7 augustus 2015

De eerste keer sinds ik moeder ben dat… een vriendin bevalt

hartje muisjes

Dat is zo anders… ik leefde altijd al mee met zwangere vriendinnen, familie en collega’s, dacht ik, maar nu is dat écht veel intenser, merk ik.

Voor ik zwanger werd was het een soort van “O ja, die en die is zwanger. Hoe zou het gaan… Of zou ze al bevallen zijn?” Toen ik zwanger was vond ik het superspannend, “Hoe voel jij je? Ben je al bevallen? Hoe was dat?” Maar nu leef ik echt oprecht mee.

De eerste na mij is nu net bevallen. Ik denk iedere dag wel aan haar en baby. “Hoe zou het gaan? Zouden ze het ziekenhuis al uit mogen? Ojee, misschien moet zij wel eerder dan baby, dat kán toch niet? Ik hoop dat ze de kaart en het verhaaltje leuk vindt… zou ze borstvoeding geven en zou het lukken? Ik durf het niet te vragen, straks voelt ze zich aangevallen… ” en zo bedoel ik het echt niet, ik wil haar gewoon steunen en laten weten dat ik met haar meevoel!

Want écht dat doe ik. Zeg maar tot tranen geroerd en mijn dag is goed als ik iets positiefs hoor, ik ben een beetje sip als ik iets minders hoor. Maar stop alsjeblieft niet met eerlijk je gevoelens delen hoor, want dat helpt enorm en ik vind het echt niet erg! Sharing is caring, weet je wel…

 

Wat ik dus probeer te zeggen: “Sterkte lieverd, ik (en je andere vriendinnen en familie) zijn er voor je, zoals jij er ook altijd voor ons bent. Je kan alles bij ons kwijt, geneer je niet. We leven met je mee!”

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Bregje 8 augustus 2015

  Wat lief van je! Herkenbaar ook, je wilt ze graag steunen, maar je niet opdringen. Grappig is dat ik zelf geen moment berichtjes als opdringerig heb ervaren in mijn kraamtijd en daarna. Je vriendin is vast heel blij met jouw steun!

 • Reageren José 8 augustus 2015

  Aah! Ik kan me zo goed voorstellen dat het anders is. Mijn schoonzus is zwanger en ook bij de zwangerschap heb ik al dat ik veel nieuwsgieriger ben. Hoe gaan zij het allemaal aanpakken? Hoe voelt ze ze? Wat gaat ze doen met borstvoeding? Wanneer begint haar buik te groeien? Je weet wat het is (al is elke zwangerschap natuurlijk anders), je hebt het meegemaakt en kunt er over meekletsen. Je kunt zelfs wat tips geven voor kwaaltjes die je zelf ook had. Super leuk! Vriendinnen van mij zijn (nog) niet zwanger.

 • Reageren Nanouk 7 augustus 2015

  Ah ja herkenbaar! Al zijn mijn vriendinnen allemaal absoluut niet zwanger… Geen idee hoe t zo heb gelopen, maar de enige vriendinnen die zwanger zijn heb ik leren kennen tijdens mn zwangerschap. Alle vriendinnen van daarvoor doen gewoon niet aan baby’s… Ach ja die komen vanzelf dan wel 😉 en dan ga ik ook zo intens meeleven hihi enne denk dat die vriendin al je opmerkingen, vragen of berichtjes zal waarderen. Daar ben je vriendinnen voor toch!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge