echt ook grappig.

  • Reageren Elisabeth 18 april 2016

   Ja, het is gewoon een gedoe, hè? Met zo’n babytje naar het strand. 😛

 • Reageren Kim 17 april 2016

  Wij zijn vorig najaar voor het eerst naar het strand geweest, onze dochter was toen 18 maanden. We zijn de zee in gelopen en dat vond ze echt heel leuk (wij liepen mee, maar helaas hadden we alleen laarzen voor háár gekocht, dat was niet ideaal). Het was koud, maar er was nog 1 strandtent open en daar hadden ze pannenkoeken (het favoriete eten van onze dochter). Nu kunnen we eindelijk weer!

 • Reageren Vlijtig Liesje 15 april 2016

  Nee, nog nooit maar dat komt ook omdat het strand best ver weg is voor ons helaas.

 • Reageren Nanouk 14 april 2016

  Roan heeft heel wat strand gezien afgelopen jaar, maar eigenlijk was ie er nog te klein voor. Hij wilde alleen maar zand eten. Denk dat het vanaf 1,5 wel oké is dus deze zomer komt ’t vast goed met Jim op het strand!

 • Reageren Yvonne 14 april 2016

  Haha, heel herkenbaar die eeuwige vertraging om de deur uit te komen, de massa spullen die mee moet en ook dat je eerste blogs in werkelijkheid anders zijn dan je altijd dacht. 🙂 Leuk om te lezen! En goed dat jullie toch maar mooi naar het strand zijn geweest toen.

 • Reageren Eline 14 april 2016

  Heerlijk, lekker van genieten!!

 • Reageren Malou 14 april 2016

  Nomi is nog nooit op het strand geweest.. Het is vanaf hier minimaal anderhalf uur rijden helaas.
  Malou onlangs geplaatst…27 weken zwangerMy Profile

 • Reageren demallemolenmoeder 14 april 2016

  Heerlijk! Julia was iets ouder maar heeft er toen ook niet al te veel van meegekregen.

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 14 april 2016

  Succes vandaag met de behandeling!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe een hernia een innige vriendschap tot stand brachtMy Profile

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 14 april 2016

  Ja ik weet alleen niet meer hoe oud mijn dochter was. Ze lag in ieder geval niet meer in de kinderwagen, maar zat al in de wandelwagen. Ik had toen ook een Deryan travel cot mee, ideaal voor op het strand.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe een hernia een innige vriendschap tot stand brachtMy Profile

 • Reageren Sanne Marlijn 24 april 2015

  Heerlijk! Ben je er toch even geweest! Ik vind een park nu iets leuker met die kleine. Voetjes in het gras. Maar deze zomer gaan we naar Ameland en dan zie ik James al helemaal spelen in het zand onder een parasol.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: unboxing Beautybox april 2015My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge