10 april 2016

“Ben je zwanger?”

“Ben je zwanger?” – Ik krijg de vraag steeds vaker de laatste tijd. Ehm, nee dus. “Maar ik snap dat je dat misschien denkt!” zeg ik altijd snel na de nee. Mensen voelen zich namelijk best opgelaten als ze dat tegen je gezegd hebben en het blijkt niet zo te zijn.

buikfoto

Ik vind de opmerking zelf trouwens helemaal niet erg. Ik kan het me écht heel goed voorstellen dat je dat zou denken. Ik heb gewoon een hele dikke buik. En niet alleen dat, die buik is best een beetje gegroeid de afgelopen maanden. Mensen die me een paar maanden geleden voor het laatst zagen, en toen twijfelden, denken nu vaak dat het wel ‘veilig’ is om te vragen. Uhuh, niet dus.

Ik vind de vraag niet erg, omdat ik weet dat mensen het alleen maar goed bedoelen. Vaak weten ze wel dat ik graag nog een kindje wil en willen ze gewoon blij voor me zijn en me feliciteren. Bovendien weet ik dat mijn buik niet komt doordat ik mezelf heb laten gaan. Ik kan écht niks aan de groeiende buik doen. Het is geen vet of slappe buikspieren, mijn lever is gewoon gegroeid door de leveraandoening die ik heb. Dat is niet leuk natuurlijk, maar eerlijk gezegd is die dikke buik de minste van mijn problemen. Mijn groeiende lever zit binnen in mijn lichaam andere organen in de weg. Ik kan moeilijker ademen, niet zo lang rechtop meer zitten en soms drukt mijn lever van binnenuit op mijn wervelkolom, waardoor ik rugpijn krijg.

Aanstaande donderdag krijg ik een behandeling in het Radboud ziekenhuis om deze klachten te verlichten (mijn buik wordt er helaas niet minder van). Er zit één grote cyste die ze relatief makkelijk leeg kunnen zuigen (aspiratie heet het). Het is een kleine ingreep, ik hoef niet onder narcose. Ik moet wel een nachtje blijven, ter observatie. We wonen met de hele familie in Haarlem, dat is meer dan twee uur rijden. We hebben daarom besloten dat er geen familie op bezoek komt die avond. Ik neem gewoon mijn laptop mee om me bezig te houden. Ook denk ik dat ik op een zaal met meerdere mensen kom te liggen. Hopelijk zijn die een beetje gezellig.

 

 

Enne, als jij toevallig in de buurt van Nijmegen woont en langs wil komen? Lijkt me heel gezellig. Bezoektijden zijn tussen drie en acht! 😉

 

 

 

Vorige post Volgende post

30 reacties

 • Reageren Simone 13 april 2016

  Sterkte en veel beterschap gewenst!

 • Reageren Ester 12 april 2016

  Ohnee :(. Hopelijk is je ingreep niet te pijnlijk en geneest het verder zonder complicaties. Ik zal alvast duimen!

  Lijkt me niet fijn om op zo’n moment zo ver van huis te zijn..

  Alvast veel beterschap!!

 • Reageren Marijke 12 april 2016

  Alvast beterschap en hopelijk helpt het.
  Helaas voor jou, woon ik wel in de buurt van Haarlem en dus niet in de buurt van Nijmegen. Hopelijk krijg je toch gezellig bezoek.

 • Reageren Janske 12 april 2016

  Sterkte en een spoedig herstel gewenst! Hopelijk worden de klachten minder 🙂

 • Reageren Linda 12 april 2016

  Sterkte!!

 • Reageren Linda 11 april 2016

  Sterkte donderdag!

 • Reageren Nathalie 11 april 2016

  Sterkte en veel succes donderdag!

 • Reageren Tineke Bosua 11 april 2016

  Dag Elizabeth, wat vervelend allemaal.Hopenlijk knap je er van op.Ik denk aan je en wens je veel sterkte.Woon helaas niet in de buurt anders was ik zeker even bij je komen kijken.Lieve groeten.

 • Reageren Malou 11 april 2016

  Sterkte donderdag, hopelijk voel je je snel wat beter! Nijmegen is niet echt om de hoek, anders was ik even langsgekomen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…We zijn verhuisd!My Profile

 • Reageren demallemolenmoeder 11 april 2016

  Sterkte! Hopelijk.mag het verlichting bieden.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Onder de loep; zwangerschapshaptonomieMy Profile

 • Reageren Resaarcle 10 april 2016

  Ik duim mee voor een spoedig herstel!

 • Reageren Mathiske's mama blog 10 april 2016

  Ik woon in de buurt van Nijmegen ? succes donderdag! Ik hoop dat je klachten minder worden

  • Reageren Elisabeth 10 april 2016

   Gezellig als je zin hebt om te komen, maar als t niet lukt is het ok hoor! 🙂

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 10 april 2016

  Sterkte donderdag!

 • Reageren Nathalie 10 april 2016

  Heel veel succes en sterkte!
  Hopelijk helpt het!

 • Reageren Bregje 10 april 2016

  Oh spannend! Sterkte en hopelijk verlicht het de klachten! X
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van….LilianMy Profile

 • Reageren Manon 10 april 2016

  Heel veel succes donderdag en ik woon in de buurt van Nijmegen. ☺

  • Reageren Elisabeth 10 april 2016

   Als je langs wil komen leuk! Maar als je niet wil hoeft niet hoor. Elisabeth vd meijde op de mdl afdeling

 • Reageren Marike 10 april 2016

  Ah, beterschap! En maar hopen dat je straks minder last hebt!

 • Reageren mieke 10 april 2016

  Hopelijk ben je daarna wel snel van de pijnlijke klachten af! Beterschap alvast!
  Hoe ga je dar eigenlijk met de voedingen van Jim doen? Moet je dan daar kolven? Ook niet leuk om je mannetje dan te moeten missen :(! Maar extra leuk als je m daarna weer ziet 🙂

  • Reageren Elisabeth 10 april 2016

   Misschien moet ik kolven inderdaad… maar hopelijk hou ik het gewoon uit om die twee voedingen over te slaan.

 • Reageren Paula 10 april 2016

  Sterkte hoor! Dikke kus ?

 • Reageren Miss Mags 10 april 2016

  Beterschap en Sterkte gewenst. Ik hoop dat je klachten minder worden.

 • Reageren MetMirjam 10 april 2016

  Hè getsie wat rot meid! Ik hoop dat dit inderdaad wat verlichting gaat geven! Sterkte alvast!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Spelen zonder speelgoedMy Profile

 • Reageren Ilse van Kreanimo 10 april 2016

  Ik zit ook helemaal niet in de buurt van Nijmegen!
  Ik duim dat je klachten minderen!!!

  Veel succes hoor!

 • Reageren Linda 10 april 2016

  Heel veel beterschap, klinkt echt naar. Hopelojk worden de klachten minder na deze operatie. Komt je man en kind wel even gluren?

  • Reageren Elisabeth 10 april 2016

   Nee tis echt te ver. Maar t geeft niet hoor, we bellen of skypen gewoon 🙂

 • Reageren Mary-Lou 10 april 2016

  Gaat het werken dan wel ok met deze klachten? Succes donderdag!
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Borstvoeding en tanden. Met deze tips hoef je niet door te bijten!My Profile

  • Reageren Elisabeth 10 april 2016

   Werken lukt meestal wel, soms niet nee. Ben daarom 10% ziek gemeld.

 • Reageren José 10 april 2016

  Sterkte! Hoop dat de klachten minder worden! Helaas woon ik niet in de buurt van Nijmegen 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge