6 december 2015

De meest gelezen artikelen van november (+spam je blog)

Bezoekersaantallen

Er is alweer een maand voorbij, dus tijd voor een nieuw maandoverzicht. Welke artikelen werden het meest gelezen in november, welke werd het meest gevonden via Google, wat was het beste ‘gerecycelde’ bericht en wat was de flopper van de maand?

Nieuw deze maand is wat ik verdiend heb met banners. Ik schreef eerder deze maand al een artikel over de banners van Just Premium die ik op mijn blog heb, het leek me leuk om met jullie te delen wat ze opgeleverd hebben.

En zoals iedere maand geef ik de bezoekersaantallen erbij, gewoon om dat ik die stiekem ook wil weten van andere bloggers. Ben je benieuwd naar de totale bezoekersaantallen van deze en afgelopen maanden? Bekijk dan dit overzicht.

Best gelezen artikel van november

Opvolgmelk of koemelk vanaf 1 jaar? De verschillen op een rij (8769 x)

melk collage

Dit artikel stak met kop en schouder boven de rest uit. Het werd goed gedeeld op Facebook en zoals met ieder artikel waar dat voor geldt, heb ik het een handje geholpen door het een week betaald te promoten. Nu maar hopen dat het in de toekomst veel via Google gevonden zal worden.

Ik laat hem wel eens huilen… (699 x)

krokodillentranen

De best of the rest was dit artikel. Het wakkerde veel discussie aan, met name op Facebook.

Gastblog: het voedingsverhaal van Miranda en Liam (574 x)

miranda roverts

Een heel fijn en positief verhaal over borstvoeding!

Best gelezen gerecycelde artikel

10 dingen over borstvoeding die ik niet bedacht had voor ik er aan begon (10.721 x)

Ik heb het al vaker verteld, dit artikel doet het zo goed op Facebook dat ik het standaard voor één euro per dag promoot. Het afgelopen weekend werd het echter ineens veel geliked en kwamen er veel nieuwe reacties onder. Daardoor schoot het aantal keren dat het bericht gelezen was omhoog. Op dit moment is dat trouwens nog steeds zo. Dit was natuurlijk niet gebeurd zonder de betaalde promotie. Dat kost wat, maar ik vind het wel grappig om te bedenken is dat ik er €30,- aan besteed heb deze maand, en dat die 10.721 pagina-views heeft opgeleverd, dus 0,028 eurocent per view.

Best gelezen artikel via Google

recepten kabocha pompoen

Je kan een hoop doen met een kabocha pompoen (176 x)

Net als vorige maand, al denk ik echt dat het de komende maand minder zal worden, want het seizoen zal al wel bijna afgelopen zijn, toch?

De flopper van de maand

5 redenen dat de Late Show met Stephen Colbert hier ook uitgezonden moet worden (14 x)

De rest van Nederland is niet geïnteresseerd blijkbaar…. Maar echt, bekijk de filmpjes even, ze zijn geweldig! En misschien wordt je wel overtuigd.

En wat verdiende ik met die banners dan?

Ik was heel blij met de bezoekersaantallen deze maand. Erg verbaasd zelfs, iedere maand denk ik weer dat het volgende maand niet beter kan, hoop ik ongeveer hetzelfde en ben ik bang dat het minder zal worden. Gelukkig werd mijn blog deze maand weer vaker bezocht dan vorige maand. Niet bij iedere view wordt er een banner getoond (lees hier hoe dat zit). Deze maand was het totaal aantal vertoningen 3793. Het gemiddelde eCPM was €3,92 dus de totale opbrengsten waren €14,88. Nee, ik wordt er dus niet rijk van, maar dat hoefft ook niet. Alle beetjes helpen!

 

Het was een mooie maand. Fingers crossed dat het volgende maand weer zo gaat! Hoe ging jouw blog de afgelopen maand? Wat waren jouw best gelezen artikelen? (Ja, linken mag, graag zelfs! 🙂 )

 

 

 

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageren Fleur 7 december 2015

  Wat leuk dat je zo open bent over je cijfers! Mijn beste gerecycelde artikel was het haakpatroon voor een sneeuwvlok (http://www.mizflurry.nl/2013/01/patroon-sneeuwvlok-haken.html, 2972x) en mijn beste nieuwe post was die over Sintspiratie (http://www.mizflurry.nl/2015/11/sintspiratie-7-leuke-sinterklaaslinks.html, 852x)

  • Reageren Elisabeth 7 december 2015

   Ja dat haakpatroontje, grappig dat dat t ineens zo goed doet 🙂

 • Reageren Paula 7 december 2015

  Leuk om de maandelijkse resultaten te lezen!
  Omdat ik huilende babies eigenlijk heel aandoenlijk en ook heel lief vind (ik ben geen harteloze moeder hoor), de gezichtjes zijn zo expressief, ging ik nog eens goed naar Jim kijken. Bovenin op de foto zie ik een leeg doosje paracetamol, hahahaha, erg grappig. Dàt heb je wel nodig als huilen overgaat in krijsen.
  Sterkte alle moeders, het gaat allemaal weer over! Mijn zoon is gisteren 21 geworden, beetje ervaring dus ?.

 • Reageren Sophie 6 december 2015

  Ah interessant en artikelen schrijf je! Mijn meest bekeken artikel is deze: http://demooistesteraandehemel.nl/de-knop-ging-om/
  Een artikel over mijn weg naar geluk die ik nu sinds een jaar langzaam begin te vinden. Al moet ik zeggen dat ze niet zo vaak zijn bekeken als die van jou 😉
  Sophie onlangs geplaatst…Leven op de toppen van je kunnenMy Profile

 • Reageren Lisanne 6 december 2015

  Wat leuk om dit zo op deze manier te lezen. Ik zag dat ik je nog niet volgde via BL, dus dat heb ik nu maar wel even gedaan!

  Mijn best gelezen artikel van afgelopen maand is een goede oude ‘9 x dingen die mensen zeggen als ze horen dat je op Ameland woont’.
  http://younailedit.net/9-x-dingen-die-mensen-zeggen-als-ze-horen-dat-je-op-ameland-woont-2/

  x

 • Reageren Jodi - liefthuis 6 december 2015

  Wat gek hij pakt mijn commentluv niet. Naja neem gerust een kijkje op mijn blog.

  • Reageren Elisabeth 6 december 2015

   Liefthuis.nl dus!! 🙂

 • Reageren Jodi - liefthuis 6 december 2015

  Super leuk dit artikel. Ik ben een beginnende blogger over mijn spruit ( juni 2015) mijn lief mijn huis en mijn leven. Ik vind het heel leuk om de statistieken in de gaten te houden. Al zijn het nog maar minimale getallen natuurlijk. Wel heel leuk om een groei te zien.
  Mijn best gelezen artikel gaat over de zwangerschaps test. Heel leuk

 • Reageren Malou 6 december 2015

  Leuk overzichtje. Dit was mijn best gelezen artikel van november: http://www.madebymalou.nl/een-jaar-borstvoeding/
  Malou onlangs geplaatst…Win een Kidzroom rugzakMy Profile

  • Reageren Elisabeth 7 december 2015

   Ja, borstvoeding vind ik ook altijd leuk om te lezen! 🙂

 • Reageren Vlijtig Liesje 6 december 2015

  Leuk om te zien wat populair was op je blog. En top dat het promoten op Facebook zo goed werkt!

 • Reageren Michelle 6 december 2015

  Wat een leuk idee om de meest gelezen berichten en de floppers aan je lezers mee te delen! Echt super dat je hierin zo open bent 😀
  Ik ben een beginnende blogger en blog op LoemBo’s (loembos.wordpress.com) en daar schrijf ik over vanalles en nog wat, gaande van gluten- en lactosevrije recepten tot lifestyle, mode, werk… Neem gerust eens een kijkje en laat me weten wat er nog verbeterd kan worden 🙂
  xo Michelle

  • Reageren Elisabeth 6 december 2015

   O wat n interessat blig heb jij! Zo heftig als je gluten en lactosevrij moet eten… ik weet dat een oud zwangerschapsyoga maatje Vera dat ook doet. Kzal je blog eventjes doorgeven! 🙂

   • Reageren Michelle 6 december 2015

    Ja het was in het begin een grote verandering inderdaad! Nu ben ik er wel wat aan gewend, maar het is vaak nog wel jammer als je iets lekkers in de winkel ziet wat je niet mag hebben 😉
    En dankjewel, ik hoop dat ze er iets aan vindt 🙂

 • Reageren Nicole 6 december 2015

  Dat was ook echt een toffe blog over die koemelk. Goed uitgezocht. Mijn best gelezen bericht van november ging over de naam die moeders hun baby in de buik geven. Een codenaam, zodat ze zich niet verlullen en de echte naam zeggen: http://www.everyday-life.nl/2015/11/29/naam-baby-in-buik/

  • Reageren Elisabeth 6 december 2015

   Ja doet iedereen he? 🙂

 • Reageren Céline 6 december 2015

  Super interessant om te lezen! Ik vind het altijd leuk om de statistieken van anderen te bekijken. Bij mij stak mijn blogpost over mijn Bullet Journal er echt met kop en schouders bovenuit. Dat artikel zorgde zelfs voor de aller hoogste piek aan bezoekers die ik ooit op 1 dag heb gehad.
  http://withoutelephants.com/to-do-lijstjes-die-echt-werken-bullet-journal/

  • Reageren Elisabeth 6 december 2015

   Ja een leuk artikel is dat! Bij moleskin moet ik trouwens toch altijd eerst even schrikken: de huis van een échte mol?! Onee… 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge