12 augustus 2016

Daar wil ik wel een beschuitje mee eten

Daar wil ik wel een beschuitje mee eten – Ik lust helemaal geen beschuit. Als er iets is dat ik probeer te voorkomen is het wel beschuit eten. Zelfs na de geboorte van Jim heb ik de beschuit met muisjes geweigerd. Maar toch denk ik het. Heel vaak. Vandaag bijvoorbeeld. Ik kijk in de Kiosk of er een leuk blad ligt. Ik scan de covers van de tijdschriften die er liggen. Op de Linda: Thijs Römer over drinken en daten.

Daar wil ik wel een beschuitje mee eten

Daar wil ik wel een beschuitje mee eten

Het is ongelofelijk hoe sommige reclame slogans zich in mijn hoofd hebben geworteld. En hoe vaak ze naar buiten komen. Onwillekeurig, onverwacht, maar héél vaak.

Ik ben niet religieus opgevoed. Ik ging wel naar een protestants christelijke basisschool, maar wat er is bleven hangen heb ik duidelijk in de categorie fictie gearchiveerd. Geen waarschuwingen van de pastoor over vagevuur en branden in de hel die door mijn hoofd schieten. Maar reclameslogans. Die me constant vertellen wat goed is, wat ik moet eten, wat cool is. Ik vind het niet gek dat de scholieren van tegenwoordig zoveel Red Bull drinken. Ze hebben toen hun hersenen nog gevormd werden iets te vaak “Red Bull geeft je vleugels” gehoord. Ze geloven het in hun diepste binnenste. Ook al vertelt het verstandige stemmetje in hun hoofd dat het onzin is.

Net zoals het stemmetje in mijn hoofd me verteld dat deze slogans geen waarheden zijn. Maar toch denk ik ze.

 • “Verbeter het milieu begin bij jezelf”
 • “Daar wil ik wel een beschuitje mee eten”
 • “Even Apeldoorn bellen”
 • “Een beetje vreemd maar wel lekker”

Er zijn er nog veel meer, maar dit zijn degenen die bijna dagelijks door mijn hoofd spoken.

Het beschuitje eten staat in mijn hoofd overigens voor iets heel anders dan waar het voor bedoeld is. Als naïeve (pre)tiener dacht ik serieus dat het stond voor beschuit met muisjes. Dus dat je wel kinderen wilde met iemand. Nu weet ik inmiddels wat het wel betekent, maar snap ik nog steeds niet hoe beschuit bij het verhaal komt kijken.

Ik wil dus geen beschuit eten. Dat is één. Maar ik wil nog veel meer niet. Ik wil bijvoorbeeld niet eens wakker worden naast Thijs Römer. Ik wil eigenlijk niet eens een one night stand met hem, en dan wegsluipen voor hij wakker is. Nee, eigenlijk wil ik alleen maar, in die paar minuutjes tussen het moment dat mijn hoofd mijn kussen raakt, en ik in slaap val, even fantaseren hoe het zou zijn. Wat als…

En dan de volgende morgen verfrist wakker worden, naast mijn eigen ‘echte’ man. Omdat mijn kleine mannetje me springend in zijn bedje laat weten dat hij wakker is, en het echte leven kan beginnen.

 

Heb jij ook van die reclameslogans door je hoofd spoken? En welke zijn dat dan?

 

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Paula 13 augustus 2017

  Je bent jong en je wilt wat

  ??? ik ben 64

 • Reageren Melissa 15 augustus 2016

  Mijn kinderen roepen al een paar weken lang, een paar keer per dag: “Kruidvat, steeds verrassend altijd voordelig!” ?

 • Reageren MetMirjam 13 augustus 2016

  Het liedje van de Salades van Johma haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Nee joh, ga je minder werken om bij je kind te zijn?My Profile

 • Reageren Jess 12 augustus 2016

  ‘Hou het vers met Toppits’
  Wat Resaarcle zegt, die ook!!
  ‘Mercurochrome, superpleisters voor superhelden’

  Ik kan door blijven gaan, ik ben een goede ontvanger voor slagzinnen en catchy deuntjes.

 • Reageren Resaarcle 12 augustus 2016

  Ik zit al eens met ‘Carglass herstelt, Carglass vervangt.’ Of Tvvideohifielectromultimedia’. Zeer lastig! ?

  • Reageren Resaarcle 12 augustus 2016

   En ook ‘een rietje voor Sofie’tje’!!

   • Reageren Elisabeth 12 augustus 2016

    Is dat van de taksi reclame?

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge