4 augustus 2016

De beste tips om je dreumes Pokemon Go verslaafd te maken

Je dacht misschien dat Pokemon Go iets te moeilijk was voor een dreumes, maar ik ben er achter gekomen dat dat helemaal niet zo is. Ik begon met Pokemon Go, omdat ik dacht dat het wel een goede manier zou zijn om mezelf bezig te houden tijdens wandelingetjes en fietstochtjes met Jim. Jim is een echt buitenkind. Het liefst zou hij zes keer per dag een tochtje maken. Dat vind ik zelf een beetje veel. Vond, want nu, met Pokemon Go, is het veel interessanter. Jim vindt het allemaal prima, zolang hij maar lekker buiten is. Hij begint zelfs al een beetje mee te spelen, al moet ik nog wel wat trucjes gebruiken om hem tevreden te houden. Dit zijn mijn tips.

Weet je niet wat Pokemon Go is? (Hoi mam!) Lees dit dan even.

De beste voertuigen om Pokemon Go te spelen met je dreumes

Wandelwagen

De wandelwagen lijkt de makkelijkste keus om Pokemon Go te spelen. Je zet je dreumes er gewoon in, die kan geen kant op, kan jij lekker je ding doen. Je rijdt gewoon van Pokemon naar Pokemon en geeft af en toe een Liga of een pakje Wicky aan. Dat kan zelfs zonder te kijken. Prima manier, maar zelf vind ik dat een beetje saai. Misschien zelfs een beetje passief. Begrijp me goed, ik verzamel ook wel eens een Pokemon terwijl Jim in de wagen zit hoor. Als we op weg naar de supermarkt zijn bijvoorbeeld, maar als Jim en ik er écht op uit gaan om te Pokemonnen gebruik ik liever een andere manier om hem te vervoeren.

Fiets

Met onze mamafiets met voorzitje is het Pokemon Go spelen al iets interactiever. Ook kun je natuurlijk veel grotere afstanden afleggen per fiets. Pokemon Go dreumesIk vind het echter heel lastig om te fietsen, met één hand aan het stuur en in de andere hand mijn telefoon. Ik ben sowieso al klunzig, en met een bewegende dreumes van bijna 14 kilo aan mijn stuur is het al helemaal oppassen geblazen. Ik doe het daarom maar gewoon niet.

Driewieler (met hendel om te duwen)

Mijn favoriete vervoersmiddel om Pokemon Go met Jim te spelen is absoluut onze Nijntje driewieler. Deze heeft een hendel waar je als ouder mee kan helpen duwen en sturen. Zo heeft je dreumes het gevoel dat hij alles bepaalt, maar als het nodig is neem jij het over. Handig als je een Pokemon op de kaart tegenkomt.

Hoe interesseer je je dreumes in Pokemon Go?

Dan ben je op weg, maar hoe zorg je er dan voor dat je dreumes Pokemon Go wíl spelen? Hij moet wel dezelfde kant als jij uit willen natuurlijk. Ik neem tenminste aan dat je niet op een krijsbui zit te wachten. Ik doe dat door mijn dreumes actief bij het Pokemon Go te betrekken. Als we een Pokemon tegen komen laat ik hem zien welke op mijn telefoon. Ik laat Jim zelfs een paar keer het balletje schieten (lukt toch niet). En dan doe ik het en roepen we samen “GOTCHA!”. Heel hard en dan lachen we heel hard en roepen we “Jaaaaaaaaaaa!” en “Hoera!!”. En dan gaan we verder.

De beste smoesjes om een dreumes mee te lokken richting een Pokemon

pokemon go dreumesHet ‘catch’-gedeelte van Pokemon Go vindt Jim nu al heel leuk, maar helaas lukt het me nog niet om hem de goede kant op te sturen door te zeggen dat daar een Pokemon zit. Ik heb daarom wat smoesjes bedacht om hem te goede richting in te sturen.

 • “Volgens mij zie ik daar een poes!”
 • “Oh kijk, daar loopt een hondje!”
 • “Nou Jim, ik geloof dat ik daar de auto van oma zie rijden.”
 • “Als we die kant op gaan komen we bij de eendjes.”

Enzovoorts. Opa, Elmo, Koekiemonster doen het ook erg goed.

Remember!

Heel leuk allemaal, dat Pokemon Go, maar doe wel voorzichtig. Om met de woorden van de app te spreken:

 • Remember to be alert at all times. Stay aware of your surroundings.

 

Jim en ik zijn verslaafd. Spelen jullie al Pokemon Go met je dreumes?

 

P.S. Delen van dit verhaal berusten op een kern van waarheid. Maar het overgrote deel is uiteraard verzonnen en overdreven, als reactie op alle recente Pokemon Go guides.

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageren Paula 5 augustus 2016

  ???????? en op welk level zit je?

  • Reageren Elisabeth 5 augustus 2016

   Bijna 5

 • Reageren Vlijtig Liesje 5 augustus 2016

  Leuke post met een originele invalshoek : )

 • Reageren Nanouk 5 augustus 2016

  Hahah mooi Elisabeth, dacht al wel dat t een beetje aangedikt is 😉 een beetje he.

  • Reageren Elisabeth 5 augustus 2016

   Klein beetje.

 • Reageren mama van Dijk 4 augustus 2016

  hilarisch maar ik vind t maar niks dat pokemon gevang. Fiets liever echt naar oma of de eendjes. hihi -x-

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 4 augustus 2016

  Hahah, leuk geschreven!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Heupafwijking: Uitslag controle Milas en update heupjes NintheMy Profile

 • Reageren Kim 4 augustus 2016

  Jaa, precies de tips waar ik op zat te wachten :-)!! Alleen de smoesjes…die werken bij ons niet meer 🙁 (peuter trekt alléén nog eigen plan, bereid je er vast op voor, je hebt nog een half jaartje denk ik). Daar moet ik nog wat op bedenken.

  • Reageren Elisabeth 4 augustus 2016

   Ojee!! Dat wordt wat… 🙂

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge