23 juli 2015

De oplossing voor stukgetrokken kettingen: Bijtkettingen

20150716_075647

Ik zelf draag eigenlijk nooit kettingen, maar de meeste oma’s en (oud)tante’s van Jim wel. Mijn moeder doet zelfs speciaal een mooie kleurige ketting om, omdat hij daar zo verliefd naar kijkt. Ze maakt zelf kettingen, heeft er naar eigen zeggen veel te veel, meer dan ze kan dragen, en vind het daarom niet erg als er één kapot getrokken zou worden. De andere dames zouden dat  toch minder waarderen, denk ik.

Een ketting is inderdaad een leuk speelgoedje om een baby mee te vermaken, maar het gevaar bestaat dat hij stuk getrokken wordt. Romy van LovelyMomma maakte dit mee, en ze bedacht de volgende oplossing: speciale sieraden, met grote hangers en kralen gemaakt van veilige materialen. Ik vind het een heel goed idee, en de kettingen zijn superleuk! Dit is de link naar de webwinkel, ik ben zo enthousiast dat ik er meteen twee besteld heb.

https://i0.wp.com/images.ttcdn.co/media/i/product/305408-f85a46627e704b49800c67754a4efb78.png?resize=500%2C317

De Rocky ketting blauw/groen

Deze stevige chunky ketting.

Pineapple pendant green

Pineapple pendant green

En deze met een ananas, ik vind alle kleertjes met ananassen ook zo leuk die nu in de winkels liggen.

 

Ze waren meteen de volgende dag binnen, helemaal goed dus!

De hangers zijn gemaakt van siliconen (FDA approved, dus vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, Phtalate, lood en andere giftige stoffen). Dit materiaal wordt ook gebruikt voor babyspenen en bijtringen. Veilig dus en Jim vindt het heerlijk om op te sabbelen en in te bijten.

De kettingen hebben een veiligheidssluiting die openspringt als er te hard aan getrokken wordt. Dat is maar goed ook, want het is dus heel leuk om aan de hangers te trekken! En je wil tenslotte niet door je baby gewurgd worden.

De kettingen zijn gemakkelijk schoon te maken met een sopje en zijn vaatwasserbestendig.

 

Om de een of andere reden lukt het me maar niet om goeie foto’s te maken, maar hier is er één van de ananas waar Jim mee speelt terwijl hij op mijn schoot zit.

Jim met bijtketting - hij vindt hem echt leuk hoor!

Hij vindt hem echt leuk hoor!

En hier een reeks van de Rocky ketting die mijn moeder om heeft.

 

Zoals je misschien weet zijn we op het moment op vakantie in Griekenland. Tijdens de vliegreis had ik de ‘pineapple pendant’ om, en het was ideaal om hem bezig te houden. Ik had het Natursutten speentje ook aan de ketting gehangen, kon hij kiezen wat hij wilde, troost of spelen. Ik denk dat het de reis zeker vergemakkelijkt heeft voor hem. En voor mijn vriend en mij dus ook, haha!

 

Mijn persoonlijke ervaring

Pluspunten:
  • Veilig
  • Hygiënisch
  • Leuk voor baby
  • Leuk voor mama
Minpuntje:
  • Moeilijk om foto’s te maken van je kleintje als die op je schoot binnen kettinglengte zit 😉

Eindoordeel

Hele fijne combo dit, tegelijk geld aan jezelf en je kleintje uitgeven. Echt een aanrader!

 

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge