7 mei 2016

April’s Highlights

April’s Highlights – Het is alweer bijna een week mei, maar toch wilde ik onze hoogtepunten van april nog even met jullie delen.

stukje tand afgebroken dreumes 1

Dit is de vlak voor foto…

Jim’s afgebroken tandje

Ok, niet bepaald een hoogtepunt, meer een dieptepunt… Het werd eindelijk een beetje lekker weer dus Jim wilde alleen nog maar buitenspelen. Het leek me leuk om de driewieler uit te proberen. Jim vond het óók geweldig. En toen viel hij voorover, met zijn mondje op de tegels. Tandje afgebroken… Gelukkig heeft hij er zelf niet zo’n last van gehad en is het tandje niet zwart geworden. Hij heeft alleen wel de lach van een piraat gekregen!

afgebroken tandje dreumes

En dit is dus de befaamde pirate-smile!

Heerlijk fietsen met de dreumes

Een ander gevolg van het mooie weer is dat we vker kunnen gaan fietsen met Jim. We hebben er speciaal een moederfiets voor aangeschaft: de Gazelle Bloom. Hij vindt het geweldig, en ik ook. Heerlijk, dat koppie voor je op de fiets! En zo schattig hoe hij reageert op wat er om hem heen gebeurt! Vooral op Twitter kreeg dit bericht veel bijval.

Pindakaas

Jim houdt van eten. Van warm eten, maar ook van brood. Op sommige dagen lukt het hem om wel zes boterhammen naar binnen te werken. Één van zijn favoriete soorten beleg is pindakaas. En dat is helemaal niet erg. Dat is zelfs heel goed. Daarom besloot ik een artikel te schrijven over hoe goed pindakaas wel niet is en waarom. Volgens mij vinden wel meer kindjes pindakaas lekker, want het artikel werd nu al 381 keer bekeken.

buikfoto

Jullie waren nieuwsgierig, het artikel werd meer dan 700 keer gelezen. Ik hoop dat ik jullie niet al te veel teleurgesteld heb.

“Ben je zwanger?”

Het is een vraag die ik geregeld krijg: “Ben je zwanger?” Nee, helaas niet. Ik heb zeker een dikke buik, dus ik begrijp best dat het zo lijkt. En ik vind het echt niet erg als iemand het vraagt, hoor. Het is mijn lever, die is vergroot door cystes. Afgelopen maand hebben ze de grootste leeggezogen (lever cyste aspiratie, heet dat officieel).

infuus lever cyste aspiratie

Een infuus is nooit leuk :'(

Daarvoor moest ik een nachtje in het ziekenhuis blijven, niet echt een hoogtepunt, maar ik ben blij dat het gebeurd is. Door de verlichting die het gaf weet ik nu hoeveel last ik eigenlijk van mijn vergote lever heb, en dat ik me dus niet aanstel. Als het goed is merk ik over drie tot zes maanden verbetering. Misschien wordt mijn buik weer een beetje plat! En hopelijk kan ik weer beginnen met sporten. Dat zou helemaal fijn zijn.

Dé blogtip

Ik ben erg actief bezig met mijn blog, je kan me gerust fnatiek noemen. Ik lees overal guides en tips, daar heb ik veel aan, maar het viel me op dat er één tip nergens genoemd werd. En dat terwijl ik zie dat veel blogs hem gebruiken. Betaalde promotie via Facebook, Twitter of Instagram. En ik kom er eerlijk voor uit, ik gebruik het ook. Volgens mij is het de enige manier om mensen die jouw blog nog niet volgen je artikelen te laten lezen. En hopelijk vinden zze je stijl leuk en gaan ze je daarna volgen. Ik vind niet dat het iets is om je voor te schamen, eerlijk gezegd. Het artikel werd gewaardeerd. Er kwamen veel reacties, meestal positief, en het artikel werd tot nu toe al 426 keer gelezen.

Met je dreumes onder de douche

Limo limo limo. Gewoon omdat het lekker is. Ook al zit er dus suiker in. Ja.

Moeder zijn en schuldig voelen

Ik persoonlijk vind het niet nodig om me veel schuldig te voelen. Ik bemerkte alleen bij mezelf dat ik soms wel zég dat ik me schuldig voel, maar dat ik dat dus eigenlijk alleen door peer-pressure doe. Ik schreef er een artikel over. Het werd een hit op Facebook. Er kwamen veel positieve reacties en steunbetuigingen van vaste lezeressen. Ik ben blij dat ik niet de enige ben dit er zo over dennkt! En, zoals ik in bovenstaande alinea al zei, promoot ik mijn goed gelezen artikelen nog eens extra via Facebook. Deze maand deed ik dat dus met dit bericht. Het leverde nog meer positieve reacties op, maar ook een aantal negatieve. Ik hoop dat die dames me niet gaan volgen, want dan zullen ze zich wel vaker ergeren aan mijn lakonieke stijl van moederen. Of je nou positeve of negatieve reacties krijgt, ze zorgen er voor dat steeds meer mensen je bericht zien op Facebook. In totaal leverde het 14.645 views op.

Afscheid nemen van de ochtendvoeding

Jim is een actieve dreumes die het druk heeft met vanalles. Spelen, rennen, meer spelen, meer rennen, roepen, wijzen, en in deze drukke levensstijl past het langzame van borstvoeding niet zo goed meer. Ik merk dat hij de borstvoeding langzaam aan het afbouwen is. Helaas heeft hij besloten dat mijn favoriete voed moment, de ochtend, niet meer essentieel is. Zijn favoriete voedmoment, in de middag, is vaak voor mij juist lastig. Dan is er vaak bezoek in huis, of zijn we niet thuis en is het moeilijk om ons af te zonderen. Het heeft me zelfs aan het denken gezet of het niet eens tijd wordt om te stoppen. Maar eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe ik zou moeten beginnen met afbouwen nu ik al zo lang voed, dus heb ik besloten nog maar lekker door te gaan. Jullie waarderen het eigenlijk altijd, als ik schrijf over borstvoeding, het artikel werd 457 keer gelezen in april.

blog alweer een jaar

En oh ja, mijn blog bestond ook nog een jaar in april!!!

Herstellen viel wat tegen

Eerslijk gezegd bben ik niet zo tevreden over de rest van de maand op mijn blog. Ik had grote plannen. Ik dacht eerlijk dat ik die week die ik ziek thuis moest blijven na de operatie kon knallen met mijn blog. Lekker twee artikelen per dag schrijven, vooruit werken… Mooi niet, het viel tegen. Ik heb rustig aangedaan. Wat minder artikelen dan normaal gepubliceerd. Gelukkig waren er twee winacties voor moederdag die ik kon plaatsen, voor chocolade en bloemen.  Die leken gelukkig wel gewaardeerd leken te worden door jullie. Ook deed ik wat Throwback Thursdays, over het eerste dagje strand met een baby en de stad in met een baby. Ik voelde me gelukkig goed genoeg om naar mijn eerste bloggersevent te gaan, van Proudmom. Echt superleuk, heel leerzaam en echt heel gezellig om eens wat andere mamabloggers te ontmoeten.

Snapchat

Ook ontdekte ik Snapchat, en samen met mij Jim. We zijn helemaal verslaafd. Zo grappig om naar andere moeders te kijken en hun kleintjes. En Snapchat is vergankelijk, dus het is zo makkelijk om stomme grapjes en kleine ergernissen te delen. Echt heerlijk. Heb je ook Snapchat? Volg me dan: alweereenmoeder.

winactie bloemist

Wie wil er geen bloemen??

Romantiek

In de laatste week van april had mijn vriend vakantie, hij zit namelijk in het onderwijs. Ik was een beetje gefrustreerd dat hij zelfs in zijn vakantie niet op het idee kwam om, heel romantisch, de moeite te nemen zichzelf lekker te verzorgen en me weer ouderwets te versieren. Waren we maar een beetje meer zoals Phil en Clair uit Modern Family. De titel ‘Wat we op het gebied van romantiek kunnen leren van Phil en Clair Dunphy‘ was niet interessant genoeg voor de meesten, geloof ik. Het artikel werd slechts 180 keer gelezen, maar van degenen die het wel gelezen hadden kreeg ik veel leuke reacties. Ook persoonlijk via Whatsapp en de mail. Herkenbaar dames? 😉

Tien minuutjes zon. Tijd voor een foto dus!

Koningsdag

En toen was het alweer koningsdag. Ik was een beetje bang voor het weer, maar het viel me op de dag zelf alles mee. We zijn lekker met zijn drietjes naar de vrijmarkt en kermis geweest. Het zonnetje brak zelfs nog even door. Echt genieten.

Op naar mei!

Nou ja, verder met mei. Het begin belooft wat. Echt lenteweer, bijna zomers. En moederdag komt er aan! Ik ben benieuwd…

 

 

Wat waren jullie hoogtepunten van april?

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageren Mathiske's mama blog 7 mei 2016

  Het weer, is echt een diepte en hoogte punt. Onze trouwdag, was echt een hoogtepunt!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Shoplog #12. Ikea, woondock, Intratuin, Riverdale outlet.My Profile

 • Reageren Ilse van Kreanimo 7 mei 2016

  Mooi overzichtje, ik had al veel gelezen 🙂

  Ik ga nog wel even terug naar je artikel over reclame of facebook, ben nieuwsgierig wat mensen zoal in je reacties hebben gezet.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Ik versus nieuwe fiets: 0-1My Profile

 • Reageren MamavdDag 7 mei 2016

  Balen dat je herstel tegenviel en van dat afgebroken tandje van Jim. Hopelijk is het niet al te gevoelig bij het eten/drinken en ben jij gauw weer terug de oude. Wel zo fijn als je mama bent en een blog runt.
  MamavdDag onlangs geplaatst…Egoïstische moederdagcadeaus :o)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge