5 april 2018

De iconische Stokke Xplory is vernieuwd!

Volgens mij kennen we hem allemaal wel: de Stokke® Xplory®. Deze kinderwagen heeft vele awards gewonnen en hij is gewoon ontzettend stylish. Ik vind het minimalistische typisch Scandinavische design tenminste prachtig. Het originele ontwerp is inmiddels al vijftien jaar oud. Tijd voor een update dus, dachten ze bij Stokke.

Stokke Xplory with Black Chassis. Stokke Stroller Seat, Brushed Grey.

Hoe is de Stokke Xplory verbeterd?

Eigenlijk zijn op wel elk vlak verbeteringen aangebracht, zowel praktisch als wat de looks betreft. Centraal staat het dichter bij elkaar brengen van het kindje en de ouder om zo de band te verstevigen. Stokke heeft goed naar ouders geluisterd bij het ontwerpen: ouders hebben nu meer keuze wat betreft kleur en materialen, een ruimere boodschappentas, verbeterde opvouwbaarheid en een vernieuwde reiswieg.

De verbeterde reiswieg

De reiswieg van de Xplory heeft een vernieuwd draaghandvat, bekleed met duurzaam zwart of bruin kunstleer. Zo kun je gemakkelijker de wieg van de kinderwagen tillen. De wieg is aan de buitenkant bekleed met stof en er zitten twee vakken in voor de nodige bergruimte. In de reiswieg ligt een luchtdoorlatend milieuvriendelijk matras. Je kunt je kindje er dus met een gerust hart in leggen. Je kunt de reiswieg gebruiken tot je kindje ongeveer zes maanden is.

Ergonomische zitting

Waar ik vooral aan denk bij de Stokke Xplory is dat die in hoogte verstelbaar is. Deze functie is nog meer verbeterd. Zelfs de kleinste baby’s kunnen comfortabel liggen. Stokke heeft samen met een fysiotherapeut de voetsteun aangepast. Baby’s beentjes krijgen optimale steun en hoeven dus niet te bungelen.

In dit filmpje kun je mooi zien op hóeveel manieren je de Stokke Xplory kunt verstellen.

 

 

Meer opbergruimte

Stokke kreeg veel verzoeken van ouders voor meer opbergruimte in de kinderwagen. Hun antwoord? Een uitneembare, ruime boodschappentas. Persoonlijk vind ik dit een superoplossing. Ik gebruik de kinderwagen vaak bij het boodschappen doen, en een boodschappentas die perfect onder de kinderwagen past zou een uitkomst zijn. De tas heeft een inhoud van wel 32 liter en is bovendien gemakkelijk schoon te maken.

 

Check die mega tas!! – Stokke Xplory with Black Chassis and Stokke Stroller Seat, Brushed Grey.

Luxe materialen

De reiswieg is nu dus aan de buitenkant bekleed, maar er is nog meer verbeterd. Er zijn vele materiaal- en kleuropties toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van Lilac en Grey, Athleisure (mesh) Pink of Grey of de mooie basiskleur Lotus Pink. Ook zijn de stoffen waterafstotend en bieden ze UPF 50 bescherming voor je kindje.

En nog veel meer…

Verder heeft de Stokke Xplory de volgende features:

 • Verstelbaar, ergonomisch handvat voor verschillende hoogtes
 • Verlengde kap met goede ventilatie
 • Vergrendelbare zwenkwielen
 • Uitneembare baby-inzet voor het zitje, voor baby’s
 • Mogelijkheid om zitting zowel naar ouder als naar buitenwereld te richten
 • Reiswieg geschikt vanaf geboorte tot 9 kg
 • Zitting geschikt vanaf 6 maanden tot 15 kg
 • Keuze uit zwart of zilver frame
 • Keuze uit zwarte of bruine kunstleren handvat
 • Keuze uit tien soorten stoffen

 

Op stokke.nl vind je het volledige assortiment accessoires. De vernieuwde Stokke® Xplory® is beschikbaar vanaf €1049,-.

 

 

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Senna 8 juni 2018

  Ziet er leuk uit! Heb al vaker positieve dingen gehoord over dat merk.

 • Reageren Suuz 6 april 2018

  Ik mis toch wel het belangrijkste: geen gestuiter meer met dat hele plastic ontwerp. Na m’n dochter (inmiddels 11) dacht ik: als ik ooit nog een kind krijg wil ik een stokke. Inmiddels ben ik bijna uitgerekend en gaf ik in t begin vd zwangerschap aan: kijk maar rond, maar t wordt sowieso een stokke.

  Boy was I wrong. Een en al plastic fantastic, lopen over onregelmatig wegdek was een groot gestuiter en geratel, na opvouwen bleef er nog een superlang frame over. Vergeleken met bijv Joolz en Bugaboo was de tijd echt stil blijven staan.

  Ik was even ‘bang’ dat t nu alsnog de wagen van m’n dromen was geworden en dat ik misschien spijt zou hebben van m’n wagen. Maar da’s dus niet t geval.

  Inmiddels zijn de meeste kinderwagens trouwens al een stuk hoger met bak en wandelwagen. Scheelt bijna niets meer.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge