1 juni 2015

Doorslaap update

20150426_112018

Het is vandaag twee weken geleden dat we bij het cb nieuwe tips kregen voor de doorslaapproblemen. Jim werd iedere nacht een paar keer wakker. Meestal ging hij weer slapen als ik zijn speentje in zijn mond deed en hem over zijn bolletje aaide, maar minstens één keer per nacht weigerde hij dat en bleef hysterisch huilen tot hij borstvoeding kreeg. En daarna sliep hij meteen weer. Mijn ‘wanhopige klaagzang’ kun je hier lezen…

Het werd steeds erger en ik was al bijna zo ver dat ik het opgaf en hem gewoon maar meteen borstvoeding gaf, want dan was ik maar 20 minuten wakker en verloor ik de minste slaap. De cb-arts kon dit helemaal begrijpen, maar als we toch wilden proberen om hem door te laten slapen gaf ze de volgende tips:

 

 1. Hij heeft al nachten doorgeslapen, het is daarom onwaarschijnlijk dat hij écht honger heeft. Geef hem dus geen voeding als hij wakker wordt.
 2. Maak hem ook niet wakker voor een laatste voeding wanneer jij naar bed gaat. Dit heeft toch geen zin, omdat hij dus niet wakker wordt van de honger.
 3. Hij heeft waarschijnlijk wel trek, en mama betekent eten. Het is daarom heel lastig voor mama om hem weer te laten slapen, papa lukt het waarschijnlijk beter.

 

In principe simpele tips die we makkelijk uit kunnen voeren. De tweede is het makkelijkst, dat doen we nu gewoon niet. De derde is voor mij ook makkelijk, voor mijn vriend iets lastiger. Tot nu toe was het zo dat ik 9 van de 10 keer uit bed ging om Jim te sussen, ik was toch het snelste wakker en ik kon toch niet door het gejammer heen slapen als papa het deed. Dit moest dus anders.

Na deze tips begonnen we ermee dat ik meteen uit bed ging om Jim te sussen met zijn speentje en een aai over zijn bol, lukte het niet maakte ik Rogier wakker en nam hij het over. Dit werkte helaas niet, na een week proberen en toch steeds in een voeding te eindigen, hebben we het iets anders aangepakt. Papa gaat er nu standaard uit!

En het werkt! Tenminste, Jim heeft nu al zes nachten redelijk doorgeslapen. In elk geval heeft hij ’s nachts geen voeding gehad, en hij is maximaal één keer wakker geweest tussen 11 en 5. Mijn vriend heeft het geweldig gedaan en hem die keren gesust en weer slapend gekregen. En mama heeft lekker de dekens over haar oren getrokken en is er doorheen geslapen! Vind ik persoonlijk ook best knap van mezelf.

Nu effe afkloppen, want zes nachten zegt nog niks natuurlijk. In elk geval hebben we er weer vertrouwen in. We gaan lekker door zo!

 

 

Slaapboek 728x90

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Borstvoeding: ook ‘s nachts ‘op verzoek’? | Alweer een nieuwe moeder blog 19 juni 2015

  […] eerdere blogs over doorslapen kun je hier en hier […]

 • Reageren Bedritueel | Alweer een nieuwe moeder blog 19 juni 2015

  […] over onze slaapproblemen gelezen (hier) en dat ze op dit moment redelijk onder controle zijn (hier). Dit is dan ook een preventieve […]

 • Reageren Inge 3 juni 2015

  blijkt maar weer dat Papa ook heel belangrijk is 🙂
  Ik hoop dat onze baby van 3 maanden die al sinds hij 7 weken is netjes doorslaapt van 11 tot 6 uur, dit wel blijft doen als ik straks ook weer aan het werk ga. Maar ik ben nu in ieder geval voorbereid dat het ook kan veranderen…

  • Reageren Elisabeth 4 juni 2015

   Ooooo Inge ik hoop echt voor je dat hij dat blijft doen!

 • Reageren Sanne Marlijn 2 juni 2015

  Wat mega fijn! Ik heb na vijf maanden de laatste voeding van 11uur eruit gehaald. Gaf zoveel meer rust! En James is totaal geen hongerige baby dus hij houdt het best lang uit zonder voeding.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge