16 mei 2015

Jim’s doordeweekse dagmenu – 5 maanden oud

Jim en wortel

Bijna 6. Hij eet echt superveel, en hij groeit maar en groeit maar, en hij is écht niet te dik hoor. Maandag gaan we weer naar het cb, ik gok op 8 kg en 71 cm.

Dit is ongeveer zijn dagmenu, doordeweeks. In het weekend krijgt hij hetzefde, maar dan zijn de tijden net iets anders. Meestal later, gelukkig 🙂

Ik heb de calorieën die (bij benadering) in de voeding zitten er onder gezet, dan zie je dat een baby van deze leeftijd inderdaad nog de meeste energie uit melk haalt. Die fruit- en groentehapjes en die pap zijn leuk dus, maar zijn vooral om te oefenen.

 

5:45 Borstvoeding, nadat ik ben opgestaan en gedoucht heb. Één borst helemaal leeg en een klein beetje van de andere. Altijd leuk, mama met één Dolly-tiet en één theezakje laten zitten. That joke never gets old. Daarna weer slapen tot een uur of acht.
9:15 Flesje afgekolfde melk, ongeveer 190 ml. Daarna een klein tukkie.
10:15 Fruithapje. Ik weet niet precies wat Jim krijgt, maar volgens mij lust hij alles. De oma’s en opa’s schrijven het altijd netjes op, ze maken overheerlijke mixjes. Naar wat hij op het kdv krijgt raad ik altijd, op basis van wat er ’s avonds nog aangekoekt in zijn neus zit. Donkergroen is kiwi? Donkerpaars is pruim?
13:00 Fles pap van afgekolfde borstvoeding en rijstebloem, ongeveer 220 ml. Pap vindt hij heerlijk, misschien nog wel lekkerder dan drinken bij mama. Dan is hij zo tevreden, kan hij uren slapen.
16:00 Rond deze tijd schijnt Jim te gaan huilen dat hij een flesje wil, maar drinkt die dan eigenlijk nooit leeg. Hij krijgt dus ongeveer 100-150 ml binnen. Mijn moeder is er van overtuigd dat hij een soepstengel of broodkorst wil, en ze kan niet wachten tot Jim die ook echt mag.
18:00 Groentehapje. Ik moet bekennen dat dit meestal uit een potje komt, vooral als ik gewerkt heb. Er is gewoon te weinig tijd in een dag…
19:15 Borstvoeding voor het slapen gaan.
22:45 Nog een keer borstvoeding voor ik naar bed ga. Meestal wordt Jim wakker als ik naar bed ga, anders, als ik de volgende dag moet werken maak ik hem wakker. Anders maakt hij mij wakker rond een uur of vier namelijk. In het weekend kan ik dat hebben, maar doordeweeks wordt ik daar heel verdrietig van.
Totaal: Veel melk (ongeveer een liter?) 700 kcal
 ± 20 g rijstebloem voor de pap  40   kcal
 ± 80 g fruithapje  50   kcal
 ± 50 g groentehapje  30   kcal
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageren Jim’s dagmenu – 7 maanden oud | Alweer een nieuwe moeder blog 1 juli 2015

  […] is alweer een tijdje geleden dat ik mijn baby’s dagmenu postte (hier), bijna twee maanden. Toen begon hij net met hapjes en was hij een beetje aan het vogelen met zijn […]

 • Reageren saskia 16 mei 2015

  Ik vind het altijd erg leuk om dit soort schema’s te lezen. Ik zit er straks ook weer helemaal in dus kan deze info goed gebruiken 🙂
  saskia onlangs geplaatst…Plog! Donderdag 14 mei 2015My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge