4 oktober 2015

De meest (en minst) gelezen artikelen van september – met bezoekersaantallen

Bezoekersaantallen

Bij Joyce van MamaKletst zie ik iedere maand een overzicht van haar best gelezen posts voorbij komen. Ik vind het altijd erg leuk om te zien welke onderwerpen het nou goed doen en ik vind het heel stoer dat Joyce onder haar posts de lezersaantallen deelt. Als ik iets stoer vind wil ik het ook natuurlijk, dus bij deze, de best gelezen posts van mijn blog in september.

Ik heb er lang over getwijfeld, maar ik heb besloten om de bezoekersaantallen er ook bij te zetten. Dit vind ik heel spannend, maar ik ben erg van de eerlijk- en openheid dus ik doe het toch. Ben je benieuwd naar de totale bezoekersaantallen van deze en afgelopen maanden? Die kun je hier vinden.

En wat me ook leuk leek: de floppers van deze maand! Want stiekem wil ik die ook weten van andere bloggers. Van je fouten leer je, niet waar? ūüėČ

De meest gelezen blogs van september

 1. Wat denkt papa nou over die borstvoeding? (2096 x)
 2. 5 baby-snacks die eigenlijk niet zo verantwoord zijn, maar ik lekker toch geef (1728 x)

Dit waren de twee artikelen die verreweg het meest gelezen werden. Ze staken echt met kop en schouders boven de rest uit. Op één een borstvoedingspost, kan ook bijna niet anders, posts met dat onderwerp worden meestal goed gelezen op mijn blog. Op twee een volgens mij voor andere moeders erg herkenbare post, over tussendoortjes die je je baby zou kunnen geven. Persoonlijk vind het lastig en geef dus wel eens iets ongezonds. Ik heb ook veel tips gekregen van jullie voor gezonde alternatieven, daarvoor veel dank!

De minst gelezen blogs van september

En dan de twee floppers:

 1. Minireview: carrot cookie van de Kiosk (36 x)
 2. De zwarte Pieten-discussie (47 x)

Ik wist het eigenlijk wel toen ik deze blogs¬†schreef, hier zit niemand op te wachten. Maar terwijl ik die carrot-cookie post schreef zat ik in de trein van Nijmegen naar Haarlem en ik moest toch wat doen om mezelf bezig te houden?! En die zwarte Pieten post had ik echt nodig om even mijn hart te luchten. Veel dank aan Sanne en Nicole dat jullie toch even een lieve reactie gaven.¬†Kan ik de rest van jullie verleiden om deze blogposts¬†toch even te checken? Ze zijn¬†best grappig hoor! Al zeg ik het zelf…

De best gelezen blogpost via Google

Dat kruis op de Nutrilon-verpakking, helpt het echt? (471 x)

Blijkbaar is het meer mensen opgevallen en vragen meer mensen zich af of het werkt. Het blog wordt nog steeds dagelijks gevonden en gelezen via Google. Af en toe komen er zelfs nog nieuwe reacties op. Van een Chinese dame bijvoorbeeld die vertelt dat het inmiddels bekend is in China dat de pakken wel gewoon gebruikt kunnen worden. En van een Chinese vader, die gewoon Nutrilon voor zijn baby wil kopen en niet altijd zo vriendelijk behandeld wordt. Tsja, dat kan ook natuurlijk!

In elk geval zijn er een hoop mensen in ge√Įnteresseerd en volgens mij geef ik niet de antwoorden die ze zoeken in het artikel. Ik heb daarom een e-mail naar Nutricia gestuurd met de vraag of ze er misschien in een statement iets over willen zeggen, dan kan ik de link in het artikel zetten. Ze hebben gereageerd dat ze er mee bezig zijn, dus ik wacht af.

De best gelezen ‘gerecycelde’ post

10 dingen die ik niet bedacht had over borstvoeding voor ik er mee begon (6313 x)

Dit is mijn persoonlijke favoriet, en ik link er daarom vaak naartoe. Ook post ik hem nog weleens in borstvoedingsgroepen op Facebook en heb ik hem nog een keer op mijn eigen Facebook-pagina gepost.  Dit wordt wel eens het recycelen van een post genoemd.

Ik zal nu (weer) h√©√©l eerlijk zijn en bekennen: Ik heb gemerkt dat er vaak op deze posts geklikt wordt via Facebook en daarom heb ik deze post gepromoot. Dit betekent dat ik Facebook ‚ā¨1,- per dag¬†betaal om mijn post op de tijdlijn van mogelijke lezeressen te plaatsen. Als die het bericht liken zien hun vrienden het ook en kunnen die mogelijk ook op mijn blog klikken.

Ik doe dit dus omdat ik hoop dat de mensen die het artikel lezen het leuk vinden, verder rondkijken op mijn blog en vaker terugkomen. En wie weet liken ze het Facebook-bericht en krijg ik op die manier nog meer traffic naar mijn blog. September heeft 30 dagen, dus ik heb er in totaal ‚ā¨30,- aan uitgegeven. Die 6316 lezers komen daar natuurlijk niet allemaal vandaan, maar wel grotendeels. Je zou daarom kunnen zeggen dat ik een halve cent per lezer betaald heb. En nou maar hopen dat jullie terug komen! ūüėČ

 

Zo, heel eerlijk over mijn bezoekersaantallen, én waar ze vandaan komen. Best spannend, ik ben erg benieuwd wat jullie daar van denken. En wat vinden jullie ervan dat ik Facebook gebruik voor betaalde promotie?

 

 

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageren De 5 best gelezen blogs van oktober (met bezoekersaantallen √©n een hilarische Google zoekterm) 10 juni 2016

  […] dan nog iets nieuws! Ik ben ge√Įnspireerd door de openheid van Elisabeth van Alweer een nieuwe moeder blog en daarom zet¬†ik er ook het aantal views bij. Spannend vind ik dat […]

 • Reageren nathalie 6 oktober 2015

  Wat leuk om te lezen. Zou ik misschien ook eens moeten doen hahaha. Ik heb blijkbaar een beetje een constante. Een keertje zijn mijn aantallen in de lucht geschoten over een review van de beruchte babybjorn carrier (de nieuwe versie). Hij was nochtans heel kritisch! hahahaha

 • Reageren Saskia 5 oktober 2015

  Wat een leuk idee om ook je bezoekersaantallen erbij te zetten. Wat een groot verschil ook tussen je meest en minst gelezen artikelen!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Taart, verjaardag & LegoMy Profile

 • Reageren Jos√© 4 oktober 2015

  Stoer hoor! En wat een bezoekersaantallen. Tuurlijk vind iedere blogger het leuk om bij te houden hoeveel bezoekers er op hun blog komen. Anders kun je ook wel een dagboek bijhouden. Ik ga mijn bezoekersaantallen maar niet delen. Dat zijn er maar zo’n 50 per blogpost, haha!

  • Reageren Elisabeth 4 oktober 2015

   Nou daar zit ik bijna altijd bij hoor ūüėČ

  • Reageren Nanouk 30 oktober 2015

   hihi en ik ben er daar ook eentje van!

 • Reageren Nanouk 4 oktober 2015

  Ik snap helemaal dat je dat eng vindt! Er rust een soort van taboe op… Denk omdat bloggen een hobby is en hoort te zijn, je doet het voor je eigen plezier en dus moet het niks uitmaken hoeveel bezoekers je krijgt, maar stiekem (of niet zo stiekem) wil iedere blogger gewoon heel graag gelezen worden en dus doen die stats er wel toe. En dit geldt natuurlijk helemaal voor geld verdienen met bloggen, dat is helemaal een taboe. Of zit er naast en is er een andere reden? Ik ga misschien volgende maand ook mn stats erbij zetten. Vind t iig erg stoer dat je dit doet en hoop dat meerdere bloggers er open over van zijn ūüôā

 • Reageren maai 4 oktober 2015

  leuk artikel. Vind het altijd wel heel interessant. Maar vraag me stiekem wel af waarom je het zo spannend vindt. Vind ik ook hoor, maar waarom is het zo’n issue je bezoekersaantallen te delen? Ga zo even kijken naar je gedeelde artikelen. Liefs

  • Reageren Elisabeth 4 oktober 2015

   Ja juist omdat niemand het doet! Ze zullen er wel een reden voor hebben, toch?

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge