12 maart 2017

De zwangerschapstest

Gisteren heb je (eindelijk) op mijn blog kunnen lezen dat ik zwanger ben. Maar dat wisten we al een tijdje. Inmiddels ben ik alweer 19 weken zwanger! Vandaag ga ik terug naar het begin: de zwangerschapstest.

d.d. 12 december

Wanneer deden we de zwangerschapstest?

Ik heb er al eerder over geklaagd op mijn blog, die onzekerheid als je ongesteld moet worden, of een paar dagen over tijd bent. Zwanger, of niet? Doe je al een test, dan weet je waar je aan toe bent… maar misschien is het wel te vroeg, dus dan moet je toch na een paar dagen weer testen.

Zekerheid door ovulatietesten

Wij waren echt als een pro bezig om zwanger te worden. We gebruikten ovulatietesten, planden op het juiste moment een datenight, dus je zou zeggen dat het makkelijk voor ons was om het moment van testen te bepalen. Gewoon, veertien dagen na de positieve ovulatietest, mits ik nog niet ongesteld was geworden natuurlijk. Op dat moment zit er zeker genoeg hormoon in je urine om een zwangerschap aan te tonen. Helaas bleek een paar keer dat ik overtijd was, maar niet zwanger. Best een teleurstelling. Deze keer besloten we daarom gewoon een tijdje te wachten. Het langste dat ik over tijd was geweest was tien dagen, dus pas daarna…

Op een maandagmorgen

Na die tien dagen kwamen er een aantal dingen tussendoor die we liever zonder mogelijke zwangerschap afhandelden. Sinterklaas, een sollicitatiegesprek, de verhuizing van mijn broer, die waren toch makkelijker zonder dat we uit wilden schreeuwen dat ik zwanger was. Toen dat allemaal voorbij was, Rogier en ik rustig samen thuis waren (Jim was bij opa en oma), besloten we het te wagen.

Niet zo spannend

Natuurlijk was het spannend, maar eigenlijk wisten we het wel. Ik vertoonde al de eerste symptomen van moeheid, gevoeligheid voor geurtjes en veranderde smaak en trek. Zoals altijd plaste ik in een plastic bekertje (ik kan niet over een stickie plassen), en zodra de test nat genoeg was kwam er een tweede streepje. Duidelijk! ZWANGER!

Rogier had toch nog even een “Oh shit!”-momentje. Maar gelukkig was hij er snel overheen.

Maar hoe lang?

En toen moesten we gaan bedenken wanneer die positieve ovulatietest was. Ik had elf november in mijn hoofd, maar kon me echt niet meer herinneren waarom. Ik kan me de datenight in kwestie bijvoorbeeld niet meer voor de geest halen. Rogier claimt van wel, en weet zeker dat “elf november de dag is”. Pun intended. Ik bel meteen de verloskundige voor een afspraak en de secretaresse rekent me voor dat ik dan ongeveer 28 oktober mijn laatste menstruatie heb gehad. Toen was een vriendin uit Engeland een weekje over… En ineens weet ik weer dat we dat weekend naar een halloweenfeestje gingen en ik hevig ongesteld was. Oja! Dat was te laatste keer dat ik uit geweest was en volgens mij ook de laatste keer dat ik alcohol gedronken had. J

Uitgerekend op…

Heel veel vertrouwen heb ik nog niet in deze data, maar stiekem reken ik alvast de uitgerekende datum uit: 4 augustus. Dat is de verjaardag van Rogier en van mijn broer. Dat zou wel héél grappig zijn. Al is de kans slechts heel klein natuurlijk…

 

Hoe lang wachtten jullie met het doen van de zwangerschapstest? En waarom?

 

 

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageren Sofie 1 december 2017

  Zo herkenbaar je verhaal! wachten duurt dan lang he! Leuk om je blogs te lezen!

 • Reageren Rosa Groen 15 maart 2017

  Gefeliciteerd!!! Ik hoopte hier al heel lang op voor jullie! Dank voor het laten weten. Echt heel leuk. Wij hebben nu ook twee en ik wil (en kan natuurlijk) niet meer terug. Heerlijk, alles opnieuw beleven. Voor ons ook voor het laatst, maar dat met een beetje pijn in mijn hart. Extra genieten!
  Veel sterkte en plezier ook,
  Gr Rosa

 • Reageren Sanne Akkerman 13 maart 2017

  19 weken alweer, jeetje wat heb je het lang voor je kunnen houden haha. Zo leuk voor Jim dat hij er een broertje of zusje bij krijgt. Als je al zover bent, heb je dan ook de combinatietest etc laten doen? Of wilden jullie dit niet?

  • Reageren Elisabeth 13 maart 2017

   Wij hebben er niet voor gekozen, maar we worden door mij leveraandoening heel erg goed in de gaten gehouden met echo’s. Dat scheelt n hoop ongerustheid ?

 • Reageren Josan 13 maart 2017

  Gefeliciteerd! Het zorgt wel weer voor nieuwe inspiratie 🙂
  Ik was een paar dagen te laat met mijn menstruatie. Maar omdat ik ging zwemmen, wilde ik weten waar ik aan toe was en of dat gewoon kon. Dat kon dus.
  Josan onlangs geplaatst…Zo verminderde ik mijn dochters eczeemMy Profile

 • Reageren Jess 12 maart 2017

  Bij Ellie was het van de eerste keer prijs, dus heb ik maar één keer mogen testen en dat deed ik 3 dagen voor men menstruatie (mega vroeg, maar ik kon echt niet wachten) en zag meteen twee streepje. Knap dat je zo lang kon wachten, ik zou gek worden, haha

 • Reageren Noelle 12 maart 2017

  Ik ben al 3 maanden niet meer ongesteld geweest nadat ik gestopt ben net de pil. Heb al minstens 6 testen van allerlei merken gedaan. Maar allemaal zeggen ze negatief. Ik heb ook geen symptomen alleen hongeriger dan normaal. Ik zal maar eens naar de huisarts gaan zeker.

 • Reageren Rebecca 12 maart 2017

  Gefeliciteerd!
  Lijkt me toch best moeilijk zolang te wachten, haha!

  Ik was nooit overtijd, bij mijn dochter testte ik twee dagen daarna een negatieve test. Pas vijf dagen daarna een positieve test. Bij mijn tweede dochter testte ik vier dagen voordat ik ongesteld moest worden positief (ik moest testen van mijn man, hij wist het zeker).

 • Reageren Malou 12 maart 2017

  Leuk zeg! Ik heb meteen een test gedaan toen het ‘mocht’ haha, later bleek ik toen precies 4 weken te zijn.
  Malou onlangs geplaatst…DIY; knuffellettersMy Profile

  • Reageren Nina L. 12 maart 2017

   Ik ben door de pil heen zwanger geworden dus pas een test gedaan toen ik echt iets niet voelde kloppen (misselijkheid, zweten,… Zoals bij eerste zwangerschap) Ik bleek al bijna 7 weken ver te zijn.

 • Reageren Kim 12 maart 2017

  Superleuk, gefeliciteerd!! Ik ben 24-7 uitgerekend en ik denk dat ik ongeveer tegelijk met jou heb getest. Bij de eerste zwangerschap hebben we helemaal geen test gedaan, pas met 11 wkn de termijnecho. In het begin testte ik juist elke maand (“oeh, al bijna over tijd” :-)) dat was vervelend dus hebben we het maar helemaal los gelaten!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Populaire berichten

  Follow