26 mei 2016

Een schone luier poept het lekkerste

Het blijkt keer op keer weer: een schone luier poept het lekkerste. Gisteren nog. Ik haalde Jim uit zijn bedje na het middagslaapje en deed hem een schone luier om. Wel zo fris toch? Ik zou dat als dreumes tenminste wel waarderen. We zijn nog geen vijf minuten beneden, gaat ‘ie zitten kakken. En niet zo’n mooi drolletje dat je er stiekem uit kunt halen, hè! Zo’n fletsvlaai, hele luier vies. En stinken! Er zat gewoon niks anders op dan hem verschonen. Ik kon er niet omheen.

 

een schone luier poept het lekkerste

 

Ik begrijp het ook wel, want zeg nou zelf, het gevoel kennen we allemaal. Op een schoon toilet zit het gewoon het fijnste. Op die manier kun je het beste relaxen, ontspannen je spieren en gaat het allemaal net wat makkelijker. Ik snap dus heel goed dat Jim gaat poepen, nét op het moment dat hij een schone luier om heeft. Heel goed zelfs. Toch probeer ik het zo te plannen dat hij nog net in een vuile luier poept. Net voor ik hem toch al zou verschonen, bedoel ik. Dat is beter voor de portemonnee en volgens MilieuCentraal ook nog eens beter voor het milieu. En bovendien is mama liever lui dan moe. Drie hele goede redenen dus!

Ik pak het zo aan: ik weet dat zoonlief ongeveer twee à drie keer per dag poept. (Veel, hè? Of doen die van jullie dat ook…) Één daarvan is standaard tijdens of net na zijn ‘ontbijt’ en één rond het avond eten (en soms ergens op de dag nog één dus). In theorie kun je het verschonen best efficiënt plannen dus. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. Zoals gisteren dus. Vorig jaar schreef ik al een blog over het verschoonplannen dat ik doe. Ik las het nog eens door en gelukkig zie ik wel enige verbetering.

 

Zo beschreef ik vorig jaar mijn verschoongedrag:

Jim wordt wakker, zijn luier verschoon ik nog niet, want hij gaat toch zo poepen. Hij krijgt gezellig in bed borstvoeding, en het is zaterdag dus hij ligt wat te spelen terwijl ik nog een beetje probeer uit te slapen (eh, nou niet dus). Na een uurtje geef ik het op en gaan we naar beneden. Ik vind het nu toch wel een beetje zielig worden, zo’n volle plasluier, dus doe een schone om. Beneden drinken papa en mama een kopje koffie, Jim eet een boterham met halvarine. Nog geen kwartier na de schone luier zit hij al te poepen. En stinken! Meteen maar weer verschonen dus, nu is het papa’s beurt. Weer beneden gaan we verder met de boterham. Als die bijna op is, toch wéér poepen. Huh? Nou blijkbaar was hij nog niet helemaal klaar net… weer verschonen dus. Mijn beurt, blêh…

En dat was een weekend-dag. Doordeweeks moet hij wel meteen als hij uit bed komt een schone luier aan, want je kan niet met zo’n vieze nachtluier aankomen op de opvang. En dan gaat hij vaak net zitten poepen wanneer je hem in de wagen wil zetten om hem weg te brengen. Wat doe je dan? Precies:

Doen alsof je het niet gemerkt hebt!

Het had immers ook kunnen gebeuren tijdens de wandeling, toch? En hij zit in de kinderwagen op net genoeg afstand om het niet te ruiken.

Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ouder ben die dit doet. Zeg nou zelf, jij doet toch ook weleens of je die poepluier niet gemerkt hebt? En dropt baby lekker op de schoot van je wederhelft: ‘Ah, kijk nou wat lief, hij wil op jouw schoot zitten mopje! Oh heeft hij gepoept, nou dan moet je hem even verschonen denk ik…’

Of ben ik echt de enige?

 

 

Ik vind mezelf toch best een loedermoeder als ik het zo lees! Wat vind jij?

 

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageren Bianca 14 maart 2019

  Wat ontzettend herkenbaar! Die van ons doet dat wel eens, lekker poepen in de schone luier, hoppaa! Maar net wat je zegt, een schone luier is net als een schoon toillet! Wij hebben wel dat we proberen goedkope pampers in te slaan, want ze zijn soms best prijzig. echter als je online kijkt kun je nog wel goede koopjes vinden!

 • Reageren Nicole 9 november 2016

  Whahaha! Zo herkenbaar! Leuk!

 • Reageren De loedermoeders van de week #1 - LoedermoederLoedermoeder 27 mei 2016

  […] Elisabeth van Alweer Een Nieuwe Moeder Blog heeft weer een mooi verhaal over een poepluier… […]

 • Reageren Vlijtig Liesje 27 mei 2016

  Dat herinner ik me maar al te goed. Zijn ze net weer heerlijk fris en fruitig, gaan ze poepen….

 • Reageren Malou 27 mei 2016

  Geen idee of je hierdoor een loedermoeder bent, maar het is best herkenbaar 😉
  Malou onlangs geplaatst…Je weet dat het derde trimester is begonnen als..My Profile

 • Reageren Manon 26 mei 2016

  Heb in een deuk gelegen!!! Heel herkenbaar. Gna gna…doe ik ook al die trucjes naar de opvang of wederhelft ?

 • Reageren Mama Lifestyle Blog 26 mei 2016

  Wat een heerlijke foto: zo’n persend gezicht haha!
  Gelukkig zijn mijn kinderen al enige tijd uit de luiers. Mijn zoontje draagt alleen ’s nachts nog een luier, maar daar plast hij gelukkig alleen maar in.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Het afscheid van het kinderdagverblijf komt nu wel héél dichtbij…My Profile

 • Reageren 7 dingen over baby’s die ik niet bedacht had voor ik er aan begon - Alweer een nieuwe moeder blog 14 december 2015

  […] ik niet op verbereid was, was het enorme volume en de hoge frequentie waarmee er gepoept zou worden. Ik begrijp dat ik een baby heb die veel eet, en wat er in gaat moet […]

 • Reageren “Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?” | Alweer een nieuwe moeder blog 19 augustus 2015

  […] sinds zijn geboorte ben ik helemaal into poep, dus voor mij is het ook leuk. En het is nog realistisch ook, want (SPOILER ALERT:) uiteindelijk […]

 • Reageren José 11 augustus 2015

  Oh hier wordt helemaal niet zo vaak gepoept en meestal op onverwachtse momenten (het is nu al drie dagen geleden, geloof ik). Dus luiers plannen gaat bij mij niet op. Wel manlief ervoor op laten draaien, daar ben ik goed in O:-)

 • Reageren Bregje 11 augustus 2015

  hahahaha! Geweldig dit! Vanochtend toen we Laurens dropten op de opvang rook ik ook vaag wat…gelukkig kon ik de opmerking “Oh hij heeft volgens mij gepoept” net op tijd inslikken en zijn we gauw weggegaan.
  Je schrijft het echt zo leuk, zit hier hardop te lachen!

  • Reageren Elisabeth 11 augustus 2015

   Thanks, gelukkig ben ik niet de enige die dit doet 😛

 • Reageren Nanouk 11 augustus 2015

  Hahah ja Hummel doet dat ook! Lekker poepen als hij net een schone luier aan heeft. En hier wordt ook zo’n 3x per dag een flinke bruine (of groenige, rooiige, ligt aan z’n avondeten) flats gebrouwen. Als het zo’n minikeuteltje is, waarvan ik weet oooh er komt nog meer ergens het komende half uur, dan laat ik het ook zitten. Loedermoeder ofzo? 😉

  • Reageren Elisabeth 11 augustus 2015

   Nee joh, gewoon efficiënt 😉

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge