25 oktober 2018

BabyBjörn Easy Go Reisbedje Review + Winactie!

Reisbedjes en campingbedjes, tsja, wat zal ik erover zeggen? Een noodzakelijk kwaad, zou ik ze bijna noemen. Je hebt ze nodig, als ouders van jonge kinderen, maar om nou te zeggen dat ze handig zijn? Niet echt, maar ja, je kinderen moeten toch slapen als je op vakantie bent, of op bezoek bij iemand die geen jonge kinderen (meer) heeft. Ze doen wel waar ze voor bedoeld zijn hoor. Mijn kinderen slapen er tenminste prima in. Maar dat in elkaar klappen, is niet zo makkelijk als het lijkt. En dat vonden de ouders die je voorgingen in het hotel blijkbaar ook, want die hebben het mechanisme zó geforceerd dat het helemaal verbogen is en nooit meer gaat werken.

BabyBjörn Easy Go Reisbedje

BabyBjörn belooft dat hun Easy Go Reisbedje anders is. Ze zeggen letterlijk op hun website: “Onze reisbedjes zijn eenvoudig op te zetten en in te klappen, en eenvoudig mee te nemen.” Ja, dat zeggen ze allemaal, was het eerste wat ik dacht. Hoe anders kan het zijn? Nou, heel anders. Wij mochten het Easy Go reisbedje van BabyBjörn uitproberen, en het is inderdaad veel easy-er dan de reisbedjes die we tot nu toe gehad hebben. Lees in deze review waarom.

Formaat ingeklapt

De meeste campingbedjes en reisbedjes hebben ingeklapt een langwerpige vorm. Fabrikanten maken wel handvatten aan de tas die eromheen zit, maar om nou te zeggen dat ze makkelijk te dragen zijn, nee. Het BabyBjörn Easy Go reisbedje is hier meteen al anders in. Het heeft de vorm en formaat van een grote tas. Op de foto zie je hem tegen de muur van mijn werkkamer staan. Het exacte formaat is 49 x 60 x 14 cm.

 

Gewicht

Volgens mij zegt elke fabrikant dat zijn campingbedje licht gewicht is. In de praktijk vind ik het tegenvallen, zeker omdat de vorm en het formaat van het opgevouwen product zo onhandzaam is. Het Easy Go reisbedje is nog geen 6 kg zwaar. In combinatie met de vorm van de tas zorgt dat ervoor dat hij echt makkelijk mee te nemen is.

Opzetten

Het opzetten van een campingbedje vind ik meestal niet zo’n probleem. (Zolang de klapmechanismen van de stangen niet uit woede kapot gemaakt zijn, door ouders voor me tenminste.) Maar het opzetten van BabyBjörn Easy Go reisbedje is wel heel gemakkelijk. Je hebt letterlijk maar een halve minuut nodig. En iedereen kan het, van jong tot oud. Als je het niet geloofd, kijk onderstaand filmpje maar eens.

 

 

Formaat uitgeklapt reisbedje

Uitgeklapt lijkt het bedje iets kleiner dan de bedjes die ik gewend ben. De buitenmaat is 82 bij 112 cm, het matrasje is 60 bij 105 cm. Dat betekent dat het bedje juist iets breder is, maar wel ietsje korter. Ik heb het opgezocht, en de meeste reisbedjes hebben een matras van 60 bij 120 cm, en een buitenmaat die een centimeter of 5 groter is. Op de foto zie je het bedje staan tegen de muur in mijn werkkamer. Past prima, maar een normaal bedje had daar niet tussen gepast dus.

 

Uiterlijk

Persoonlijk vind ik uiterlijk geen issue als het gaat om een reisbedje, maar eerlijk is eerlijk, de Easy Go van BabyBjörn is mooier dan de meeste reisbedjes.

Comfort

Heel fout misschien, maar ook comfort is geen doorslaggevende factor voor mij. Mijn kinderen slapen overal. Wat wel goed is om te weten is dat er bij de Easy Go standaard een matras zit, en dat is echt niet bij alle campingbedjes het geval. Bovendien is het 4 cm dik, en dat is dikker dan bij de meeste bedjes. Het voelt daardoor (voor zover ik dat in kan schatten) erg comfortabel.

Veiligheid

Het Easy Go reisbedje voldoet gewoon aan de regels (EN 716). Wel moet je altijd het matras erbij gebruiken, anders kan je kindje het bedje makkelijk omgooien. Dat is natuurlijk nog lang niet aan de orde voor Antonie, die kan nog niet eens staan. Maar goed, ik kijk naar de toekomst. Op een gegeven moment kan hij staan, lopen en kruipen natuurlijk, en het schijnt extra lastig te zijn om kinderen met Downsyndroom in bed te houden. De zijkanten van het Easy Go bedje zijn schuin, waardoor het denk ik lastiger is voor een kind om eruit te klimmen. Dat kan best handig zijn, volgens mij.

Inklappen

Het inklappen van campingbedjes is best een dingetje. Het is al niet makkelijk, maar vaak is het nog lastiger omdat iemand voor je het mechanisme al heeft geforceerd. Dat is het nadeel als je bij het hotel of vakantiehuisje een reisbedje reserveert, in plaats van het zelf mee te nemen. Het inklappen dan het Easy Go reisbedje is echt heel makkelijk. Je hoef alleen het matrasje eruit te halen, de vier stokken uit te trekken, in te klappen en het bedje dubbel te vouwen. Dan glijdt het zo de meeneemtas in. Natuurlijk kun je ook dat forceren en stuk maken, maar het is echt niet nodig.

Prijs

Als je op beslist.nl zoekt naar campingbedjes kun je ze vinden vanaf €32,99. (Zonder matrasje dan). De BabyBjörn Easy Go is wel wat duurder dan dat, namelijk €254,90. Een enorm prijsverschil, maar de kwaliteit van de Easy Go is ook veel beter. Je kunt het bedje online bestellen in de webshop van BabyBjörn.

Eindoordeel

Ik ben aangenaam verrast en erg enthousiast. Het BabyBjörn Easy Go reisbedje is écht heel gemakkelijk in gebruik, zowel qua opzetten en inklappen. Als je veel reist, of je kindje vaak ergens mee naartoe neemt is het echt een aanrader en zeker het geld waard.

Winactie (loopt tot en met vrijdag 2 november)

Lijkt het BabyBjörn Reisbedje jou wel wat, doe dan mee aan de winactie! Dat is heel simpel, laat onder dit artikel een reactie achter dat je graag mee wil doen en waar je het bedje voor gaat gebruiken. (Gewoon voor het leuk, veranderd niks aan je winkansen.) Als je gewonnen hebt krijg je een e-mail van me voor je adres en gegevens, die ik dan aan Baby Bjorn door kan geven.

 

Wat vind jij van het reisbedje, en doe je mee?

 

 

Vorige post Volgende post

43 reacties

 • Reageren Suzanne Scholten 3 november 2018

  Super handig, als we ergens langr op visite gaan altijd uit voorzorg een campingbed maar alrijd ruzie met inklappen dus deze zou ideaal zíjn

 • Reageren Miranda 31 oktober 2018

  Wat een supergaaf bed, ik heb ook altijd ruzie met het standaard campingbed en inderdaad in de laatste vakantie nog 1 gesloopt. Zou goed van pas komen voor onze zoon van 15 maanden (2 dagen voor Antonio geboren)

 • Reageren Marieke 30 oktober 2018

  Super….ik zou het bedje graag willen winnen voor Seff….als zijn broer (mijn bonuszoon) bij ons komt slapen moet Seff bij ons op de kamer. Niet erg hoor maar dat gesleep met zijn ledikant….ik zeg ideaal om dit bedje zo neer te zetten…

 • Reageren Suuz 30 oktober 2018

  Wat een mooi en comfortabel bedje; perfect voor onze kleine knul. Wij zijn ons momenteel aan het oriënteren op een campingbedje, nu hij uit de kinderwagenbak groeit, dus dit zou heel goed uitkomen. Ook fijn als het simpel werkt voor de opa’s en oma’s 🙂

  Groetjes Suzanne

 • Reageren Boerma 29 oktober 2018

  Met al een oudere broer en zus en alle babyspullen al de deur uit verwacht ik dat onze derde vast overal mee naartoe mag! We gaan het bedje dus overal en nergens neerzetten, zodat nr 3 lekker overal kan slapen!

  • Reageren Ilona vd Heiden 29 oktober 2018

   Ik doe graag mee!
   Mijn dochtertje van 10 maanden gaat in de zomermaanden vaak mee naar de camping met opa en oma!
   Wat zou dat toch tof zijn als ik deze dan makkelijk mee zou kunnen nemen! Ook onze twee neefjes zouden hier dan mooi gebruik van kunnen maken!

 • Reageren Tineke Olzheim 28 oktober 2018

  Die zou ik graag winnen. We krijgen binnenkort de sleutel van ons nieuwe huis. Zo kan ik ons kleine mannetje even in bedje leggen tijdens het behang afkrabben.

  • Reageren Ilona351@hotmail.com 29 oktober 2018

   Ohhh wauwww! Deze zou ik graag winnen voor mijn dochter Evy!
   Evy is nu 10 maanden en gaat regelmatig met opa en oma mee naar de camping. Puur genieten dus!
   Hier zouden opa en oma heel blij mee zijn want die vinden campingbedjes altijd een hele uitdaging Hihi….
   Ze kan het bedje dan mooi delen maar haar twee neven!

 • Reageren Kim 27 oktober 2018

  Leuke winactie! Ik doe graag mee voor mijn dochter. We hebben een deryan-tentje maar dat vindt ze niks omdat het aan de bovenkant dicht is. Dus zo’n bedje zou ideaal zijn.

 • Reageren Wil Stoker 27 oktober 2018

  Wij gaan regelmatig met de (klein) kinderen een weekendje weg of zij gaan op visite bij familie. De enige die het bedje in elkaar kan klappen is mijn schoonzoon. Dit bedje lijkt me dus ideaal.

 • Reageren Goeleg 26 oktober 2018

  Wat een leuk bedje! Dat kinnen we wel gebruiken als we over 2 maanden gaan skien met onze (dan 5-maand oude) zoon. De koffer zal al vol genoeg steken zonder dat we ons groot reisbedje met losse matras moeten meezeulen. En als we winnen, krijgen oma en opa de grote (oude) cadeau (moeten we daar ook al geen bedje meer mee naartoe sleuren) .

 • Reageren Marleen 26 oktober 2018

  Wat een handig ding. Wij hebben een heel oud ding, 18 jaar ofzo. Gekregen van iemand die hem niet meer nodig had. Het is een vreselijk ding.

  Zal zo fijn zijn om een handig/nieuw/handzaam model te hebben. Want die van ons neemt toch de hele kofferbak in beslag. Niet zo handig.

 • Reageren Laura 26 oktober 2018

  Wat een handig ding! Ik wil deze wel graag winnen voor mijn zusje, die net ontdekt heeft dat ze zwanger is. Zeer handig om dan o.a. bij mij of opa en oma neer te zetten als wij onze vaste oppasdag hebben…

 • Reageren Marianne K. 26 oktober 2018

  Wat een prachtig bedje! Als wij ergens gaan slapen nemen we zo’n enorm bed mee achterin de auto en soms krijg ik hem maar moeilijk in en uit elkaar. Dit bedje zou super zijn. Dan hebben we geen ruimteslurper meer op de zolder en in de auto en hierin kan onze dochter vast heerlijk slapen!

 • Reageren Danique 26 oktober 2018

  Wat een prachtig bedje! En inderdaad zoveel mooier dan de ‘normale’ reisbedjes!
  Ik doe niet voor mijzelf mee. Maar ik zou het bedje graag cadeau doen aan mijn zwager en schoonzus. Na 2,5 zijn zij zwanger en ik vind dat ze daarom die prachtige bedje wel verdiend hebben!

 • Reageren Elke van Kalmthout 26 oktober 2018

  Hoi hoi, als eerst wil ik even zeggen dat ik je al een langere tijd volg op Instagram en ik altijd ontzettend moet lachen om je kindjes, ze zijn echt zo lief. Ik ben zelf een pedagogisch medewerker en ik vind kinderen echt geweldig!
  Over de winactie:
  Wat een toffe winactie!! Ik zou het bedje graag willen winnen omdat ik in maart voor het eerst tante word van een meisje (YESSSS). Zo’n bedje zou dus super handig zijn voor mijn broer en ook voor als de kleine meid bij mij komt slapen. Ook zijn wij een familie die graag kamperen, het komt dus overal goed van pas.
  Lieve groetjes!

 • Reageren Andrea Timmer 25 oktober 2018

  Wat een prachtig bedje zeg! Lijkt me ideaal voor ons 2e dochtertje, aangezien het camping bedje van ons oudste dochtettje niet helemaal goed meer functioneert, die woede bij andere bedjes was dus wel herkenbaar, wat een rotding was dat!😱

 • Reageren Martine Leenaert 25 oktober 2018

  Wowie, wat een leuk reisbedje/speelplekje!
  Ik ben net fiere oma geworden van kleine Pim.
  Dus het zou zeker van pas komen als Pim op bezoek komt.

 • Reageren Janneke & annemiek 25 oktober 2018

  Onze familie woont ver! Dus volgend jaar zullen we geregeld op en neer rijden naar de andere kant van het land. Dan in zo’n bedje wel heel erg handig! 😍

 • Reageren Birgit 25 oktober 2018

  Wat een fantastisch bedje! Ik zie me nog zeulen met de ‘oude’ campingbedjes toen onze kids klein waren. Pfff wat een rampendingen waren het. Ik zou heel graag dit bedje winnen voor de dochter van mijn vriendin die in januari haar eerste kindje verwacht.

 • Reageren Sandra 25 oktober 2018

  Dit bedje zou geweldig zijn op vakantie. Past in de auto, op de kamer. Maar ook in onze enorme tent. 🤞

 • Reageren Ellen Moonen 25 oktober 2018

  Wat een fijn bedje! Onze dochter – bijna zes maanden is ze – slaapt niet zo best buiten de deur. Het reisbedje van Prénatal kijkt ze nog net niet de kamer uit ;). We zouden het graag eens met deze Babybjorn proberen zodat we wat vaker richting onze ouders kunnen, die op twee uur rijden wonen. Oh, en een paar nachtjes weg met zijn drietjes, zou ook leuk zijn :).

 • Reageren Robin vd Meent 25 oktober 2018

  Ohh wauw ! Geweldig handig en mooi bedje wel ! Heb zelf een 2 jarig boefje en een tweeling van bijna 7 maanden.. we gaan vaak weekendjes weg en uit logeren bij familie en dat ‘waar moeten ze nu weer liggen’ is dan elke x een discussie en probleem ! Deze zou dan echt MEEEEEGA van pas komen 😍
  Ik duim extra hard voor deze winkans 💖

 • Reageren Alicia Voshol 25 oktober 2018

  Ik doe heel graag mee, onverwacht kwam hier nog een derde kindje en had ons campingbedje al weggedaan. Het zou vooral gebruikt worden bij opa en oma als box in de woonkamer en zomers in de tuin. Het is wel echt een heel mooi bedje!

 • Reageren Marieke Krebbers 25 oktober 2018

  Wauw! Wat een mooi bedje! Wij gaan in het voorjaar voor het eerst kamperen met ons meisje, ze is dan 10 maandjes. Als ik de formaten zo zie dan past dit bedje precies in het middenpad van onze vouwwagen! Dat zou toch fantastisch zijn! Ze slaapt dan heel erg dicht bij ons! En fijn een veilig gevoel!

 • Reageren Sanne K 25 oktober 2018

  Super handig voor mijn 2 zoontjes als ze uit logeren gaan. De opa’s en oma’s zijn nog weleens in gevecht met het bedje😂

 • Reageren Matty V 25 oktober 2018

  Ik heb 6 nichtjes en neefjes. Een bedje extra zou dus superhandig zijn 😃 . Het is ook een mooi bedje dat bij elk interieur past! Nooit meer ruzie met een opklapbaar bedje!

 • Reageren Anne-Rose Stout 25 oktober 2018

  Wat een cool bedje! Ik zou hem heel graag winnen, want voor mij is het makkelijk in/uitklappen echt een must. Ik ben zo’n ouder die het inklap mechanisme sloopt of het bedje het raam uit wilt gooien 😂.

 • Reageren Stefanie Spruytte 25 oktober 2018

  Nog geen reisbedje voorzien.. Dus zeker en vast welkom.. We willen onze kleine meid zeker meenemen naar vrienden en niet steeds een babysit zoeken.. Sociaal leven wat onderhouden hé 😅 anderzijds is onze meid geen goeie slaper dus elke comfortabele oplossing is meer dan welkom.. Routines zoeken weet je wel? 😁

 • Reageren mieke 25 oktober 2018

  lijkt me heel handig voor op vakantie en om mee naar opa en oma te nemen aangezien daar zo’n onhandig campingbedje staat die bijna niet op te zetten is…laat staan in te klappen.

 • Reageren Jessica 25 oktober 2018

  Wat een handig reisbedje, veel makkelijker mee te nemen in de auto dan dede oude (kapot) als we met kerst er even tussen uitgaan met ons mannetje van 1,5jaar!

 • Reageren Lotte Van Den Bergh 25 oktober 2018

  Oh dat ziet er een handig reisbedje uit. Wij gaan graag al eens een weekendje weg en daarbij is een handig reisbedje een must! Ook gaat onze kleine meid graag logeren bij haar tante die zelf geen Kinder- of babybedje heeft. We hebben reeds een reisbedje dat dus al regelmatig gebruikt wordt. Maar wij verwachten ook ons tweede kindje begin april dus een extra bedje komt altijd van pas!! Leuke vakantie- en logeermomenten gegarandeerd!

 • Reageren Noreen van den bergh 25 oktober 2018

  Oh ik zou deze zo graag winnen! Binnenkort, ze is nu bij de 32 weken, bevalt mijn zus van een meisje. Om op bezoek te gaan bij oom en tante in Duitsland, die zelf geen kinderbedje hebben, zou het fantastisch zijn dit bedje te mogen winnen!

 • Reageren Jikke 25 oktober 2018

  Wat een gaaf bedje! Had ik dat maar gehad toen mijn kinderen klein waren. Maar dit is wel de kans om het voor mijn zusje makkelijker te maken. Die is zwanger van haar eerste kindje. Voor haar doe ik graag mee.

 • Reageren Daniëlle Janse- van den Berg 25 oktober 2018

  Leuk!! Ik start per 1 november als gastouder. Dus kan heel goed zo’n handig bedje gebruiken. Zal meerdere keren per week een bedje moeten in/uitklappen dus deze lijkt me erg handig!

 • Reageren Justine 25 oktober 2018

  Ik zou het bedje graag gebruiken voor mijn zoontje Jip. Onze familie woont aan de andere kant van het land, het beste bedje is nog niet gevonden, het is namelijk nog steeds niet makkelijk die bij mn ouders uit te klappen 😉

 • Reageren G.T. 25 oktober 2018

  Ik had (heb) dus zo’n kind wat nergens slaapt. Dus wij hebben ook nooit een campingbedje aangeschaft. Ooit wel een Deryan babytentje geprobeerd, vanwege compact, maar daar werd hij panisch in.
  Deze ziet er leuk uit, en kennelijk ook nog gebruiksvriendelijk. (Ik doe niet mee hoor, laat meer kansen over voor anderen, peuter slaapt inmiddels in een groot bed en met wat moeite ook ergens anders)

 • Reageren Dorien W 25 oktober 2018

  Wat een mooi reisbedje! Ik wil het graag gebruiken voor familie bezoekjes. Op dit ogenblik nemen we een erg onhandig reisbedje mee voor de kleine meid.

 • Reageren Anna 25 oktober 2018

  Super handig voor op reis of als mijn nichtje (5 maaden) komt logeren..

  Facebook: An Na

 • Reageren Bianca 25 oktober 2018

  Oh..wat doe ik graag mee met de win actie, mijn huidige campingbedje staat nu namelijk jawel met verbogen frame half ingeklapt klaar voor het grofvuil. En een super de luxe mooi nieuw bedje zou daarom ook zeer welkom zijn om mee te nemen op ons weekje weg volgende maand…

 • Reageren Lieke van Veen 25 oktober 2018

  Ik heb een aantal jaar geleden in een hotel gewerkt, maar ik vond het opzetten van een reisbedje nooit zo moeilijk. Als je weet hoe je het uit moet klappen is het goed te doen. In februari word ik voor de tweede keer tante, dus dan is een tweede reisbedje ook erg handig. Ik ben erg benieuwd naar dit reisbedje.

 • Reageren Jessica Kniest 25 oktober 2018

  Oh wow dit ziet er supersimpel en snel uit. Ik ben ook zo iemand die altijd ruzie heeft met het inklappen van campingbedjes dus dit zou echt een uitkomst zijn.
  Onze kleine meid blijft regelmatig bij een oom en tante slapen dus daar zou hij mee naar toe gaan en we gaan nog wel eens naar Centerparcs oid en nemen dan ook altijd ons campingbedje mee 🙂

 • Reageren Marian B 25 oktober 2018

  Dat is zeker een mooi en handig reisbedje. Wij hebben er al eentje en gebruiken het al bijna niet meer. Maar mijn zusje kan dit binnenkort goed gebruiken, ze heeft er nog geen een, dus ik zou haar er graag mee verrassen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge