26 februari 2016

Een babynestje – een veilig en geborgen plekje voor je baby

Laatst kwam ik op Facebook iets tegen waarvan ik dacht: “Had ik dat nou maar gehad toen Jim net geboren was!” Maar toen wist ik niet dat het bestond, dus heb ik het ook niet aangeschaft: een babynestje.

babynestje gele flamingoEen babynestje is een soort draagbaar wiegje dat je bij je in bed kan leggen. Of in de buurt als je even iets anders doet. Lijkt me superhandig. Ik was altijd een beetje bang dat Jim onder mijn kussen of deken terecht zou komen als ik hem bij ons in bed liet liggen. En ik legde hem vaak naast me op de bank, maar dan was ik bang dat hij er af zou rollen (alsof hij dat al kon!). Ik legde daarom altijd wat kussens om hem heen, maar een babynestje was veel handiger geweest. In dit artikel geef ik een lijstje van webshops en merken die babynestjes maken.

 

Het gebruik van een babynestje

 • Leg je baby met z’n hoofdje bij de ronding en de voetjes bij het stelkoord, het stelkoord kun je gebruiken om het nestje iets groter of kleiner te maken.
 • Geadviseerd wordt een babynestje altijd onder toezicht te gebruiken, maar zodra je baby kan draaien of rollen geldt dat natuurlijk helemaal.
 • Heb je een erg grote of lange baby? Bestel je babynestje dan bij één van de winkels die niet alleen de standaard-, maar ook een grotere maat aanbieden.
 • Gebruik een hydrofiele doek tussen je baby en het babynestje, zo voorkom je extra wasbeurten.

Done by Deer

Don by deer babynestje

Het leuke merk Done by Deer heeft ook babynestjes. Ze gebruiken superzachte stop en lieve kleurtjes als roze, blauw en grijs. Je hebt zo’n zacht gekleurd babynestje voor €79,95, bijvoorbeeld bij Babypark.
 

Suusje Pluusje

suusje pluusje babynestjes

Bij Suusje Pluusje kun je kiezen voor een standaard ontwerp babynestje,  maar je kunt ook samen met Suusje Pluusje een nestje geheel naar eigen smaak ontwerpen. Ook is het mogelijk om een extra topdekje te bestellen, makkelijk met wassen. Eventueel kun je een bijpassend dekentje en molton of badstoffen onderleggertje voor het hoofdje van je baby bestellen. De prijs voor een standaard babynestje ligt tussen de €49,95 en €59,95, afhankelijk van de maat. Soms is er echter een aanbieding, dus hou de site in de gaten!

Pippelot

babynestje pippelot

Bij Pippelot hebben ze een ruim assortiment van handgemaakte babynestjes. Het is één standaard maat, de afmeting van het matrasje is 74cm bij 33cm. De babynestjes kosten €52,50.

 

Beekie Original

beekie original babynestje

Bij Beekie Original kun je helemaal naar wens je eigen babynestje ontwerpen en laten maken. Ook kun je een naamlabel laten maken, zoals rechtsboven op het plaatje. Ze werken met een vanaf prijs van €44,95.

 

Borduurstudio Lu-Lu

borduurstudio lu-lu babynestje

Bij Borduurstudio Lu-Lu kun je een babynestje laten maken, helemaal zoals jij dat wilt hebben. Ook met kantjes, lintjes, kleurtjes, patroontjes. Prijzen vanaf €32,50.

 

De Gele Flamingo

hoxtonkids babynestjeOok bij de Gele Flamingo hebben ze babynestjes. Ze hebben een ruim assortiment met veel verschillende kleuren en patroontjes. Een babynestje  van het merk HOXTONkids kost €69,95.

 

TIP: Een babynestje is goed wasbaar. Het is daarom helemaal geen probleem om er één tweedehands aan te schaffen. Bijvoorbeeld via deze app.

 

Zelf een babynestje maken

Als je je helemaal Crea Bea voelt kun je een babynestje ook zelf maken. Volgens mij is het niet eens zo heel moeilijk, als je een beetje kan naaien. In dit artikel staat een stap voor stap handleiding. Het is in het Engels, en er staan veel foto’s bij, dus volgens mij is het goed te volgen.

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens:

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageren Renate 18 mei 2018

  Ik heb een roze en zou echt niet meer zonder kunnen!

 • Reageren Jacintha 17 april 2017

  Je schrijft dat dit een veilige plek is om je baby in te leggen. Ik zou daar wel even bij willen opmerken dat dit eigenlijk meer een schijnveiligheid is! Ten eerste omdat je geneigd bent er van weg te lopen wanneer je baby hier in ligt. Dat is dus absoluut niet de bedoeling! Zo’n nestje mag alleen onder toezicht gebruikt worden! Wil je je kindje een veilige en geborgen plek geven die veilig is, gebruik dan liever de wagenbak.
  Ten tweede is er in zo’n nestje een verhoogd risico op warmtestuwing en rebreathing (oftewel, je kindje kan te weinig zuurstof krijgen doordat het te dicht tegen de rand aan ligt) Dit kan zelfs ongemerkt onder je neus gebeuren. Wil je zo’n nestje gebruiken, blijf hier dan altijd alert en waakzaam op.

  • Reageren Elisabeth 17 april 2017

   Ik citeer mezelf even: “Geadviseerd wordt een babynestje altijd onder toezicht te gebruiken, maar zodra je baby kan draaien of rollen geldt dat natuurlijk helemaal.” Misschien moet je even (leren) lezen?

 • Reageren Nicole 25 september 2016

  Mijn dochter is met 3 weken van de bank gerold het kan zeker wel haha.. (Vond ik toen niet zo grappig trouwens maar goed..) Ik zou ook willen dat ik zoiets had bij mijn dochter vroeger, echt ideaal!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #21 | eten, masker en een blonde pruikMy Profile

  • Reageren Elisabeth 25 september 2016

   Ojee wat moet dat schrikken zijn geweest, Nicole!!

 • Reageren Marianne 29 juni 2016

  Ik heb er een van het merk baby-krib en ik vind het geweldig. In het begin nam ik hem overal mee naar toe ook naar de oppas. En nu ze begint te kruipen gebruik ik hem af en toe, ze vind het namelijk heerlijk om met haar gezicht tegen de rand te knuffelen.

 • Reageren saskia 27 februari 2016

  Als ik dit zo zie denk ik ook; waarom had ik dit niet. Ik gebruikte wel heel veel de voedingskussen om mijn kindjes in te leggen. Mijn dochter nestelde zich daar helemaal in <3.

 • Reageren Liess 27 februari 2016

  Ik zit al weken te kijken of ik er wel of niet 1 aanschaf, zo schattig en lijkt me best handig maar wist t niet zeker.
  Liess onlangs geplaatst…Wat ik mis nu ik zwanger ben : Top 4My Profile

 • Reageren Resaarcle 26 februari 2016

  Ik wou ook zoiets voor ons freggeltje, maar ik mocht niet van mijn vent. Hij vond dat het te veel op een poezenmandje leek ?.

  • Reageren Elisabeth 27 februari 2016

   Haha…

 • Reageren Mathiske's mama blog 26 februari 2016

  Ik wist het nog niet, wat handig, ik gebruikte altijd mijn voedingskussen

 • Reageren Vlijtig Liesje 26 februari 2016

  Ik kende de term niet, maar wel dat baby’s het fijn vinden om begrenzing te voelen. En dit product speelt daar natuurlijk mooi op in.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge