21 september 2015

Balneum: Baby-badolie die niet glibbert

baby feet in bath

Één van mijn angsten toen ik net bevallen was, was dat ik mijn baby tijdens het in bad doen uit mijn handen zou laten glibberen. Of nog erger, dat hij uit mijn handen zou glippen als ik hem net uit bad haalde, zo op de keiharde badkamervloer… Het is gelukkig nooit gebeurd, mede doordat onze kraamverzorgster ons Balneum (link) aanraadde. Zij hebben drie badolies, speciaal voor baby’s die zich goed vermengen met het water en dus geen glibberig effect hebben.

Bekijk alle producten van Balneum bij bol.com

Balneum Baby Licht Vettende Badolie

licht vettend

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (€ 6,49)

Dit is de standaard versie van de badolie, deze hebben we gebruikt tot Jim een maand of vijf oud was. Hij vindt in het badje gaan echt heerlijk, dus dat deden we iedere dag, soms wel twee keer! Al die tijd hebben we kunnen doen met die ene verpakking van 100 ml, die gaat dus erg lang mee. Ook heeft hij, ondanks het vele badderen, nooit last gehad van een droog huidje.

Balneum Baby Kalmerende Badolie

kalmerend

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (€ 7,49)

Toen Jim ongeveer vijf maanden oud was ontwikkelde hij baby-eczeem. Heel zielig, omdat het pijn doet en jeukt natuurlijk, maar ook omdat hij daardoor minder in badje mag. Terwijl hij dat juist zo leuk vindt! We doen hem nu zo min mogelijk in bad (hoe weinig dat precies is durf ik niet aan je te vertellen) en gebruiken dan de kalmerende versie. Deze glibbert ook niet, maar door het extra bestanddeel Laureth-6.5 (geen idee wat dat is) heeft het een kalmerende werking. Dit helpt onder andere tegen het trekkende en jeukende gevoel.

Balneum Baby Extra Vettende Badolie

extra vettend

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com (€ 6,99)

De derde variant. Als Jim ooit nog van zijn eczeem afkomt gaan we deze gebruiken, denk ik. Net als de licht vettende badolie glibbert hij niet, maar zorgt voor een net wat vettender effect op de babyhuid. Daardoor kan Jim dan weer iedere dag in bad, en weten we zeker dat zijn huid niet uitdroogt.

 

Wij zijn dus erg tevreden over de baby-badolieën van Balneum. Gebruiken jullie deze ook of gebruiken jullie andere producten in het baby-badje?

 

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageren Rosa Groen 21 september 2016

  Wij hebben onze baby van bijna vijf maanden nog maar vier keer in bad gedaan. Oeps!

  • Reageren Elisabeth 21 september 2016

   Ah joh, als hij (of zij?) tevreden is, een gaaf huidje heeft en niet stinkt is dat toch prima? Washandjes zijn ook goed hoor

 • Reageren Nanouk 22 september 2015

  Ik heb Roan een keer laten wegglibberen! Hij viel gelukkig niet hard, hij kukelde meer om. Wel huilen natuurlijk, maar was vrij snel weer over. Was me wel kapot geschrokken en voelde me een intens slechte moeder! Wij gebruiken trouwens helemaal geen badolie, alleen water. We nemen ‘m eigenlijk altijd mee onder de douche. Ook niet vaak trouwens. Gemiddeld 2 keer per week denk. #loedermoeder 😉

  • Reageren Elisabeth 22 september 2015

   Ai, wat moet dat schrikken geweest zijn! 2x / week noem ik vaak… Jim gaat veel minder, je ziet zn eczeem erger worden int water namelijk…

 • Reageren Vlijtig Liesje 22 september 2015

  Wat slim dat er een olie is die niet glibbert!

 • Reageren Patty Mulders-Wolfs 22 september 2015

  Inderdaad erg herkenbaar die angst. Ik gebruikte zelf de baby badolie van etos was ik ook erg over te spreken.

 • Reageren Jess 21 september 2015

  Dat is zeker ook één van mijn angsten. Leuk om producten tegen te komen, die ik nog niet ken!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge