19 oktober 2015

Die eenkennigheid…. is stiekem best vleiend

jim en papa

Stiekem vind ik die eenkennigheid best schattig en vleiend… Begrijp me goed ik vind het hartverscheurend wanneer Jim helemaal overstuur raakt als ik wegga, maar ik weet dat het altijd weer snel over is. Hij begint nu net een beetje eenkennig te worden, al valt het allemaal nog erg mee. Wanneer ik wegga protesteert hij wel, maar als ik achter de deur wacht om te kijken hoe lang het gejammer duurt lijkt hij al snel te accepteren dat hij het dan maar met papa/oma/opa/oom/tante/crèche-leidster moet doen. Hij is vanaf dat hij drie maanden oud is twee dagen in de week naar het kinderdagverblijf geweest en twee dagen bij opa’s en oma’s, ook ziet hij zijn ooms en tantes regelmatig dus hij kent alle mensen die weleens op hem passen heel goed en hij vindt het overal leuk.

Toch merk ik aan hem dat hij een beetje eenkennig begint te worden. Soms, terwijl er helemaal geen aanleiding voor is, raakt hij overstuur als ik de kamer uit ga. Vooral in het weekend merk ik het. ’s Ochtends nemen we hem dan even in bed, gezellig knuffelen terwijl we allemaal rustig wakker worden. Als ik dan de kamer uitga om koffie te zetten gaat hij huilen… Heel schattig, en vleiend voor mij, maar papa is er toch ook nog? Papa is net zo lief als mama, zou je toch zeggen? En gisteren ging ik even boodschappen doen terwijl Jim samen met papa thuis bleef, ging hij ook jammeren toen ik de deur uit liep. Ik kon horen dat het verdriet al snel over was, maar het is toch een beetje zielig. En ik vind het niet alleen zielig voor hem, maar ook voor papa, want die is er nog gewoon hoor!

jim en nastassia 1

Maar goed, er zijn situaties dat het gewoon heerlijk is dat mijn zoontje de voorkeur geeft aan mij, boven álle anderen. Vorige week bijvoorbeeld, ging ik wandelen met Jim en een paar vriendinnen. Na een half uur had hij helemaal genoeg van zitten in de kinderwagen dus had ik hem eruit getild. Het is best zwaar, lopen met een baby dus ik wisselde het tillen af met mijn vriendin. Het was niet dat Jim daar tegen protesteerde hoor, maar toen we even stilstonden voor het stoplicht pakte hij resoluut mijn schouder vast en trok zich naar me toe. Aaaaaaaah wat lief was het enige dat ik kon denken…. En jeetje lekker zwaar dat ik je de hele weg mag dragen…. 😉 En gisteren zat Jim op schoot bij oma, zij zat aan de ene kan van de bank en ik zat aan de andere, besluit Jim dat hij toch lekkerder bij mama zit dus kroop hij naar mij toe. <3!!!

 

 

Sorry, ik kan er niks aan doen. Ik vind het fijn dat mijn kind mij nodig heeft!! En ook dat hij het niet leuk vindt als  ik wegga… Herkennen jullie dit een beetje of ben ik gewoon een ontzettende bitch?

 

 

PS Ik heb de foto’suitgezoccht waar Jim het allerzieligste in kijkt, en die in het bericht gezet. Er zijn er genoeg waar Jim wél happy is met papa en tante Stas hoor!

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Iris 19 oktober 2016

  Ik vond het in het begin ook heel vleiend tot het resulteerde in alleen nog door mama naar bed gedaan willen worden en mama er ook nog bij moest blijven tot meneertje sliep. Vanavond voor het eerst weer “ouderwets” in bed gedaan en gelijk naar onder kunnen gaan na bijna 3 maanden wahoo . Hoort erbij maar valt af en toe toch zwaar

 • Reageren Nicole @ Everyday-Life.nl 21 oktober 2015

  Hihihi stiekem best herkenbaar. Ik vind het ook leuk als ‘ie bij iemand anders zit en dan zijn armpjes naar mij uitsteekt dat hij bij mama wil zitten. Hij zegt ook vaak heel dramatisch “MAMMMMMMMMM……MAAAA”. Vind ik stiekem ook heel leuk haha!

 • Reageren Vlijtig Liesje 20 oktober 2015

  Het is natuurlijk ook best vleiend als je kind niet wil dat je weggaat. Bovendien is het een teken van een gezonde ontwikkeling dat hij echt verschil gaat zien.

 • Reageren Joke | Studiomam.nl 19 oktober 2015

  Ik kan me er helemaal in vinden! Leuk dat ze rond die tijd alleen maar bij mama willen zijn. Het gaat veel te snel voorbij!
  Joke | Studiomam.nl onlangs geplaatst…Hallelujah, onze baby slaapt door! Genieten maar!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge