8 september 2015

Boekjes voor baby’s vanaf 3 maanden

Ja, ze zijn er echt. Boekjes speciaal voor baby’s van 3 tot 6 maanden! Dat wist ik niet toen Jim zo oud was…

taf toys babyboekje

Vanaf 3 maanden

De eerste maanden houden baby’s van afbeeldingen met sterke contrasten in zwart-wit. Vanaf drie maanden wordt de aandacht getrokken door patronen in combinatie met felle kleuren. De relatief ongetrainde babyogen worden hierdoor gestimuleerd. Door naar de patronen en kleuren te kijken worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd.

Je baby begrijpt nog niet wat je zegt, maar vind het wel heel gezellig om met je samen te zijn en naar het boekje te kijken en het is erg leerzaam. Lees bijvoorbeeld deze voorleestips van de Boekstart (van de bieb), of dit artikel van Ouders van Nu, of dit van mama enzo.

Boekjes met patronen

Uitgeverij Oogappel heeft verscheidene boekjes met patronen om de baby-hersentjes te stimuleren.

Dit boekje voor je baby vanaf 3 maanden kun je in de wieg of box zetten.

Dit knisperboekje heeft nog een extra sensatie: geluid. Dat vindt Jim ook altijd leuk.

 

Zachte babyboekje voor in bad

Verder zijn die zachte plastic gevoerde boekjes die ook in bad kunnen heel leuk voor baby’s. Dit zijn de best verkochte bij bol.com.

Dikkie Dik! Altijd favoriet natuurlijk.

Rupsje Nooitgenoeg! Het allerleukste boek van Eric Carle.

Lange oren…

Dieren van Dick Bruna

Kleine huppel

 

Ik vind het hartstikke leuke boekjes. Had ik geweten dat er speciale boekjes voor baby’s van drie maanden waren had ik zeker één van die patroonboekjes aangeschaft. Gelukkig hadden we wel een badboekje en een knisperboekje. Die vond hij inderdaad erg leuk.

Ook leuk

Wat we trouwens ook hadden… Niet echt een boek, maar dit stoffen uitvouwboek van Taf Toys heeft wel vormen en texturen. En je kan het gewoon vastmaken aan de rand van het ledikant. Ach, zo slecht hebben we het dus niet gedaan met Jim.

taf toys babyboekje
Taftoys Babyboekje

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageren mieke 14 januari 2016

    Die voor aan de rand van de box hebben wij ook! En het dikkie dik badboekje! (Maar wij hebben sowieso veel van dikkie dik,zelfs een grote slapende dikkie dik op de muur boven zijn bed geschilderd )

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge