2 oktober 2015

Die cappuccino habit, hè… Weet je wel wat die kost?!

cappuccino

Net als veel moeders en eigenlijk ook niet-moeders heb ik een chronisch te kort aan slaap en tijd. Koffie, het liefste cappuccino, helpt me om te leven. Ik word er een beter mens van. Ik zou zelfs zo ver willen gaan te zeggen dat ik er een betere moeder van wordt.

Gelukkig hadden mijn vriend en ik al een tijd voor we ouders werden een prachtapparaat voor cappuccini aangeschaft (deze De Longhi Lattissima voor Nespresso), aan de prijs, maar na ruim twee jaar hebben we hem er echt wel uit. Wat een heerlijk melkschuim maakt die!

Maar goed, die cappuccino habit, want dat is het, kost wat en dat mag. Maar hoeveel dan? Ik vroeg het me al een tijd af. Rogier en ik hebben namelijk afgesproken dat koffie buitenshuis níet meer van de huishoudrekening mag. Eigen rekening dus. BAM! Ik kan je vertellen: dat merk ik wel…. daarom dacht ik, laat ik het eens op een rijtje zetten.

De kosten buitenshuis

Zaterdag, zondag en dinsdag: Op deze dagen ben ik vrij, dat scheelt erg in de kosten buitenshuis, al worden die binnenshuis hoger natuurlijk. Af en toe ga ik ergens koffie drinken, niet vaak, maar ik ga uit van een gemiddeld bedrag van €2,- voor deze dagen opgeteld.

Woensdag: Dit is mijn thuiswerkdag, dan ben ik aan huis gekluisterd en heb dus geen kosten voor koffie buitenshuis.

Maandag en vrijdag: Op deze dagen werk ik in Amsterdam. Ik werk bij het VU medisch centrum, op de afdeling epidemiologie en biostatistiek. Deze afdeling is gehuisd in de medische faculteit van de VU universiteit. Met onze medewerkerspas kunnen we gratis koffie halen uit de automaten, maar dat is bocht. Ik ga daarom één à twee keer per dag koffie halen bij de coffee corner voor €1,65. Één à twee keer, dus ik schat dat de kosten rond de €2,50 per dag liggen.

Donderdag: De meeste donderdagen werk ik bij het iMTA op campus Woudestein in Rotterdam. Om heen en terug te komen zit ik 3,5 uur in de bus en trein en daar heb ik één à twee cappuccino extra sterk van de Kiosk voor nodig en die zijn €2,50 per stuk. Ik schat de kosten op €3,50 per dag.

Totaal: €13,50 per week (voor mijn eigen rekening dus)

De kosten binnenshuis

Om het eerlijk te doen moet ik daar de kosten binnenshuis bij optellen. Op dagen dat ik thuis ben drink ik vier kopjes cappuccino, variërend van sterkte 12 (Khazaar) tot Decaf. Gemiddeld zijn de cups 38 cent per stuk, laten we uitgaan voor 5 cent melk, dus €1,72 per dag. Dagen dat ik niet thuis ben drink ik alsnog twee kopjes koffie thuis, dus €0,86.

Totaal: €8,60

Alles bij mekaar opgeteld

Mijn complete cappuccino habit kost dus in totaal: €8.60 + €13,50 = €22,10!

 

Weet je wat? Dat valt me alles mee. Natuurlijk is het best een aardig bedrag, helemaal als je het per maand bekijkt: €22,10 * 4,2 = €92,82; maar ik heb het er voor over. Er zijn ergere én duurdere verslavingen, toch?

 

Het valt me best mee dus, en al zou ik niet willen zeggen dat mijn cafeïne- (en melkschuim-) verslaving gezond is, hij helpt me de dag door te komen… Hoe staat het met jou koffie verslaving? Of heb je een andere habit die je een fijner mens maakt?

 

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Sanne Marlijn 5 oktober 2015

  Hahaha ik vind dit gewoon zo leuk om te lezen! Ik drink zelf ook heeeeel veel koffie. Toen ik nog student was heel veel buiten de deur (en dan ook vaak van die dure van de Starbucks) en ook veel op de uni. Nu heb ik ook thuis een Nespresso apparaat en daar maak ik veelvuldig gebruik van. Ik drink denk ik 2 a 3 kopjes per dag van zo 39 cent per stuk. Dat is dus ongeveer 1,20 per dag en OH MY GOSH 36 EURO PER MAAND VOOR THUISKOFFIE! Hmmm dankje voor het openen van mijn ogen…

 • Reageren Vlijtig Liesje 3 oktober 2015

  Dat is het Latte Effect! Elke dag een kopje koffie komen telt op.

  Zelf drink ik dagelijks drie kopjes koffie thuis. Volgens mij is dat niet duur, want ik zet het met een gewoon koffiefilter apparaat.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Populaire berichten

  Follow